Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VT a NT - noční proud

Od: sirko odpovědí: 14 změna:

dobrý den, jaký je prosím zhruba rozdíl v ceně nízkého tarifu? mám 3fázový jistič, to je vše co vím, vodu ohřívám v bojleru.

před nějakým časem jsem to počítal a cena za kilowathodinu mi vyšla cca 4,2kč. cena nízkého tarifu pak může být cca kolik?

díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Neznám tvého dodavatele, ale tady něco najdeš.

hodnocení

2x
Na bojler je tarif d25d a u mého dodavatele dle ceníku stojí u tohoto tarifu VT 4135 a NT 1668kc za MWh. Plus Oze 599kc/MWh nebo dle jističe. Ceny včetně DPH. Platby za distribuci dle jističe. Ceník má každý dodavatel na svých stránkách

hodnocení

2x

Neznáme dodavatele ev Vaší smlouvu o odběru elektřiny. Kromě paušálu tipuji, že akusazba byla v 2018 kolem 2,10 Kč/kWh v NT a cca 5 Kč/kWh pro VT. NT je 8 hodin, VT je zbylých 16 hodin, tj Váš výpočet cca 4,20 Kč/kWh je reálný - při rovnoměrném odběru po celých 24 hodin by mi to vycházelo 4,03 Kč/kWh.

hodnocení

0x

Podívejte se na poslední fakturu, tam uvidíte velikost jističe, sazbu, kterou máte sjednanou. Pak se podíváte do ceníku Vašeho dodavatele a tam vše najdete.

Když jste to jednou již počítal, tak víte jak to spočítat podruhé. Stačí stará faktura a vše tam najdete.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

taky mame nizky a vyysoky, jake jsou ceny/rozdily ted nevim, kdyz potrebuju tak proste beru elektrinu ale co si pamatuju tak tam byl rozdil par desitek haleru

danys*
hodnocení

0x
Ve vysokém tarifu platím 2kč a v nízkém 1,40 kč
14.01.19 13:36

Už ne*smich*

danys*
Možný to je, mám smlouvu nově asi tři měsíce, každopádně bych čekal, že mě alespoň vyrozumí o nějakém navýšení :-D
111®

@danys: ale bez distribuce, nebo i s ní?

111®
hodnocení

0x

a je velký problém nasat e-mail dodavateli aby vám poslal ceník na letošní rok? stačí mu jako identifikace váš variabilní symbol, nebo č. místa spotřeby

nebo si ceník stáhnout z webu dodavatele - pokud vím, tak tam běžné ceníky většinou mají. Rozdíl cen mezi VT a NT tam pak snadno zjistíte.

Nebývají tam jen některé "podpultovky" pro nespokojené odběratele, kteří dají najevo úmysl odejít jinam a najednou je k dispozici levnější ceník, který není na webu publikován.

hodnocení

0x

Jak tu bylo napsáno, nemá cenu to řešit. My to máme zrovna tak, časy, kdy spíná bojler mi napsali z Eonu na mail, pokud chci teplejší vodu, tak to nastavím na bojleru. Vždycky máme ještě přeplatek.

Teď jsem se dívala, že ty ceny vám sdělí dodavatel. Doposud to mám na mailu.

sisi, všimněte si, prosím, nač se tazatel ptá?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]