Nejste přihlášen/a.
dobrý den, jaký je prosím zhruba rozdíl v ceně nízkého tarifu? mám 3fázový jistič, to je vše co vím, vodu ohřívám v bojleru.
před nějakým časem jsem to počítal a cena za kilowathodinu mi vyšla cca 4,2kč. cena nízkého tarifu pak může být cca kolik?
díky
Neznáme dodavatele ev Vaší smlouvu o odběru elektřiny. Kromě paušálu tipuji, že akusazba byla v 2018 kolem 2,10 Kč/kWh v NT a cca 5 Kč/kWh pro VT. NT je 8 hodin, VT je zbylých 16 hodin, tj Váš výpočet cca 4,20 Kč/kWh je reálný - při rovnoměrném odběru po celých 24 hodin by mi to vycházelo 4,03 Kč/kWh.
a je velký problém nasat e-mail dodavateli aby vám poslal ceník na letošní rok? stačí mu jako identifikace váš variabilní symbol, nebo č. místa spotřeby
nebo si ceník stáhnout z webu dodavatele - pokud vím, tak tam běžné ceníky většinou mají. Rozdíl cen mezi VT a NT tam pak snadno zjistíte.
Nebývají tam jen některé "podpultovky" pro nespokojené odběratele, kteří dají najevo úmysl odejít jinam a najednou je k dispozici levnější ceník, který není na webu publikován.
Jak tu bylo napsáno, nemá cenu to řešit. My to máme zrovna tak, časy, kdy spíná bojler mi napsali z Eonu na mail, pokud chci teplejší vodu, tak to nastavím na bojleru. Vždycky máme ještě přeplatek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.