Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakým lepidlem opravit pračku - gumu na kov?

Od: jirr odpovědí: 8 změna:

Čím zalepit/zatmelit v pračce netěsnící spoj - gumová koncovka na hadici je vložena do kovové vany co je okolo bubnu. Drží tam díky tvaru gumy (má zvýšený okraj), ale potřebuje něčím dotěsnit, přilepit ty okraje.

Jednou jsem to lepil Chemopreném, nevím už jakým druhem. To vydrželo asi rok. Pak jsem to vzal lukoprenem, to vydrželo 3 měsíce.

Tak bych to asi zkusil Chemoprénem Extrém, co vy na to? Lepím to tak že vložím hadici a prstem rozpatlám lepidlo (dostatečnou vrstvu) okolo, nechám zatvrdnout. Nějaké napatlání lepidlem, 15 minut odvětrání a potom silném přitisknutí (tak jak píšou v návodu na Chemoprén) nelze v tomto případě použít, není tam nikde místo.

Díky za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

0x

Lepidlo není to pravé ořechové, nevydrží tlak. Nevím jak to napojení gumové hadice vypadá, ale pokud je tam alespoň 5 mm nátrubku k dospozici, použil bych kovovou upínací pásku. něco jako tohle: naradijanousek.cz/... Takhle jsem si spravoval chladicí soustavu Š 120.

jirr
hodnocení

viz nákres, lepidlo dávám do žlutě označeného místa

Jakým lepidlem opravit pračku - gumu na kov?

hodnocení

0x

Opravoval jsem něco podobného. Mám na vanu pračky uchycenou sondu od termostatu a ta sonda je uchycená v pryžové průchodce.

Kolem pryžové průchodky mi vana rezivěla a postupně tudy i prosakovala voda.

Takže jsem vanu (zadní víko vany pračky) demontoval, očistil na kov a potom laminiváním a dvousložkovou pryskyřicí zalaminoval. Po důkladném vytvrdnutí (několik dnů) jsem vyřezal nový otvor pro pryžovou průchodku a průchodku jsem tam ještě zalepil silikonem.

Silikon můžeš nanést i silnější vrstvě a po vytvrdnutí bude držet.

Když to lepíš lepidlem, tak tloušťka lepící vrstvy musí být co nejmenší, aby měl spoj pevnost. A ještě to lepidlo nebude odolávat teplotám a práškům při praní. Tady jsou vhodnější dvousložková lepidla.

hodnocení

0x

Asi je něco špatně, to přeci není způsob upevnění tak jako na nové pračce. Přeci tam nedávají lepidlo. Není potřeba vyměnit tu hadici? Nebo, není tam nějaká spona?

jirr
hodnocení

Ano, to je pravda, v nové pračce lepidlo nebylo. Jednoho dne pračka vytekla, tak to od té doby lepim. Ale nic na uchycení jsem tam neviděl , možná bylo něco zevnitř vany a odpadlo to dovnitř. Ale rozebirat buben a vanu zevnitř se mi nechce.

hodnocení

0x

Zkus použít Mamut Glue od Den Brave. Má schopnosti jak lepící, tak i těsnící. Rovněž má částečnou schopnost kontakních lepidel (jako chemopreny), není nutno ničím aretovat. Hlavně povrchy čisté a suché, nanést a přitlačit.

berger*
hodnocení

0x

Jen nápad,nešel by tam nabastlit dřezový přepad,něco takového - e-texim.cz/...

hodnocení

0x

Na utesnenie použite silikón čo vydrží teploty nad 120 stupňov Celzia. Hadicu vyberte z bubna miesto očistite,odmastite acetónom alebo technickým benzínom,naneste silkón a vložte gumu naspäť a doplňte silikón popod gumu a upravte povrch. Nemyslím si,že to budete musieť ešte opravovať do životnosti práčky. Vlastná skúsennosť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]