Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malování štítu chalupy

Od: martin12* odpovědí: 11 změna:

Ahoj, potřebuji nabarvit vápnem štít chalupy, který je asi 6-7 m vysoký. Mám lešení, ze kterého se dostanu tak do 3-4 m. Vršek budu muset asi dělat ze žebříku.

Znáte nějaký zlepšovák na malování ve výškách? Buď nějaký držák na kýbl, který se dá zavěsit na žebřík nebo nasazení štětky na násadu?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Na váleček se prodává teleskopická násada se kterou se dělá dobře, ale jestli to budeš dělat štětkou tak toho asi moc nevymyslíš.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, dělal jsem něco podobného u kamaráda na chalupě (nátěr šikmé střechy). Ideální je pracovat ve dvojici. Jeden je na žebříku a natírá válečkem na teleskopické tyči, potom násadu podá dolů druhému, který váleček namočí do barvy, vymačká o mřížku a rychle podává prvnímu na žebříku - když se "sehrají", tak to funguje. Dávat si těžký kýbl s barvou na žebřík je poměrně rizikové. Pokud na to budete sám, tak nechte kýbl s barvou na zemi a namáčejte váleček na tel. tyči ze žebříku (jenom asi více nacákáte, protože ho nevymačkáte nebo si kýbl převrhnete, což Vás nepotěší). Zdravím!

jabraka*
hodnocení

0x

Vápenný nátěr je lépe provádět štětkou.Jen pozor,používejte jen vápno hašené,(Čerťák)hydrát obvykle opadává.

JABRAKA

martin12*
hodnocení

Po špatné zkušenosti s hydrátem, používám raději už hotové vápno v kyblíku.

martin12*
hodnocení

Válečkem by to samozřejmě bylo jednodušší díky teleskopické násadě, já ale maluji vápnem a tak musím použít štětku. Co vím od souseda, tak děda používal násadu na štětku, ale to si upřímně nedokážu představit, to muselo cákat všude možně... Napadlo mě provlíknout dřevěnou laťku stupátkem žebříku a z jedné strany udělat zářez, na který se pověsí kýbl.

hodnocení

0x

Zdravím, teleskopickou tyč - cca 3 m, váleček a zahnutý štětec na pro dotírání menších ploch. S obojím dobrá zkušenost - vápno + barva drží 3 rok bez problému. Pokud budete na lešení, lepší je práce ve dvou. Jeden natírá, druhý namáčí a podává. Cáká váleček i štětka , to si nevyberete... Já jsem měla štětec menší cca 12 cm šířku, možná koupíte i větší velikost.

doplněno 22.01.19 14:17:

Ten štětec je určen k nasazení na tyč. Válečkem mám natřenou vápnem fasádu možná 8 let a drží. Nebála bych se toho. Ovšem vápno jsem si hasila sama, jestli to má na něco vliv. Bylo uleželé.

martin12*
hodnocení

Tak váleček mě nenapadl, možná na hůře přístupná místa bych ho mohl vyzkoušet...

hodnocení

0x

Konce žebříku obalit nějakými hadry, kýbl pověsit na příčku žebříku, pomocí háčku, který se používá při česání ovoce. Pokud jste pravák, tak od prava, doleva, abyste zbytečně netahal žebřík po novém nátěru. Používejte štětku, váleček si s vápnem moc nerozumí a používejte hašené vápno, hydrát patří do malty. Dobé je mít ještě někoho, kdo vám "ohlídá" dole žebřík.

doplněno 22.01.19 15:56:

Natírat klidně v létě (je na to víc času), ale když je trochu pod mrakem, neschne to tak rychle "pod rukou".

martin12*
hodnocení

A je lepší natírat na jaře nebo na podzim (prý lepší díky vlhkosti) nebo můžu i v létě? A stěnu předtím namočit nebo ne?

Jaro by bylo lepší. Když vápenný nátěr rychle uschne, mohl by se loupat. Při natírání v září, ptž bylo dost sucho, jsem stěnu lehce stříkla vodou.

hodnocení

0x

na vápno je nejlepší štětka jak píše jabraka,s tou maluji doma.v létě jsem natíral stodolu válečkem,jde to,ale chce to vystihnout správnou hustotu.p.s.na štít si půjčuji malou plošinu,mám půjčovnu poblíž.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]