Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,neví někdo teplotu spalin z karmy? Zákazník po mně chce namontovat Haco - Sběrač kondenzátu SBK 100 ,už si to koupil,prý to bylo levné. Já si myslím,že to patří do vzduchotechniky a že to ten plast nevydrží... Tepelná odolnost do 80 stupňů.
Mám v domě dvě karmy. Teplotu spalin neznám (možná je to v manuálu). Odvod spalin do vyvložkovaného komína je z karmy pomocí hliníkové, nebo nerezové roury. Nemůžete tam vkládat plastový díl. Nádobka na kondenzát je v komíně, asi metr pod úrovní, kde je vsazen výstup z karmy. Na spodku vyvložkování je nástavec připomínající trychtýř. Na stěně jsou k tomu malá dvířka a uvnitř pod zúžením malá nádobka. Za celá léta používání karem, tam v nádobce žádná voda nebyla.
No jo,no. A teď popis toho,co jsem viděl já - starý barák,stará rezavá karma,shnilá na sračky. Koupili si novou,ok. Ze stropu do karmy vede okapový svod,asi 120 cm,na půdu,tam je koleno a asi metr svodu přes zeď. Tepelná izolace je to,že to v kuchyni obalili alobalem,aby to bylo krásně stříbrné. Pán domu zakázal jakékoliv větší opravy,jen tam nacpat tu kravinu. Věk pána 70+...
Je mi naprosto jasné,že to tak být nemá,ale úkol zní jasně. Proto se ptám,jestli to ten plast vydrží. Stál je stovku,normální jímka stojí asi osmset a to nedají...
Tak zbývá,pokud mi tu někdo napíše,že to není až tak horké,risknu to. Bez dalších informací anebo jestli někdo bude vědět,že to spálím,odmítnu ten kšeft. Ještě počkám...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.