Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práva na byt polovičního vlastníka

Od: dominik97® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám na Vás prosbičku, moje známá řeší následující problém. Před cca 1.5 rokem se odstehovala i s dětmi od svého bývalého přítele a to do bytu, který má s bývalým přítelem napůl. Na užívání bytu se společně dohodli, náklady na provoz a veškeré poplatky si samozřejmě hradí sama. Vše bylo ok, až do chvíle, kdy se byvalému příteli rozpadl jeho současný vztah. Výhružky, zastrašování, vydíraní, desítka telefonátů a sms denně. Neohlášené návštěvy, prohlídka skříní, lednice atd.. Dnes už raději útíká z bytu i s dětmi, když pošle bývalý přítel sms že je na cestě. Známá se bojí každého zazvonění telefonu a policii volat nechce. Momentálně je na ni vyvíjen nátlak, aby byt rychle vystěhovala, vyhrožuje se prodejem poloviny bytu pochybným lidem, případně přímo jejich nastěhování. Chci se zeptat, jak je to s prodej bytu, musí s tím souhlasit oba vlastníci? Popř jaká je lhůta pro vystěhování, je-li nějaká? Budu vděčný za jakoukoliv radu, nebo tip, kam se v takovém případě obrátit :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V první řadě začít podáním trestního oznámení a při každé "návštěvě"se obrátit na policii - pokud paní "policii volat nechce" , pak se sama dobrovolně zbavuje jakýchkoli případných důkazů o chování dotyčného.

Doporučila bych obráti se na Bílý kruh bezpečí - https://www.bkb.cz/ - mají zkušenosti a měli by umět pomoci.

byt

Bohužel nevím kdo může pomoct. Ale volat policii? Na co? Že ex přítel přijde do své poloviny bytu a kouká do lednice?

To, že je spoluvlastníkem nemovitosti ještě nemusí znamenat, že je rovněž spoluvlastníkem lednice, skříní a jejich obsahu.

Pokud jsou vlastníci oba,nemohou se vzájemně vyhazovat.jen vám vyhrožuje s těma podnájemníkama,aby vás vystrašil.O jaký byt se jedná?

byt

Jedubabičko.To, že je spoluvlastníkem nemovitosti ještě nemusí znamenat, že je rovněž spoluvlastníkem lednice, skříní a jejich obsahu.

Ještě mi napište, jak dokážete polici, že vám ex čučel do lednice? A prosím, jaký trest dostane od policie .*smich*

lee*
hodnocení

0x
Predpokladam ze maji podilove spoluvlastnictvi, kazdy idealni polovinu. Coz znamena, ze kazdy ma pulku vseho. Pulku kuhynske linky, pulku wc misy... a ta pulka neni nijak vymezena. Pani mu nemuze zakazat do bytu vstupovat, neco tam delat, vodit si hosty, ubytovat navstevu... a co se prodeje tyce, muze kazdy svoji pulku libovolne obchodovat - v soucasne dobe opet plati predkupni pravo, tedy ma-li jeden majitel kupce, musi za stejnych podminek nabidnout nejprve druhemu majiteli. Pokud ten odmitne, muze pulku prodat.
Lidsky je mi pani lito, na druhou stranu kdo chce kam... Podilove spoluvlastnictvi mezi partnery je ta nejblbejsi forma vlastnictvi ktera muze byt. Proc - vidite sam. A to si jeste partneri berou na toto hypoteky, kdy je to jeste "vtipnejsi" - lidem vubec nedochazi, ze se upisuji k celemu dluhu pritom nemovitosti jim patri jen 1/2. Kdyz prestane jeden platit, druhy ruci za vse a i kdyby hypoteku doplatil celou sam, stale mu patri jen 1/2. A to mam ve svem okoli jeste lepsi pripad, kdy on vydelava o dost vic nez ona. Koupili si dum a s ohledem na rozdilne prijmy maji 1/3 a 2/3. No a slecne jaksi nedovhazi ze s rizikem cele hypoteky vlastni jen 1/3 nemovitosti *ee*
Nekolik let jsem prodavala nemovitosti v indolvenci a podilove spoluvlastnictvi NIKDY

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]