Nejste přihlášen/a.
Znova vytahuju probl. zateplení dřevostavby resp. srubu. Pročet jsem něco málo o zateplení dřevostaveb a většina je proti zateplení srubu zevnitř, že to začne hnít apod. Jak je to tedy u střechy kde je taky vniřní zateplení a na tom je dřevěná střecha a krytina. Díky za odpovědi. Vašek
dřevostavba a srub je nebe a dudy.
U střechy je jiný postup a složení materiálu,
"tom je dřevěná střecha a krytina" není tam překlep? jako střecha a krytina?
tak tedy raději "dudy" tj. kuláče 10cm vnější zdi, . př. jm. "dřevěná" se vztahuje jen k deskám pod plech. krytinou... je to jasnější? pod strechou mánm vatu, parozáranu a sadrokarton ...díky za re v
Václave, to jsem si naběhl, páč pro mě je to ještě horší.
"tj. kuláče 10cm vnější zdi, . př. jm. "dřevěná" překládám si: - stěna je z 10 cm kuláčů nic víc? Jak jsou spojeny na styk k sobě
"deskám pod plech. krytinou" překládám si desky po moravsy jako po česky prkna? někde tam máte odvětrání! krokve?
ICQ 55180641, skype: milancukrar
stěna je jen z kuláčů... nic víc a jsou spojeny že se dotýkají a vím já čím to dřív lepili?
ano desky jako prkna u nas deska jako prkno. odvětrání není ...ICQ nemám tak aspon takkhle dík v.
Milane, tak jak stěny zateplit, jakym způsoben? a Střecha je to v pořádku , jak odvětrat krokve?
Vlastním starou chalupu,srubové stěny,a obdivuji,jak ji postavili s ohledem na teplo.Základní srub jsou klády asi 25 cm silné.mezery mezi nimi jsou utěsněny rašeliníkem,který je zevnitř zakryt jílovou mazaninou.na tom jsou křížem krážem laťky a opět jílová omítka s nátěrem vápnem.
Zvenčí jsou pak na uzavřené stěně přibity štípané šindele.Asi tři vrstvy.Taková stěna v zimě ještě nepromrzla.Možná že by se pod takový šindel ještě vešla vrstva rockwoolu,ale počítám,že je to zbytečné.Obzvláště,když se tam bydlí občas.
JABRAKA
To jabraka : Také mám starou roubenou chalupu, kterou bych chtěl vzhledem k tomu, že jsem si pořídil plynový kotel, také trochu zateplit. Zvenku jsou spáry mezi trámy vyplněny nějakou řezankou nebo možná tím rašeliníkem a zamáznuty omítkou, která ovšem praská a vypadává. Spáru chci opravit natlučením proužků polystyrenu + lepidlo + perlinka + štuk venkovní. Zevnitř je na trámy natlučen rákos, který je omítnut. Zvenčí zateplovat nejde, narušil by se vzhled roubenky - trámy musí být vidět.
Jak tedy zevnitř? nalepit polystyren + lepidlo + perlinka + štuk? Když bych dal 5 cm polystyren, tak vzniknou zapuštěné rámy oken. Snad by to nevadilo?
Nebylo by to zevnitř dobré.Ožel větší ztráty,přiteplení zevnitř by mohlo vyvolat přenesení rosného bodu dovnitř dřeva a následné vlhnutí a hnití.Pokud chceš v chalupě bydlet trvale,investuj do venkovního šindele a pod něj nejakou tu vatu.Krycí šindel by se dal pořídit za cenu slabých prkének.
JABRAKA
takže resume zatepleni srubovky resp. chajdy z 8cm kulaču by mohlo byt takto
směr zevnitř ven: jílová omítka příp. obložení na laťové síti, stávající kuláče, čedič. vata, šindele příp. falešné roubení
Dobrý den ,
Dřevo je jako materiál velmi přízpůsobivé k vlhkosti a pokud není uzavřeno nějakým lakem, nebo na něj trvale neprší, tak hnít nezačně. Já mám zkušenost z vlastního srubu, kde bez problému sušíme v komoře prádlo a po plísni ani stopa. jediné co se děje , tak v zimě kdy je relativně suchý vzduch máme větší škvíry v podlaze , která je prkená . V létě se to stáhne zpátky. Podle mého názoru věci jako rosný bod apodobné se srubu vůbec netýkají .
jsem s pozdravem a pokud vás zajímá něco o zateplení srubů podívejte na www.woodchink.eu . Máme zatepleno( zatmeleno) už cca 15 srubů a všude se velmi zlepšili vlastnosti.
s pozdravem
Petr Kostovský
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.