Nejste přihlášen/a.
Prosím vás o radu, jak mám odstranit nános bistrolu?
15 let natírám lino leskem Sidolux a už je tam pořádná vrstva. Při úklidu se mi podařilo na lino vylít kapky sody s octem, neb jsem tímto roztokem myla lustry. Podlahu jsem vytřela až po několika hodinách a tak mám uprostřed kuchyně vyžrané fleky od té sody. Přece nebudu celé lino natírat sodou, že?
Nemáte někdo dobrou radu, smirkový papír prosím nenabízet.
Díky Ariena.
To nie su flaky, to su jedine poriadne vycistene miesta. My lino raz za rok alebo ako mame cas poriadne namocime s cistiacim roztokom a vykartacujeme. Spinavu vodu odsajeme priemyselnym vysavacom a este raz umyjeme cistou vodou. Nasledne navoskujeme. Su na to specialne cistice, da sa pouzit aj silnejsi roztok umyvacieho prostriedku posilneny o praciu sodu.
Tu je propagacne video fy Cormen, ako sa to robi profesionalne za pouzitia stroja. Doma sa to da nahradit kartacom na nasadu. Dostat bezne v drogeriach a hypermarketoch. Zbytkom sa da dobre inspirovat, ako na to. Vysavac na povysavanie spinavej vody tiez nie je uplne nutny, ale dost pomoze. Ked som to robil bez neho a spinavu vodu len pozbieral handrou, tak som ju umyval cistou vodou snad este 10x. Ked som ju povysaval, vacsinou staci 1-2x premyt a uz nic nepeni.
Co sa chemie tyka, tak hladajte "intenzivny cistic na umele povrchy / PVC resp. odstranovac podlahovych voskov", vyraba napr. spominana firma Cormen, Dr. Schutz, HG. Potom vela dalsich firiem, ktore sa zameriavaju skor na upratovacie sluzby a dodavaju ich vo velkych baleniach.
1) Myslím, že časem ty flíčky dostanou opět tu patinu, že se zašlapou a nebude vidět tak velký rozdíl.
2) Udělat zkoušku: Namočit hadr do octa a sody, roztok, co jste měla předtím a zkuste ho položit někde na skrytém místě, co to udělá. Nebo nanést roztok na podlahu, tak, aby bylo PVC vlhké a počkat tu chvíli, co minule.
Pokud bude výsledek trošku světlejší, tak bych opravdu přetřela celou podlahu a nechala chvíli účinkovat.
Již bílé fleky bych ale předtím opatrně polepila kolečkem izolepy, nebo podobným materiálem, nebo pomatlat mastným krémem, aby se tam již nemohla tekutina dostat a znova bělit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.