Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
má sestra topí doma ve staré zástavbě přímotopy a v zimě když vypnou elektriku na hodinu je v bytě zima.Vyplatí se investovat do olejových radiátorů?Případně jakých nebo na co koukat při koupi.
Nemáte nkdo vlastní zkušenost?
Děkuji Fiala
Dobrý den.
Přímotopy mám doma také.Protože jsem měl stejný problém,vyřešil jsem to následovně.Do jističové skříně jsem si namontoval přepínač a pokud je v bytě zima řeším to přepnutím spínacího relé i při vysokém tarifu.No a výsledek je ten,že spotřeba elektriky je malinko vyšší,ale radši pár stovek připlatím,než doma mrznout.Svěřilbych to ale odborníkovi.
Petr
Myslím, že olejové radiátory, protože jsou na elektřinu, taky nic neřeší. Vypne se elektřina, vychladnou. Sice asi o něco později, ale vychladnou. Jaký časový úsek tím potřebujete pokrýt?
Snad nějaký typ elektrického akumulačního topidla jako je třeba tady: fenixgroup.cz/...
Místo přímotopu bych taky dal akumulačky, kdysi jsem je měl. Den vydrží vytápět. Jako nouzovku nějaké topení na plynovou bombu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.