Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natírání v zimě jaká teplota?

Od: karlik* odpovědí: 6 změna:
Zdravím potřebuji nutně natřít dřevo venku zítra má být poslední rádoby teplý den má být až 6stupnu mám syntetickou lazuru kterou ven vemu nahratou teplou a ještě mě napadá aby to rychleji doschlo násvitit infrapanelem nebo dohrát horkovzdušnou nebo fénem? Dalo by se to takto? Kvalita mě moc nezajímá v létě to můžu vzít znova ale zajímá mě zda by to šlo? Dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jde o to, že to dřevo je studené a vlhké. Tenká vrstva lazury, i když jí ohřejete, se okamžitě po nanesení ochladí a nedokáže se dostatečně vsáknout. Zůstane na povrchu, schnout bude pravděpodobně několik dní a za tu dobu se na ní nalepí kde jaké svinstvo. Až se oteplí, bude se loupat. Je to zbytečné, akorát si přiděláte práci.

Figurek - Nejde o to, že by lazura zmrzla, ale že bude lepit ještě za týden (možná i do jara), protože prostě při téhle teplotě pořádně neuschne. Údaj o minimální teplotě při zpracování nebývá na plechovce pro nic za nic.

hodnocení

1x
Všechno jde, ale aby to vůbec mělo smysl. Někdy na podzim jsem natiral tenkovrstvou lazurou a zatím co jindy je to za odpoledne dokonale suché, tak to lepilo tři dny a to bylo určitě tepleji než teď. Tady je venku hodně vlhko a teplota 2°C. Nedělal bych to.

hodnocení

1x
Proč to nutně musí být?
Musí se jen umřít.
Jsou činnosti, které se prostě v zimě nedělají. Lakování patří mezi ně.
Ono to může vyjít, ale taky to může skončit katastrofou.
Prkna studený, teplá lazura tomu nepomůže a nahřívat to horkovzduškou, to by muselo být v celý ploše a po celou dobu schnutí. A ještě lépe to ohřát před natíráním.
Prostě to ohřívat je blbost.

figurek*
hodnocení

0x

lazura by měla schnout co nejpomaleji, aby měla čas pořádně zasáknout do hloubky, ne? Jinak nemá smysl, protože dřevo neochrání.

No a co se týká teploty. Syntetiky mrznou při nějakých -90 stupních celsia. Takže jestli opravdu nutně potřebujete dřevo natřít nejpozději zítra, tak ho klidně natřete. Na sušení fénem nebo zahřívání infrapanelem hoďte bobek.

doplněno 12.01.19 14:37:

Magdon. Já taky něco vím o práci s lazurou. Ale přečti si tazatelův dotaz ještě jednou. Tazatel potřebuje natřít nějaké zatím neošetřené dřevo. Jestli ho potřebuje natřít skutečně nutně, tak ať ho natře.

Jinak samozřejmě napouštění, lazurování, natírání a lakování vrat, plotů, přístřešků a pergol se v zimě nedělá.

fff
hodnocení

0x

Chodil jdi do školy? Pokud jo, tak si přečti návod. Máš to před nosem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]