Nejste přihlášen/a.
Záleží na tom, zda jde o běžnou údržbu a opravu, pak také záleží na tom, co máte napsané ve smlouvě. Takže koukněte do smlovy, zvedněte telefon a zavolejte majiteli. Podle mého názoru pokud je deska opravitelná, jde to za vámi, pokud je na výměnu, jde to za majitelem. Vše je ale věc rozumné domluvy.
Vojtěško, dočtěte můj příspěvek do konce
Dle mého názoru oprava sklokeramické desky není záležitostí do 1000 Kč - limit pro drobnou opravu hrazenou nájemníkem, viz NV308/2015.
Takže by měla celá záležitost proběhnout v režii pronajímatele. Doporučil bych zvednout telefon, závadu nahlásit s tím, že do 1000 Kč jde za Vámi, nad 1000 Kč za pronajímatelem. Existuje totiž ještě celkový roční limit, nad který hradí opravy pronajímatel, i když samostatně jsou podlimitní.
Pokud se ale ptáte, zda musíte hlásit závadu pronajímateli, tak ne. Můžete opravit za vlastní peníze. Každý pronajímatel takový postup uvítá.
no a já bych to viděl tak, že pokud jste složili kauci, má pan majitel finance na tuto opravu už dopředu...
Zavolejte pronajímateli a řekněte mu co se stalo a že si to budete řešit sama. Pokud by byla oprava dražší, rozhodně bych vám já jako pronajímatel nový sporák nekoupil, jelikož vám pronajímám byt a nejsem váš sponzor, abych vám platil nový sporák, ledničku, pračku atd. Pokud by to však bylo ve smlouvě, tak je pak situace jiná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.