Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky termostat ke kondenzačnímu kotli?

Od: vasek30 odpovědí: 11 změna:
Dobry den prosím poradite mi jaký termostat je kondenzačnímu kotli? Nepotrebuju něco za x tisíc. Něco poměr cena x výkon. Dekuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Nejdřív bych si koupil kondenzační kotel abych ušetřil tím, že má vyšší účinnost...a potom bych si koupil co nejobyčejnější termostat, který účinnost kondenzačního kotle zase naopak sníží, resp. nedostane z něj maximum.
Ne, to opravdu není logické.. ovšem je to Vaše věc, to je pravda.

jenda2*
hodnocení

1x

Hlavně to musí být typ, který se hodí pro váš kotel. Některé mají beznapěťové spínání, jiné napěťové. Tak aby nedošlo ke zničení jednotky kotle. Vhodný je chytrý termostat s bezdrátovým přenosem signálu.

hodnocení

0x

Myslím, že úplně fuk jestli je to kondenzační kotel nebo jiný. Důležité je, zda máte nataženy dráty nebo potřebujete bezdrátový. Já mám asi 10 let něco jako Honeywell Dakon termostat CM 907. Má všechny potřebné funkce jako dovolená, párty, 7 denní programování apd.

Máme taky kondenzační kotel, ale nic speciálního jsem opravdu nehledal.

Jaky termostat ke kondenzačnímu kotli?

olinl
hodnocení

0x

Pokud neradi programujete, neradi nakupujete baterie napájející termostat, máte natažen kabel mezi kotlem a místností, kde jste nejčastěji, nevadí vám větší teplotní vypínací a zapínací (méně přesný) rozsah teplot až +-2°C termostatu (narozdíl od elektronického, který má odchylku spínání + - 0,25 °C, ale častěji spíná kotel/čerpadlo), potom zvolte obyčejný bimetalový termostat tkzv. Rego elima.cz/... nebo obdobný infraky.cz/... (s rozdílem spínací/vypínací teploty +- 1 °C ). Tyto termostaty se musí nastavovat/vypínat ručně při odchodu z bytu/domu a je vhodný spíš pro důchodce a praktické lidičky, co nemají čas na složitosti, nedej bože, když dojdou baterie a při nastavování termostatu mžourají vesměs na malá písmenka displeje.

nickys
hodnocení

0x

No to zírám. Měl jsem za to, že každý výrobce kotle "potřebuje" svůj regulátor.

Já mám tedy kondenzační kotel Buderus s ekvitermní regulací a logicky jsem si k tomu koupil termostat Buderus. Mám datové rozvody po celém domě, takže nebyl problém s dráty. Ale netušil jsem, že bych k tomu mohl připojit nějaký levnější "univerzál".

re4zon
hodnocení

0x
Ono by taky nebylo od veci napsat k jakemu kotli a jak mate zatim vse reseno. Vetsina modernich kotlu ma v sobe nejakou regulaci a oak neni potreba termostat, ale teplotni cidlo. To navic nekdy neni potreba vubec.

hodnocení

0x

Máte natáhnutou 2linku nebo 3linku kablík?

jurajjuraj*
hodnocení

0x

no kdyz uz sem si koupil kondenzacni kotel od vyrobce xyz tak sem si i koupil termostat od stejneho vyrobce xyz protoze vim ze ten to bude ovladat nejlepe, jde tam nastavit xx veci a mam vyzkousene ze pokud neni nastavene tak jak je treba tak je spotreba klidne i jednou vetsi

dylin
hodnocení

0x
Koupil jsem doporučený ke kondenzaku od výrobce... Byl to Honeywell, servisak mi řekl, že je lepší koupit od ElektroBocku (to jsou univerzální ke všem) jen je potřeba vědět jestli mají opentherm komunikaci nebo jinou... A hlavně mi řekl, že jsem spis měl koupit venkovni senzor pro ekvitermní regulaci a řídit si to pouze termohlavicema... Že to je úplný ideal

Venkovní senzor máme, ale máme nastaveou trvalou teplotu vytápěcí vody na 40°C (nižší nejde), aby jel kotel pouze v kondezačním režimu. Dům nám to vytopí vždycky v pohodě. Takže i ten vekovní senzor nemusí být vždycky užitečný. Teď v mrazu by už teplota vody byla díky tomu vyšší a to nepotřebujeme. :) Takže ekv regulaci máme vypnutou.

Ale jistě...Jenže většina slušných regulací přeci jen pár "X" tisíc stojí...a hlavně je potřeba je nastavit (dát si s tím tu "práci" a trochu přitom přemýšlet) a s tím má většina lidí problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]