Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

BIS FREE plasty

Od: fialka® odpovědí: 4 změna:

Koupila jsem si tzv. "zdravou plastovou láhev"BIS FREE. Ale dnes jsem dostala mail nazvaný Kontrola označení plastových lahví, viz. níže.

vmail.centrum.cz/...

Prostudovala jsem si označení na mé "zdravé"láhvi a zjistila jsem, že nese podle mailu to nejhorší označení 7 OTHER, což by mělo znamenat

7) PC (polykarbonát) Pro uskladnění potravin a vody je to úplně nejhorší materiál. Důvodem je uvolňování BPA (Bisfenolu A). Lahvím nebo jiným nádobám vyrobeným z polykarbonátu se proto za všech okolností vyhýbejte!

Co si o tom mám myslet, poradí někdo? Děkuju moc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je blbost se ptát na to, co si máš myslet. Máš svoji hlavu, tak si udělej svůj vlastní názor.

Jestli chceš zdravou láhev, tak si kup skleněnou.

Je pro tebe skleněná láhev těžká a nepraktická?

Tak si kup nerezovou.

A když zjistíš, že se i z nerezové nádoby něco uvolňuje , tak pak si budeš muset najít zase nějaký jiný materiál nebo zvolit pro tebe nejmenší zlo.

(já jsem dneska dostal e-mail, že nějaká 5G technologie výrazně zvyšuje riziko rakoviny. Takový e-mail mi přišel a dostalo ho ještě dalších třista adresátů. Já jsem si takové informace nevyžádal, takže jsem e-mail smazal.)

asd1
hodnocení

0x

Ano 7 je polykarbonát, obsahuje bisfenol A.. Lahev bez bisfenolu by byla označená BPA free. BIS free je spíš Čínská verze a označení nic neznamená...

Na studené neagresivní nápoje bych se nebál, horký čaj, citronové šťávy atd. bych vynechal...

iz*
hodnocení

0x

@Fialka, zapomněla jste přidat své uživatelské jméno a heslo > bez něj se k příloze e-mailu ve Vaší doručené poště nedostaneme. Ale rozumnější by bylo udělat screenshot té části, která Vás zajímá, uložit jako JPG a potom vložit do otázky.

K otázce:

Co si máte myslet, je na Vás. Nezapomeňte zhodnotit i to, kdo je autorem té publikace. Za zamyšlení by mohl stát i odesilatel. Nezásobuje Vás náhodou i "zaručenými poznatky" o chemtrails a dalších nesmyslech?

jabraka*
hodnocení

0x

Člověk musí uvažovat přímo hlavou!Z každého plastu se něco může uvolňovat.Ovšem v prvním použití po výrobě je to desetina procenta z obsažené látky.Při druhém použití už se zákonitě uvolněné množství sníží dost podstatně a po třetím použití už bude obsah škodliviny pouze stopový.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]