Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Detektor úniku plynu

Od: kubinec® odpovědí: 9 změna:

v našem městečku došlo v těchto dnech k 53 případům úniků plynu z HUPky (RD, bytovky)

nikdo neví co se stalo

zjistili jsme to tak, že se po našem městě za posledních pár dní stále častěji objevovali (SOS plyn), nějak jsme to přehlíželi, ale když jsme zjistili, že za poslední dva měsíce je spotřebováno více plnyu jak za celý rok, tak něco není v pořádku.

Je pravda , že naše městčko je celé rozborané( kanalizace, voda, nové silnice atd.), ale je to velmi divné

Plynárny nám naznačily, že se od toho distancují, že oni mají vše v pořádku, že máme spotřebu taková jaká je na plynoměru a tímto je to pro ně uzavřené, vice se nechtěli s náma bavit.

Tak jsme se dohodli na schůzi vlastn. že by jsme si pořídily nějaký detektor úniku plynu, který by jsme vložily do bedny HUP. Dostal jsem za úkol vyhledat a případně objednat toto zařízení.

Můžet mě poradit jaký by byl nejideálnější? Máte někdo z vás zkušenosti ohledně úniku plynu, jeho řešením a sledováním?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

0x

A co si najmout nějakou firmu, která by to prošetřila za vás? A nakonec vystavila potvrzení co našla za závady(jestli najde).

Jen nápad.*nevi*

doplněno 25.11.09 09:46:

Tak to je mně líto.

hodnocení

vše jsem udělali

a na protokolu bylo : plynoměr OK, nějaká vada na ventilu, která byla opravena a tímto pro ně skončilo, více se s námi nebaví

únik plynu nějakých 8% nad nějaký limit

HOTOVO

tak jednají se svými zákazníky , takže únik prostě zaplatíme

Proč by se s vámi bavili? Únik je až u vás, plynoměr je v pořádku, takže vám to někde za ním utíká. Zavolejte si revizáka i kvůli bezpečnosti. V tomto se musíte snažit sami, je to u vás doma a není to starost plynáren.

jabraka*
hodnocení

0x

Kubo,Je nesmysl pořizovat nějaké zařízení na kontrolu plynových rozvodů.U plynových instalací je přímo zákonem nařízena pravidelná revize všech rozvodů a spotřebičů.Jak u jednotlivců,tak i organizací.Když se zjistí nějaká nepravidelnost,stačí zavolat revizora.Ten je nezávislý na dodavateli plynu,takže jeho rozhodnutí je objektivní.Nainstaloval jsem si nový sporák,šekám revizi každým dnem.

JABRAKA

hodnocení

u nás se nedělala revize spoustu let *hi*

qwert*

Povinnost je každé tři roky.

Takže rychle revizi.

hodnocení

jj, už se na tom pracuje

tomason*

V našem vchodu utikal z přípojky,ale to bylo cítit na to není třeba ani detektor.

hodnocení

my máme HUP na rohu baráku zvenku

doplněno 25.11.09 23:20:

ale pro jistotu si sami denně monitorujeme stav jednotek na pčítadle plynoměru

jenže největší záhadou je proč nám nechtěli dát žádný protokol nebo něco podobného, co bylo a ve kterých místech opraveno

jestli to bylo před počítadlem nebo za

bylo nám řečeno, že je to už OK

no uvidíme jak to dopadne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]