Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závěsy s tlumením na dvířka

Od: brambor* odpovědí: 7 změna:

Mám dvířka, která chci osadit dvěmi naloženými závěsy. Aby zbytečně netloukla, chtěl bych tam dát závěs s tlumením a chci se zeptat zda oba závěsy mají být s tlumením nebo jenom jeden a potom jestli se tam má lepit taková ta gelová podložka. Pokud ano, lepí se na korpus nebo na dvířka?

Díky

Brambor

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Stačí jen jeden pant s tlumičem.
Podložka tam může být, ale nemusí. Ovšem je to lepší, neboť dvířka u pantů jsou o milimetr až dva od korpusu, to je aby to při otvírání nedrhlo a podložkou to hezky vyrovnáš do roviny.
A kam ji dáš je úplně jedno. To záleží na vkusu každého soudruha, že?
brambor*
hodnocení

tak jsem tam dal jeden pant s integrovaným tlumičem Hettich slide-on. Je to šátora za 30 korun. Je vidět že dvířka zpomalí, ale stejně klapnou při zavření. Je tlumič slabý? Dělají se i nějaké nacvakávací? Předpokládám, že každý výrobce má své tlumiče.

Nacvakávací tlumiče jsou, ale musí k tomu být i správný pant.
I přes podložku to při dovření klape?
Tak na zkoušku zkus dát na jedny dvířka dva panty s tlumičem a uvidíš co to udělá.
brambor*
hodnocení

Dva panty s tlumičem jsou mnohem lepší. Ještě zkusím s jedním tlumičem + podložka

Připadá mi to divný, když většinou všichni tvrdí že jeden stačí.

brambor*
Tak s těma podložkama je to dobrý.
Tak vidíš, vše v pohodě.

rv*
hodnocení

1x

Nacvakávací jsou obvykle jen na jednom pantu, ale když to nestačí, mohou být i na obou. Dobře odladěné to má třeba Ikea ikea.com/... . Kdo má hluboko do kapsy, může objednat třeba od Číňanů aliexpress.com/... - typ, který se vkládá do vyvrtané díry. Mají i šroubovací aliexpress.com/... , ale pak je to vždy experiment v jaké vzdálenosti tlumič umístit, aby tlumil správně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]