Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plováková uzávěra

Od: dejv111* odpovědí: 3 změna:

Zdravím. Prosím Vás o radu, zdali se dá někde sehnat plováková uzávěra, kterou vidíte na obrázku. Nemusí být přesně jak jsem ji nakreslil, ale principem stejná. Průměr do 50 mm, aby se vešla do HT odpadního potrubí. Při nejhorším si ji vyrobím, ale lepší by bylo něco hotového.

O co se jedná... Dělám odvětrávanou WC mísu. Při spláchnutí se ale dost vody dostane do potrubí k odvodu vzduchu k ventilátoru. Proto chci instalovat bezpečnostní plovákovou uzávěru, která by pustila vzduch, ale jakmile se do potrubí dostane voda, potrubí se míčkem plováku uzavře. Plovák by byl instalován vertikálně.

Díky.

doplněno 21.01.19 14:28:

Ještě doplňuji obrázek soustavy pro představu.

Díky všem za nápady a názory. Ventilátor bude trochu dál od wc, za stěnou a bude to Östberg CK 125

ventilatory-kars.cz/...

Koupil jsem ho levně na bazoši, tak ho chci použít. Ale jakmile se vytvoří podtlak, tak mám strach aby to nezačalo sát. Bude asi potřeba ještě vytvořit podtlakovou klapku za případnou plovákovou uzávěrou.

Plováková uzávěra
Plováková uzávěra #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

něco takového? triker.cz/...

lmgify
hodnocení

0x

( Některé) pračkové nástěnné sifony mají kuličkovou zábranu. Nevím, jestli by část šla nějak použít pro tvoje potřeby.

Btw: co mám hledat pro ta odvětrávaná WC pokud nechci zrovna Geberit? Na klíčová slova odvětrávání, odsávání, ... se nic nenajde.

hodnocení

0x
Nemam s tym sice osobnu skusenost, ale na nekaky plavak by som sa asi vy... Dajte ventilator vyssie ako hladinu vody v nadrzke, pripadne sa k nej aspon priblizte a napojte to spravne vyspadovane, mozno T-kus s uhlom 60, 45... Nepredpokladam, ze by urcite casti tela vystavoval pri urcitych cinnostiach tak velkemu prievanu, ze by si tu vodu dokazal potiahnut.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma plovák wc

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]