Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obávat se flexi hadice

Od: datel86 odpovědí: 22 změna:

Mám na web flexi hadici. Předpokládám, že nerezovou. Je tam 4 roky. Vidím na ní denně, kontroluji to, zda není povrch nějak narušený. Myslíte, že to stačí?

Během roku ji chci vyměnit za nějakou kvalitnější.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Myslím, že opotřebení hadice na webu nehrozí *smich*.

Buď praskne nebo ne. Některé vydrží 20 let, některé nepřežijí záruku. Předpokládáte, že se trhá postupně. Pak tedy postačí ji kontrolovat jednou za čas, kontrolovat ji denně považuji za výstřední. Jestli ale chcete mít 100%-ní jistotu, že nezpůsobí žádnou škodu, nezbývá, než WC neopouštět. My ostatní máme pro tyto účely pojištění domácnosti.

doplněno 19.01.19 17:28:

Potom bych, s dovolením, Vaši otázku přeformuloval na: Trhá se flexi hadice postupně a je to na ní dopředu vidět nebo se urve najednou. Jak dlouho trvá od prvních příznaků do destrukce?

A rovnou odpovídám, že nevím. Jedna flexi mě vyšplouchla, stálo mě to rekonstrukci podlah a dlouhé běhání po úřadech. Byl jsem mladej, blbej a bez pojistky. Od té doby mi nesmí řemeslník přes práh (při montáži jí zalomil, vydržela rok). Jiné hadice tu mám cca 15 let a jsou v pohodě.

datel86
hodnocení

Neříkám, že ji kontroluji denně, ale že na ní je vidět.

Pojištění mám také, ale asi není příjemné mít doma koupaliště.

To datel86...jsi normalni?

berger*
hodnocení

1x

Zákazníkům říkám,měnit co pět let. Nedělají to. U sebe doma a po rodině je co pět let měním,preventivně. Už jsem párkrát prasklou viděl,bez výstrahy a v noci mezi druhou a třetí hodinou. To platí,pokud je dobře namontovaná.Zkroucená anebo opřená o nějakou hranu je sázka do loterie...

19.01.19 22:40

*bzum*

Nevím proč bzum. Mám stejnou zkušenost. Uklizeno před poutí a ve tři v noci mě vzbudí hučení. Kuchyň plavala. Hadice cca 5 let stará.
olinl

Souhlas s pěti lety na výměnu- Kvalita už není co bývala, nesmyslné plýtvání a zamořování přírody, o přesčasech lidí ve fabrikách nemluvě..

hodnocení

1x
Co to je za hadici? Já jedu přes WiFi a nic nekontroluju, furt to maká...!
berger*

Stire,Vy přes WIFI používáte WC? To chci!*smich**palec2*

WC ne, ale web ano :) :)

hodnocení

0x
Doporučuji měnit co 5 let ale stejně je tam riziko... idealně vyměnit za vlnovec.
Jak na potvoru praská v noci neboť v tento čas je tlak obvykle nejvyšší. Nejedou provozy z velké části a ani domácnosti nemají odběr tudíš úroveň hladiny ve vodárně vystoupí k maximálnímu stavu...

hodnocení

0x

O web bych se neobawal...

zakus*
hodnocení

0x

Možností je několik, co 5 let měnit, nebo použít hadici Flexira popřípadě Eurotis.

O tomto řešení vím, ale neviděl jsem tento typ vlnovcove hadice pro stojánkové baterie s připojením M10. Pokud byste věděl o dodavateli, budu vděčný. Jako druhá možnost se mi jeví pancéřové hadičky Flexira Aqua. Sice cena kosmická, ale asi jistota nadosmrti.
zakus*

Pravda, cena je vysoká. Myslím, že potřebnou hadici seženete v Siku.

Nakonec jsem koupil v Bauhausu nerezové připojovací hadičky s M10 připojením. Jsou od firmy začínající na W, teď si nevzpomenu na přesný název. Provedení totožné jako Flexira, ale dělají se v odlišných délkách, které mi lépe seděly - mám ten dojem, že Flexira má řadu 30,40 a 60 cm, W... byly v délce tuším 35,45 a70 cm.

ja1
hodnocení

0x

K WC jsem naohýbal měděnou trubičku, nasadil na ní dvě převlečné matice G1/2" a na koncích jsem trubičku opatrně rozklepal tak že tvoří kolmé čelní dosedací plochy pro těsnění. Mezi dosedací plochu na trubičce a ventil WC - a na druhé straně mezi trubičku a mezi přívodní závit na WC je vloženo gumové těsnění a převlečnými maticemi se to celé stáhne k sobě a dotěsní. Je to tam asi 15-20 let...

vlady
hodnocení

0x

V mojom živote (50) poznám len jedného kolegu ktorému prdla raz hadicka k splachovacu. Aj to bola taká tá tenká biela plastová myslím že to vyrábala SAM Myjava. Inak nepoznám z okolia, rodiny, kamarátov, známych koleg a pod. že by klasická opletená niekedy niekomu praskla a to máme doma a v rodine kludne aj 10 rokov staré. Pračková drží od roku 2002 a ak pozerám je furt jak nová a príde mi kvalitnejšia ako tie dnešné čínske lacné náhražky. Ale zas pri montáži ich neprelamujem, neprekrúcam , vždy sa snažím aby mali plynulý oblúk v namontovanom stave ,nikdy ich nemám moc napnuté a dĺžkou nadoraz. Ak som montoval nový výrobok a priložené sú krátke tak radšej vždy kúpim o čí nemajú slo dlhšiu nech je rezerva pri montáži ako mať našponovanú tú čo je priložená .

Tak já jsem o 10 let starší a kolegovi přes stůl před asi 10 roky praskla u WC a s dalšími dvěma jsem se setkal v rozvodu chladící vody v klimatizaci. Ale to byl ještě oplet z pozinku a kondenzace na povrchu z důvodu nízké teploty uvnitř hadice.
vlady

Ano poznám prípad kde som pri návšteve známych našiel na oboch WC opletené hadice, kde boli náznaky silnej korózie opletenia, z toho usudzujem že asi nie každá hadica je nerezová . Mám pocit že tomu dopomohlo to, že domáca pani asi do odkvapkávacej misky a držiaku WC kefy pridávala nejaký prípravok na čistenie WC zrejme , a jeho výpary asi dopomohli poškodeniu opletenia , pretože aj rohové ventily ktoré boli nad nimi a aj samotné držiaky WC kefy niesli známky slnej korózie . Takže moja návšteva sa pretiahla o cca hodinu, z dôvodu ich okamžitej výmeny.Našťastie inštalačný obchod bol 10 min pešo od domu.

hodnocení

0x

Ono také záleží, jak je namontovaná. Nesmí se při montáži překroutit a neměla by být ve vlhkém prostředí. Pokud je v suchu, je vše OK a vydrží strašně dlouho. Já sám jich mám v domku několik přes 10 let a jsou bez stopy poškození.

karel556*
hodnocení

0x

Já mám na web kabel :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]