Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektro topení - olejové radiátory

Od: fikus* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

má sestra topí doma ve staré zástavbě přímotopy a v zimě když vypnou elektriku na hodinu je v bytě zima.Vyplatí se investovat do olejových radiátorů?Případně jakých nebo na co koukat při koupi.

Nemáte nkdo vlastní zkušenost?

Děkuji Fiala

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

1x

Dobrý večer.Akumulačky jsou docela efektní řešení.Olejový radiátor nebrat.

fikus*
hodnocení

z jakého důvodu nebrat olejový radiátor?

raadek*
Olejovy radiator vam vychladne do patnacti minut coz vam moc nepomuze. Akumulacky se mohou dle zapojeni pouzivat i na 240V. Na pokryti zminovaneho casu staci 2Kw, ale vase elektricke rozvody zvladnou i 3Kw. Dalsi vyhodou je, ze dele pokryji i kratsi vypadek elektriny. R.
fikus*
hodnocení

Děkuji vám všem za informace.Ted tedy uvažuji o akumulačních kamnech.

Díky všem

qwert*

nahoru jsem Vám hodil nějaký odkaz a jak jsem tak prohlížel web, je toho docela dost na výběr, myslím, že s tím nebudete mít problém.

arakain77*
hodnocení

1x

Dobrý den.

Přímotopy mám doma také.Protože jsem měl stejný problém,vyřešil jsem to následovně.Do jističové skříně jsem si namontoval přepínač a pokud je v bytě zima řeším to přepnutím spínacího relé i při vysokém tarifu.No a výsledek je ten,že spotřeba elektriky je malinko vyšší,ale radši pár stovek připlatím,než doma mrznout.Svěřilbych to ale odborníkovi.

Petr

qwert*
hodnocení

0x

Myslím, že olejové radiátory, protože jsou na elektřinu, taky nic neřeší. Vypne se elektřina, vychladnou. Sice asi o něco později, ale vychladnou. Jaký časový úsek tím potřebujete pokrýt?
Snad nějaký typ elektrického akumulačního topidla jako je třeba tady: fenixgroup.cz/...

fikus*
hodnocení

Děkuji za info.Ta doba pokrytí je zhruba 4* 1 hodinu denně.Akumulační kamna jsou sice efektní ale dosti velké a nemám ani v bytě 380v a nejsem si jistý že na 220v je dělají také.

juvla*
hodnocení

0x

Místo přímotopu bych taky dal akumulačky, kdysi jsem je měl. Den vydrží vytápět. Jako nouzovku nějaké topení na plynovou bombu.

qwert*

Topení na plynovou bombu radši ani ne, protože spaluje kyslík v místnosti a spaliny ponechává tamtéž. O případech, kdy se lidi otrávili CO jste jistě už slyšel/a/.

jabraka*
hodnocení

0x

Dnes je ke koupi celá řada otopných ventilátorů.Je to vcelku efektivní topidlo,protože teplý vzduch je k dispozici rychle a intenzivně.Problém je s cenou,nelze využívat na noční proud a na zvýhodněné tarify.Zdá se mi výhodné využití topných panelů a podlahových rohoží.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]