Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach od sousedu

Od: katerinajanku odpovědí: 9 změna:
Dobrý den , chtěla bych se poradit jak postupovat pri této situaci.
Bydlím v panelovém domě, na chodbě jsou tři byty. Z jedno bytu už několik let jde nepříjemný zápach ( pravděpodobně od zvířat- vykaly+ plus mizerná hygiena majitelů bytu ). Zápach za několik let je cítit nejen na chodbě, ale i v okolních bytech ( vedle, nad, pod). Na výzvu k odstranění zápachu majitele bytu reaguji negativně. Když jsem kontaktovala hygienu, řekli, ze se případem nemohou zabývat. A tak nevím, jak mám postupovat dále, kam se mám obrátit? Dekuji za případne odpovedi, informace.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tentato
hodnocení

1x

Pokud máte podezření na týrání zvířat, tak to nahlašte na ochranu zvířat. Zadejte si na internetu ,,nahlášení týrání zvířat,, a vyberte si něco z okolí.

Jako sousedé nemohou rušit a otěžovat hlukem, kouřem, tak nemohou rušit ani zápachem.

Pokud nepomůže ustní dohoda, tak potom napište dopis s dodejkou a když ani to ne, můžete podat žádost o přešetření na /obecním/ městském úřadě. Viz článek . idnes.cz/...

Chudáci psi nebo kočky, nebo oboje. Také tam mohou být mrtvolky uhynulých zvířat, množírna. Pokud máte vysledováno, jestli se neodnáší nějaké klece? Na množírny se již obrací pozornost. Sice pomalu, ale když si to nenechají lidé pro sebe, tak se s tím dá jistě něco udělat. A ta hygiena tam potom stejně bude muset nastoupit.

Spojte se všemi ostatními sousedy - majiteli bytů.

katerinajanku
hodnocení

Dobrý den, dekuji ha vaši reakci. Situace se má takto, byt je můj, ale
Žila jsem dlouho v zahraničí a byt pronajímala- zápach mi byl sdělen, ale ne v takové míře jako ho vnímám já. Po schůzi všech bytu ( prosinec ) , kdy jsme se domluvili s problemovym bytem na odstranění zápachu do konce měsíce, jsem se dozvěděla, jak to po cele roky bylo. Byt navštívila policie kvůli zvířatům ( mnozirna není možná, pejsci jsou dva, kolem 10 let, kočky dvě a potkani ) nic neshledala. Já osobně si nemyslim, ze by zvířata byla tyrana, chodí ven pravidelně, když je potkám, jsou hezky ziveny a srst v poradku. Myslím si však, ze ne vždy delaji potřebu venku, nevidela jsem nikdy, ze by sousedé měli otevřená okna, to možná kvůli kočkám a potkanum ( občas jsem je videla lezt po zaclonach ). Ano, obtěžují více bytu, byt nad nimi se velmi špatně pronajímá a kolarna pod je nevyužita. Každý ale jen nadava a nekoná. Dekuji za názor a radu, jdu si prostudovat jak zakročit přes městský úřad!

re4zon
hodnocení

0x
A nejake sdruzeni vlastniku apod. nemate? Zapach urcite nevadi jen vam a kdo vi, co se tam deje, hygienicky to muze byt napr. kvuli roznaseni bakterii pro cely barak. Spolecne bych se obratil na pravnika.
katerinajanku
hodnocení

Dobrý den, popisi i vám situaci.
Dobrý den, dekuji ha vaši reakci. Situace se má takto, byt je můj, ale
Žila jsem dlouho v zahraničí a byt pronajímala- zápach mi byl sdělen, ale ne v takové míře jako ho vnímám já. Po schůzi všech bytu ( prosinec ) , kdy jsme se domluvili s problemovym bytem na odstranění zápachu do konce měsíce, jsem se dozvěděla, jak to po cele roky bylo. Byt navštívila policie kvůli zvířatům ( mnozirna není možná, pejsci jsou dva, kolem 10 let, kočky dvě a potkani ) nic neshledala. Já osobně si nemyslim, ze by zvířata byla tyrana, chodí ven pravidelně, když je potkám, jsou hezky ziveny a srst v poradku. Myslím si však, ze ne vždy delaji potřebu venku, nevidela jsem nikdy, ze by sousedé měli otevřená okna, to možná kvůli kočkám a potkanum ( občas jsem je videla lezt po zaclonach ). Ano, obtěžují více bytu, byt nad nimi se velmi špatně pronajímá a kolarna pod je nevyužita. Každý ale jen nadava a nekoná. Dekuji za názor a radu, jdu si prostudovat jak zakročit přes městský úřad!

fbcss
hodnocení

0x
To měla babička v baráku a pomohlo až to, že onen soused zemřel, bohužel.
katerinajanku
hodnocení

Dobrý den, to je taky hrozná situace, ale ne má. I tak vám dekuji za názor a odpověď !

hodnocení

0x

Dobrý deň.Keď je byt váš a vy ho prenájímate,prečo s tymi nájomníkmi nerozviažete nájomnú zmluvu?

katerinajanku
hodnocení

Dobrý den, byt je můj a bydlím v něm. Zápach je ze sousedního bytu.

asd1
hodnocení

0x

Nejlepší je odstranit příčinu (samotný zápach), pokud to nejde tak můžete udělat v bytu přetlak aby se do něj zápach nedostal, ideálně rekuperační jednotku (teplý vzduch který jde ven předá teplo studenému vzduchu který jde dovnitř = nízké tepelné ztráty) nebo stačí jednoduché přetlakové větrání (ventilátor tlačí dovnitř) - v bytě stačí i minimální přetlak a zápach se tam nedostane. To má ale nevýhodu v tepelných ztrátách.

Hygiena se tím zabývat určitě může a měla by - chtějte jejich vyjádření prokazatelně, pak se s tím dá dál pracovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]