Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přepočitat objem na KG

Od: sirius odpovědí: 5 změna:

Zdravím, potřeboval bych pomoc s přepočtem, potřebuji nasypat štěrk k základům a nevím jak to přepočítat na KG rozměry jsou 11,5 m x 0,5m x0,5, 11,5m x 0,5m x 0,5m , 9,6m x 0,5m x 0,5m. Předem díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

9x
Taková drobnost, když spočítáte objem a vynásobíte přibližně 1,8 až 2, získáte předběžně hmotnost potřebného štěrku.
Jenže další věc je, jestli se štěrk bude hutnit například pod chodníček nebo prostě jen sešlapáním a sesedáním slehne, to pak je potřeba až 20 % navíc.
Mně to vychází něco málo přes 8 kubíků, což je asi 14 tun, s hutněním ještě víc.
Takže bych se nebál vzít nejdřív podle toho, jaká auta mají k dispozici, štěrku trochu míň a zbytek později dovézt.

hodnocení

8x
Stačí spočítat objem. Tam kde prodávají štěrk to už dokáží přepočítat na váhu. Nikdy jsem neměl problém, když prodávali k tunach či kg a já věděl objem.

hodnocení

8x

32,6x0,5x0,5=8,15m3 krát měrná hmotnost (dosaďte si sám) a máte tuny, nebo po přepočtu kg (tedy vaše označení KG)... ...např. štěrkodrť DK 0/8 ...8,15m3 x 1,65t/m3 = 13,45t (13450kg)...

hodnocení

6x

A měrnou hmotnost toho štěrku znáš? Bez ní to nespočítáš.

krtek66
hodnocení

2x

šutr se bere koeficientem 1,8-1,92

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]