Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplit srub - rozdíl mezi střechou a stěnou

Od: gl0vaszek odpovědí: 22 změna:

Znova vytahuju probl. zateplení dřevostavby resp. srubu. Pročet jsem něco málo o zateplení dřevostaveb a většina je proti zateplení srubu zevnitř, že to začne hnít apod. Jak je to tedy u střechy kde je taky vniřní zateplení a na tom je dřevěná střecha a krytina. Díky za odpovědi. Vašek

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

dřevostavba a srub je nebe a dudy.

U střechy je jiný postup a složení materiálu,

"tom je dřevěná střecha a krytina" není tam překlep? jako střecha a krytina?

gl0vaszek
hodnocení

tak tedy raději "dudy" tj. kuláče 10cm vnější zdi, . př. jm. "dřevěná" se vztahuje jen k deskám pod plech. krytinou... je to jasnější? pod strechou mánm vatu, parozáranu a sadrokarton ...díky za re v

Václave, to jsem si naběhl, páč pro mě je to ještě horší.

"tj. kuláče 10cm vnější zdi, . př. jm. "dřevěná" překládám si: - stěna je z 10 cm kuláčů nic víc? Jak jsou spojeny na styk k sobě

"deskám pod plech. krytinou" překládám si desky po moravsy jako po česky prkna? někde tam máte odvětrání! krokve?

ICQ 55180641, skype: milancukrar

gl0vaszek
hodnocení

stěna je jen z kuláčů... nic víc a jsou spojeny že se dotýkají a vím já čím to dřív lepili?

ano desky jako prkna u nas deska jako prkno. odvětrání není ...ICQ nemám tak aspon takkhle dík v.

Václave, a teď tu otázku.

gl0vaszek
hodnocení

Milane, tak jak stěny zateplit, jakym způsoben? a Střecha je to v pořádku , jak odvětrat krokve?

stěny zateplit zvenku čedičem, provětrávanou fasádou

"Střecha je to v pořádku , jak odvětrat krokve?" prosím přeložit tuto větu.

Střecha je to v pořádku? nevím složení a rozměry,

jak odvětrat krokve, proč krokve odvětrat?

Máte fotky?

gl0vaszek
hodnocení

jeste k te strese a stene... nekdo rika davej parozabranu, nekdo ne at to dycha, nekdo pod strechu ano, jiiny pod strechu ne... máte nekdo zkusenosti, poradte díky v.

ale to nejde říci paušálně na všechny stavby a materiály. určuje se to podle skladby stěn a stropů

jabraka*
hodnocení

0x

Vlastním starou chalupu,srubové stěny,a obdivuji,jak ji postavili s ohledem na teplo.Základní srub jsou klády asi 25 cm silné.mezery mezi nimi jsou utěsněny rašeliníkem,který je zevnitř zakryt jílovou mazaninou.na tom jsou křížem krážem laťky a opět jílová omítka s nátěrem vápnem.

Zvenčí jsou pak na uzavřené stěně přibity štípané šindele.Asi tři vrstvy.Taková stěna v zimě ještě nepromrzla.Možná že by se pod takový šindel ještě vešla vrstva rockwoolu,ale počítám,že je to zbytečné.Obzvláště,když se tam bydlí občas.

JABRAKA

To jabraka : Také mám starou roubenou chalupu, kterou bych chtěl vzhledem k tomu, že jsem si pořídil plynový kotel, také trochu zateplit. Zvenku jsou spáry mezi trámy vyplněny nějakou řezankou nebo možná tím rašeliníkem a zamáznuty omítkou, která ovšem praská a vypadává. Spáru chci opravit natlučením proužků polystyrenu + lepidlo + perlinka + štuk venkovní. Zevnitř je na trámy natlučen rákos, který je omítnut. Zvenčí zateplovat nejde, narušil by se vzhled roubenky - trámy musí být vidět.

Jak tedy zevnitř? nalepit polystyren + lepidlo + perlinka + štuk? Když bych dal 5 cm polystyren, tak vzniknou zapuštěné rámy oken. Snad by to nevadilo?

kika0f

ja bych tam ten polystyren nelepil

jabraka*

Nebylo by to zevnitř dobré.Ožel větší ztráty,přiteplení zevnitř by mohlo vyvolat přenesení rosného bodu dovnitř dřeva a následné vlhnutí a hnití.Pokud chceš v chalupě bydlet trvale,investuj do venkovního šindele a pod něj nejakou tu vatu.Krycí šindel by se dal pořídit za cenu slabých prkének.

JABRAKA

globe007

takže resume zatepleni srubovky resp. chajdy z 8cm kulaču by mohlo byt takto

směr zevnitř ven: jílová omítka příp. obložení na laťové síti, stávající kuláče, čedič. vata, šindele příp. falešné roubení

vaszek

díky za odkaz...pomohl ... moh by ses časem ozvat přes ICQ?

vaszek

moh bych se ozvat - tak to mělo znít :)

ICQ 55180641, skype: milancukrar

woodchink

Dobrý den ,

pokud máte problém s vypadávaním mechů a podobných spárovacích materiálů podívejte se na www.woodchink.eu zde je možné jedno z řešení 21 století .

s pozdravem Petr Kostovsky

woodchink
hodnocení

0x

Dobrý den ,

Dřevo je jako materiál velmi přízpůsobivé k vlhkosti a pokud není uzavřeno nějakým lakem, nebo na něj trvale neprší, tak hnít nezačně. Já mám zkušenost z vlastního srubu, kde bez problému sušíme v komoře prádlo a po plísni ani stopa. jediné co se děje , tak v zimě kdy je relativně suchý vzduch máme větší škvíry v podlaze , která je prkená . V létě se to stáhne zpátky. Podle mého názoru věci jako rosný bod apodobné se srubu vůbec netýkají .

jsem s pozdravem a pokud vás zajímá něco o zateplení srubů podívejte na www.woodchink.eu . Máme zatepleno( zatmeleno) už cca 15 srubů a všude se velmi zlepšili vlastnosti.

s pozdravem

Petr Kostovský

trnka
hodnocení

0x

a jak je to se zateplením štítu, ten se taky izoluje zvenku?

pokud není stavba přímo určena k zateplení zevnitř, musí být venkovní zateplení.

rosný bod je fyzikální jev, nelze ho odmítnout že neexistuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]