Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrická skřínka v oplocení u domu

Od: jirkajc® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,u rodinného domku mám v oplocení elktrickou skřínku s jističem a hodinami. Občas se mi stává,že ji najdu otevřenou a vyhozený jistič (vždy přes noc).Již je mi jasné,že to někdo dělá umyslně ,sice jen tak 3x za rok.. Když jsem doma,tak v podstatě o nic nejde,nahodím jistič a zavřu skřínku. Stačí na to čtyřhranný klíč nebo na uhlopříčku to jde i šroubovákem. Spíše mi jde o to když náhodou někdy odjedu na víc dní mimo domov (1 až 2x ročně),tak aby mi to neudělal a nedošlo k znehodnocení potravin v mrazáku nebo lednici.Přišel jsem s nápadem okolo budky natáhnout na těsno ocelové lanko s očkama a použít zámek. Jen na těch pár dní. Bude to vedit ČEZU? pravděpodobnost že právě v tomto datumu příjdou něco dělat do budky je mizivá,případně by lanko mihli přeštípnout...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x

Přesně jak píšeš-energetici i vtipálek "Noční otvírač" to lanko přestřihnou. Za pokus to stojí, jen ta dřina s opravou lanka..

hodnocení

2x

Energetici to kdyžtak přeštípnou, vtipálek ale napoprvé těžko bude vybaven pořádnými pákovkami. Šel bych do toho.

Ještě raději bych si ale vtipálka vyfotil fotopastí :)

majsterjoe*
hodnocení

2x
ČEZu nic vadit nebude. Klidně tak dej petlici. Pokud bude ČEZ provádět něco na skříni, dají vědět předem, nebo nechají zprávu s požadavkem na zpřístupnění skříně s elektroměrem.

jabraka*
hodnocení

2x

Klíč od zamčené kapličky je možno svěřit přímo člověku,který odečítá elektroměr.

JB

smode*
hodnocení

2x
Buď si pořiďte uzamykatelnou skříň, nebo nasaďte kameru. Je možné že to dělá někdo koho znáte. Prohlédnete záznam, půjdete za tím kdo to provedl a důrazně mu vysvětlíte že takhle ne. Je třeba mu taktéž něco provést (jestli to bude natrhnutá bunda nebo rozšlapaný mobil nechám na Vás) - avšak v žádném případě neublížit na těle. Platilo, platí a vždy platit bude jen právo silnějšího a ten člověk si musí velmi dobře zapamatovat že pokud on bude dělat zle, vy mu to oplatíte násobně. Je třeba aby dostal strach. S těmito typy lidí je bohužel třeba jednat jedině takto - na hrubý pytel hrubá záplata. Budete-li se snažit v tomto případě vysvětlovat něco slušně - neporozumí tomu. Je to stejné jako mluvit na hluchého.

berger*
hodnocení

0x

Vtipálka odchytit a odeslat na čelistní chirurgii. Jinak by brzo mohl přejít na vyšší level a jen tak ze srandy poškodit plomby...

majsterjoe*
Agresivita se dá léčit. Neříkám že někdy to není za zapotřebí, ale řešit to takto jen kvůli vyhozeným jisticum, to chce možná psychiatra.
berger*

Dobrá,tak mu laskavě a citlivě vysvětlit,že takové zlobení není v pořádku.

Můj psychiatr říká,že zatím ok.

hodnocení

0x

Dnes sa už bežne montujú uzamykacie rozvodné skrine. Myslím si,že doplnenie zamykania nebude elekrikárom vadiť. Nevieme,aký máte elektromer,že ako sa robí odpočet,aby bolo vidieť stav elektromera.Tam trochu môže byť problém.

schrack.sk/...

hodnocení

0x

Rozvaděč by měl mít speciální dvojitý zámek, Uni G1, který nelze běžným způsobem otevřít. Pracovníci ČEZ klíč mají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]