Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka indesit

Od: jajaj odpovědí: 1 změna:
Dobry den,chtěla poradit proč mi pračka nepere mám INDESIT už 7 let:Napusti vodu a po minutě je akorat slyšet jenom cvakaní a buben se netočí,tak jsme všechno vyčistili hadice a filtr. A nejede, ale na ždímání se buben točí.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud se netočí ani při napouštění vody, mohla by být vada v relé pro otáčení motoru při praní. Jinak, pokud se buben při napouštění točí a pak se zastaví, pak by mohlo jít i o poruchu topení-ohřev vody. Pokud se voda napustí dostatečně (je vidět v bubnu) a nezapne topení a voda se neohřívá, proces se zastaví. Zkuste ještě pouze máchání. Pokud toto půjde, pak jde o uvedenou závadu ohřevu. Ta může být způsobena buďto spálením tělesa, nebo přerušením přívodu elektriky ze systémové desky. Tuto závadu jsem opravoval cca před 10-ti lety také na Indesitce a byl vyhřátý spoj na tišťáku desky. Stačilo proletovat. Deska je uložena v kazetě, přístupné ze zadní strany pračky po odmontování zadního krytu. Tamtéž jsou uložena relé pro spínání motoru. Ale je to práce spíše pro zkušeného, laikovi doporučuji servis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]