Nejste přihlášen/a.
Ahoj, v paneláku ma u odpadní stoupacky na vodu napojený odpad přes díru do trubky, jak je vidět na obrázku.
Potřeboval bych to vyměnit za VT trubky s přůmětem 50. Čím bych měl zalepit tento spoj, aby mi to nesáklo, když někdo nademnou pouští vodu. Čekal jsem, že tam bude odpočka, ale když jsem rozdělal stoupačku, tak jsem jen koukal
Případně jak to napojení nejlépe vyřešit? Se stoupačkovou trubkou se hnout neda, aby se vyměnila, nademnou je jeste 7 pater
Ježiši marjá radilové když nevíte tak raději nepište, žádná litina to není je to klasický komunistický novodur.Když chcete přejít na HT nikoli VT použijte HT nátrubek ,hrdlo, přesuvku DN 50.Jen v případě že je porušena těsnost v místě napojení té zelené trubky tak vymněnit celou odbočku ale to bych svěřil odborníkovy.Stávající zelená trubka je nejspíše průměru 50 nebo 63není to poznat v každem případě se dají koupit redukce na obě dimenze,dál pokračovat šedivým HT systémem s těsnícími kroužky nic se nelepí.
Doporučuji to nechat někomu, kdo má s tím zkušenosti. Sousedi nad Tebou nesmí nic pouštět do odpadu. Domluvit se.
Není to moc dobře vidět, ale pod tou zelenou trubkou je vidět hrdlo. Pak by se nemuselo nic sekat, pokud tam je. Jen z toho hrdla se musí vyndat zbytek trubky po odříznutí trubky nad hrdlem. Do hrdla dát lepidlo (já používám chemoprén). Na novodur nepoužívám, po čase se to rozlepí. Do hrdla po nanesení lepidla se dá trubka s odbočkou, do ní kus trubky, aby byla od horní trubky asi 2 cm mezera. Horní trubku bych učízl nad tím spojením. Pak se vše vyosí. Na jednu trubku se nasadí převlečná trubka, a po vrácení trubek do původní polohy proti sobě, se přetáhne př. trubka přes druhou.
pro diesel- ale pořád tam musí být ten nátrubek- hrdlo- v tom betonu. Jinak to bude muset vysekat kolem. A není to sranda, ale je to na pořád. Nechat to musí na odborníkovi, jinak si nadělá pořádný potíže a naštvaný sousedi nad ním. Jinak do toho nesmí nikdo zasahovat. Hl. odpadní trubka není jeho, ale společná. Musí upozornit vlastníka a ten by měl zjednat nápravu.
Někdo tu (litinovou?) stoupačku řezal flexou, takže ta přípojka na 50 nebude hezký kruh. Budeš tedy asi muset vyvrtat větší díru, použít větší odbočku (Midas dělá DN 110/90) a pak redukci na tvojí 50?
Ta stoupačka je z nějakého plastu o přůměru 110 mm. Pokud bych použit tu předhodku tak by bylo asi dobré to zalepit také ne? Jaké lepidlo byste mi doporučili?
Jestli "předhodkou" myslíš tu odbočku, tak z výše uvedených stránek u Midasu: "Rychlá montáž bez pomoci lepidla nebo jiných upevnění"
Jestli myslíš tvoji 50 na odbočku, tak ta odbočka je snad běžná HT, čili spojení nasucho, těsnění vnitřním gumovým břitem.
Snad mě někdo opraví, jestli plácám nesmysly.
Tohle dělalo nejaký pras-e. Tohle mám nehraději, když na to přijdu. Vím, že jsi to asi sdědil a nyní to chceš alespoň trochu dát do pořádku. A co použít HT presuvka 110 a udělat to pořádně, jak to má být, bez dalšího (i lepšího) řešení?
Proč prase jak se dělaly odbočky když nebylo HT? Řemslně je to udělané pěkně, že se dneska všechno řeší hotovýma tvarovkama je věc jiná
Nevím jak bych tam měl vložit tento kus eshop-koupelny-topeni.cz/...
když nademnou je několik pater?
Ta přesuvka asi neklapne,to vypadá na odpad vany a je těsně nad zemí. Pro přesuvku by se musel zasekat do podlahy,ne? Asi bych to řešil podle Machp.
Jestli chceš vědět, jak to vypadá, když to dělá prase, můžu posloužit. Na odpadní trubce mám vsazenný díl odbočky. Dolní hrana odbočky je zalitá kamsi pod úroveň podlahy, Boční vstup částečně taky. Výměna nemožná bez rozbití celé betonové zátky a výměny části hlavního potrubí. Uřezání a nastavení těch DN40 rovněž problematické, hned za spojem navazují kalhoty. Rekonstrukci bytového jádra furt odkládám. Nemám na to čas a prostor a schopného řemeslníka aby pohledal.
To akorát znamená že to bylo dělané poctivě za dodržení všech platných ( i když na první pohled nesmyslných) protipožárních předpisů
pro miso- asi se to nebude muset sekat, po zvětšení to vypadá, že je tam vidět hrdlo hned nad betonem.
pro nunici - tomuhle říkáš "ODBORNĚ "? Tak to se mému domu vyhýbej. Hnal bych Tě klackem. Já jsem se jen setkal s navařenýma trubkama k sobě. Tohle dělalo Prase s velkym "P". Nemělo to kam strčit, tak to sprasilo. A podotýkám - hl. odpadní trubka je společná a je do toho zakázaný jakýkoli zásah, bez povolení majitele domu.
Bože chraň nás od takových řemeslníků.
Ty asi pod takovým nebydlíš, jak vidím. Měl by jsi jiný názor potom.
pro amper - dokáži si to barevně i představit. Řemeslníci již vymírají a nový se nerodí. Ty, co se za ně vydávají, jsou jen šmoulové, co si na ně jen hrajou. U nás už taky je jich po skromnu. Vlastně už jen 2. A ty hodinoví manželé jsou jen napodobenina. Někdo mezi němi sice je dobrej, ale bez zkušeností jsou k ničemu. Viz. odpovědi od "nunici". Vše se mu líbí a je spokojenej.
A to, co Ti doma vyrobil jeden z nich, tak to je na omlácení o hlavu bez náhrady. Na takové trubky, i jiný věci se velice dobře dělají opravy. Musí se vše vymlátit a začínat od začátku. Ale to nunici nepochopí, když mu stačí taková "fušeřina".
Není pak divu, že se do toho nikdo nehrne, aby to po takovém umělci dělal.
Tak to jeste budu řešit s SVJ, ale rád bych se zeptal, čím bych to mohl zatím zalepit (zatesnit) než to udělají pořádně. Nějaké lepidlo či tmel?
Chtělo by to očistit, hlavně odmastit, suchý. Píšou tam, na odkazu, že to chytá i na mírně vlhký podklady. Ale suchý to bude lepší. Ale bohužel jsem s tím nedělal. Ale podle toho co tam píší, tak by to mohlo být na nějakou dobu dobrý a vydržet. Zatmelit to hlavně dole nad betonem. Pro začátek po zatmelení bych to zatížil něčím těžším, aby se to nehýbalo při splachování nad Tebou z pater. Co jsem vždy zjistil, že to začalo téci po určité době, když splachovali nad tímto místem, kde byla ta trubka. Hlavně po splachování WC po velký. To ta trubka se otřásala, jako by tam padalo kamení. Přeji mnoho zdaru. Snad ještě přijde někdo jiný, kdo poradí i lépe.
Ak tá zelená odbočka postačuje a je problém len v tom presaku ako je pripojená na zvyslé odpadové potrubie osobne by som zvolil nedeštrukčné riešenie . poriadne očistiť odmastiť spoj kde to presakuje pretesniťtesniacou hmotou na báze polyméru , je to podobné ako silikon ale má to lepšiu prilnavosť k plastom a aj samotnú pevnosť a následne po zaschnutí to olaminovať bežným sklolaminátom . Alebo skrátka len tým polymérovým lepidlom to zas celé povrchovo obaliť s tým že spoj sa preplátuje tkaninou aby s azväčšila styčná plocha a aj pevnosť . To čo je tam teraz je asi originál spoj ktorý sa používal v tej dobe , lenže ten zvar časom praskol nakolko má malú plochu alebo je nekvalitne urobený. Inak riešenie je aj tá Airfit Odbočka HT DN 110/50. To je funkčné a overené akurát asi náročnejšie na prevedenie a montáž .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.