Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronajimatel nas denne kontroluje

Od: veron239ka odpovědí: 3 změna:

dobry den prosim chtela bych se zeptat jsem v najmu a muj promajinatel nas chodi kontrolovat kazdy den zakazal nam i susak na pradlo do bytu.topeni nam hreje jen vlazne a ma dokonce i klice od bytu.chtela jsem se zeptat co vse si muze k nam dovolit a co ne.dekuji za radu

Brunatova

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Já osobně bych se poohlédla po jiném nájmu. Protože on zasahuje do Vašeho soukromí nad rámec povinností pronajímatele. Jak píše kolegyně, důležitá je nájemní smlouva - jaké práva jste mu tím povolila. Pište si, na jakou teplotu je byt vytápěný. Sušák na prádlo je normální a jenom Vaše soukromá záležitost. Je samozřejmě lepší sušit prádlo v sušárně - v bytě to může způsobovat plíseň. To bych chápala v případě, kdy máte balkon, k dospozici sušárnu a nebo k bytu patří půda v takovém stavu, že je tam možné prádlo sušit. No bylo by toho hodně do diskuze - pečlivě si pročtěte nájemní smlouvu a informace, na které Vás odkazuje kolegyně. *cteni*

dusatka*
hodnocení

1x

Dobrý den,

toto řeší občanský zákoník, proto by bylo dobré si pečlivě přečíst podrobnosti:

business.center.c/...

Mj. jiné se tam uvádí, že pronajímatel je povinen zajistit nájemci plný a nerušený výkon práv spojených s užíváním bytu.

Co všechno si k Vám může dovolit ale záleží také na smlouvě, proto si přečtěte podrobně i smlouvu. Co se týče klíčů, zámek bych hned vyměnila.

lidus*
hodnocení

0x

pokud máte smlouvu tak to řeší občanský zákoník, pokud je to na černo tak si může dovolit vše on je tam pánem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]