Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bourací kladivo půjčit nebo koupit

Od: martinlukac odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Budu bourat dva stupně v koupelně. Jsou kruhového tvaru o celkové ploše 3,3 m2. výška 30cm, tzn cca. 1m3 materiálu. Materiál se tváří jako beton nicméně buď je pochybné kvality nebo je to něco jiného. Kladivem a majzlíkem lze poměrně snadno rozbít. Mám následující dilema:
1. Půjčit z půjčovny profi bourací kladivo s jistotou, že schody zbourám.
2. Koupit hobby kombinované zařízení s funkcí vrtání i sekání a se silou cca 8-10 J
Moje příklepová vrtačka je momentálně na konci životnosti a tak budu muset stejně brzy pořídit novou. Cena hoby zařízení je cca. čtyřikrát vyšší než je půjčovné bouracího kladiva takže by mě trochu mrzelo zaplatit, pokud bych to třeba nestihl za jeden víkend, polovinu ceny nového kladiva jen za půjčovné.
Je mi jasné, že z hlediska rychlosti práce bude profi lepší řešení, ale pokud by ten rozdíl nebyl nijak markantní, radši bych něco koupil, co využiju i později. Bohužel nemám s tímto zkušenosti, takže nevím například zda 9J je dost na to co potřebuji udělat.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Pokud potřebujete kladivo jen jednorázově, tak jistě nemá smysl kupovat, ale vypůjčit (půjčovny mívají značkové přístroje). Kdo plánuje výhledově třeba nějakou větší rekonstrukci, tak koupit.

dylin
hodnocení

3x

Jednoznačně půjčit... s půjčenou Hiltinou (bylo to pouze 5kg zařízení) jsem rozmlátil 15cm betonovou podlahu o stejném rozměru jako máte vy za dvě hodiny i s přesnídávkou a nakonec jsem platil půjčovné za půl den.

olinl
hodnocení

2x

Pokud jde jen o dva schody pochybné kvality, půjčil bych si na víkend nějaký pořádný pětikilový bouradlo-doporučí ti odpovídající pro tvůj účel mechanik v půjčovně. Pokud máš v plánu v budoucnu dělat rekonstrukce, opravy atd., zakup nějaké poloprofi, ale dostaneš se na přístroj za nějakých cca 6-10 tisíc. Většinou to poloprofi něco vydrží na rozdíl od základních šajsek. Poptej se případně v půjčovně, co by doporučili jako poloprofi.

zelenydabel*
hodnocení

2x

rozhodně nekupovat výrobky z Lidlu a podobných supermarketů. Mám DeWaltky, jsou drahé ale jezdí jako nůž do másla. Pokud plánuješ vrtací kladivo do ruky, které udržíš i po hodině práce a budeš jej používat i k vrtání. Doporučuji navštívit prodejce profi nářadí. Klidně více, vzít si cenové nabídky, nechat si něco říci.

Soused boural s bouracím kladivek z lidlu. Dva dny se s tím zmetkem lopotil. Když pak dostal do ruky moje zbíjecí kladivo. Těžší ale výkonnější, tak to jelo jako do másla. To co se snažil udělat za dva dny, měl za tři hodiny hotové.
Neoplatí se šetřit na nesprávném místě.
Co se týče tvého dotazu druhého, tak:

toto mám na vrtání a lehké sekání: Vnitřní omítky to zvládne bez problému. Vrtání do betonu a do zdiva je jako do másla. není to ani těžké a hezky se s tím pracuje.

naradi-dewalt.cz/...

toto mám na větší práci: drážky, zvětšení stavebních otvorů etc...
naradi-dewalt.cz/...

martinlukac
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Počítám že pokud mě budoucnu určitě budou čekat např omítky tak minimálně vrtací kladivo s funkcí sekání využiju? Jen mi není jasný jestli např uváděná hodnota 9J už je dost nebo ne.

figurek*
hodnocení

0x

Asi není půjčovna jako půjčovna. Se mi nechce věřit, že by poplatek za půjčení takového nářadí dělal polovinu jeho ceny. V normální půjčovně se cena za celodenní zapůjčení počítá ve stovkách KČ.

Nejdříve si ho půjčte, pro začátek na půl dne. Ono není zase tak snadné s bouracím kladivem zacházet, protože ta věc je dost těžká a pracovat s ní je fuška. Za půl hodiny budete mít dost.

Až budete vědět o čem ta práce je, pak si kupte svoje vlastní kladivo přiměřené velikosti.

28.01.19 08:44
hodnocení

0x

Vypůjčit.

jabraka*
hodnocení

0x

Mám vrtací kladivo z Lídlu a jednak jsem s ním kamarádovi vyboural dveřní otvor ve zdi 50 cm z cihlo-kamení.Pak odstranil staré schody a vyv rtal v paneláku řadu děr,nakonec i na protažení kabelu přes dvacítku panel.Používám ho jen občasně ,ale za ty peníze se už docela vyplatilo.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]