Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenosti s úpravnami vody Watex AL30E nebo Waterboss 700?
Jde mi hlavně o snížení obsahu železa a odstranění amoniaku, mikrobiologické parametry budu řešit UV lampou.
Co mě ale trápí je že mám měkkou vodu (1,03 mmol/l) a tyto úpravny vodu ještě změkčí,
Řešili jste někdo obdobný případ?
Tato značka neznamená stejný princip odstraňování tvrdosti.Ta je buď prováděna ionexy,nebo reverzní osmozou.Můj názor je takový,že pro technické použití vody ze studny je voda ionexy změkčená ideální,jednak ale není vhodná k pití.Pro pití se do ní musí rozpustit minerální tablety.Případně připojit katex filtr jen před tepelné spotřebiče a na pití a vaření používat vodu jen zbavenou bioznečištění.Reverzní osmoza odstraní i bakteriální kontaminaci vody.Ovšem toto zařízení je mnohem dražší.
JABRAKA
Pokud se podívám na stránky s oběma produkty, u Vatexu je zmíněno odstranění železa, manganu a amoniaku. U Watesboss není o amonných iontech žádná zmínka.
Když Vám poteče z kohoutku měkká voda, dá se to řešit tak, že si koupíte čas od času minerálku a doplníte kationty.
Jako pozitivum měkké vody můžete brát, že nebude trpět pračka, bojler,... na usazování vodního kamene.
Pokud tou dobře rozumím, chcete si z této vody doma vyrobit pitnou?
Jste si jist, že UV lampa zlikviduje mikrobiální kontminaci, kterou tam máte?
Systém Aquaphor WaterBoss se zásadně liší od tradičních změkčovačů typu "kabinet”, vyrobených na základě plastové nádrže a regulačních ventilů. Aquaphor WaterBoss jsou 3 filtry v 1 (odstranění tvrdosti, manganu a železa a také snížení amonných iontů)!
UV lampa to zvládne , pokud náhodou ne, budu muset hledat jiné řešení.
Úpravna vody AL30E - NIKDY VÍC! ROZHODNĚ NEDOPORUČUJI! DĚS A HRŮZA! Dokud mají vyhlídku, že z Vás dostanou peníze, jsou ochotní. Jakmile dojde k problémům, už je to horší. Nečekejte, že na kontaktním čísle servisu se dozvíte víc než z návodu, ve kterém jsou chyby a nenajdete v něm řádný popis funkcí přístroje (o jazykové úrovni raději vůbec nehovořit). Po telefonu i po emailu Vám nanejvýš sdělí, ať si necháte udělat rozbor vody. Je to asi jejich univerzální odpověď na jakýkoli problém, sebelépe popsaný. Pokud si rozbory necháte vyhotovit (za příslušný obnos) a podaří se Vám po půl roce je přesvědčit, že zařízení nefunguje z jiného důvodu, než kvůli špatnému nastavení, pošlou Vám nabídku na servis, tj. nezávaznou prohlídku jejich technikem. Ačkoli má firma velký počet prodejních míst po celé republice, má zřejmě jen jedno servisní místo - v Berouně. Nebydlíte-li blízko, dobře si koupi rozmyslete! Případný servis Vás vyjde na dlouhý peníz za dopravu! Postupně jsme do zařízení investovali více než 30.000,- Kč s výsledkem na přiložených fotografiích (obvyklá kvalita vody po regeneraci pracovního média). Připočtěte si zničené WC, vanu, metráky soli apod. Zařízení fungovalo zhruba 1 rok a dokud bylo v záruce, bylo mi vyhrožováno, že celý výjezd zaplatím, protože zařízení je bezporuchové a chyba je jistě na naší straně... PO 3 LETECH ZAŘÍZENÍ VYHAZUJI A S TOUTO FIRMOU UŽ NECHCI MÍT NIKDY NIC SPOLEČNÉHO!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.