Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké topení za postel?

Od: ludas* odpovědí: 10 změna:
Zdravím máme po nehode odpadovou vlhkou zeď a plesniví nechceme furt pouštět přímotopy a tak dále když topime rozhodli jsme se na dosušení přes zimu kdy to blbě schne pro přidání radiátoru jen přemýšlím není tam moc místa tak zda za postel klasický ale postel bude značně odsoupla což nám nevyhovuje dále ten plochy na zeď ale nevím jakou má výhřevnost a pak ten jak se dává pod okno dát pod postel s tím že by se dospupla ale topilo by to do postele asi stupidní dotaz já vím ale nicmenenapada

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

3x

Ono by to hlavně chtělo nejdříve odstranit příčinu vlhkosti. Následky odstraňujte až potom.

No ale když už tedy s odstraňováním příčiny chcete čekat do jara, pak na vysoušení použijte horkovzdušný ventilátor. Ani radiátorem, ani přímotopem vlhkou zeď nevysušíte.

hodnocení

1x

Pokud ta vnější zeď vede třeba do dvora, provizorně bych ji zvenku v okolí zatečení obložil - zateplil polystyrenem už teď. Dokud venku mrzne a zeď je chlazená, budete ji zevnitř odvlhčovat obtížně. Plesnivé bych minimálně vzal Savem, ale raději osekal, ať to nikdo nedýchá.Vůbec si neumím představit u toho spát. Pokud to jen trochu jde, postel bych dočasně přemístil.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nic ve zlém, ale také mně to přijde stupidní - zkuste to napsat znovu, česky a jasně. Samotný radiátor Vám nepomůže, tak to tam (kromě přímotopů) máte i jiné topení? Zdá se Vám snadné na toto topení připojit další radiátor? Proč chcete vyhřívat postel od spodu, když máte vlhkou zeď? Čemu říkáte radiátor pod okno? Zdravím!

hodnocení

0x

Pridávať takto radiátor je podľa mňa zbytočné, pracné a neekonomické. Toľko elektriny nespotrebujete...

V prvom rade sa ubezpečte, že už nič netečie.

Stenu nastriekajte savom, pokiaľ je plesnivá. Následne obúchajte vlhkú nesúdržnú omietku a miesto natrite / nastriekajte nejakým fungicídnim prípravkom s dlhodobým účinkom (bez chlóru). Ajatin, Capatox, Fungispravy, prípadne aj fungicídnymi impregnáciami na drevo - Bochemit, Lignofix, atď. Zoženiete v lekárni, v zdravotnických potrebách, stavebninách, či bau-bau.

Pre rýchlejšie vysušenie posteľ a nábytok odtiahnite aspoň 40 cm od steny aby tam mohol kolovať vzduch, prípadne to posilnite ventilátorom, nemusí byť ani s ohrevom.

Ak je to naozaj problém, tak za cenu radiátora s montážou a demontážou Vám to dokáže odborná firma vysušiť mikrovlnnými žiaričmi. Za deň sú podľa množstva žiaričov, ktoré majú k dispozícii a možnosti elektrickej prípojky schopní zvládnuť cca 15 m2. Ceny bývajú cca 1000 Kč / m2.

hodnocení

0x

Dotaz je značně zmatený, ale vždy je potřeba odstraňovat příčiny vlhkosti tam kde se objeví. Radiátory by měly být vždy pod oknem, pokud to je možné. Za postelí to je hloupost. V horku se spát nedá. Pokud vlhne nějaká stěna, musí to mít nějaký důvod.

ludas*
hodnocení

Příčina byla odstraněna ale jelikož je zeď velmi hluboká díky předstěně a venku je zima a tahle strana ještě není zateplená a je tam okno a na téhle straně není radiátor jen na druhé straně což je 3-4m špatné to schne nebo spíš naopak dělá se tam furt vlhko a plíseň dokud se nestala nehoda bylo to suché nechce se mi volat kde jaké firmy chci to zkusit vysušit sám svépomocí zatím jsem si poradil se vším udělal jsem průduch odvětrání venku do zdi a i vevnitř ale i to nestačí potřebuju to vysušit protože tam kde je radiator nebo teplo nikdy není plíseň a jelikož stejně topime tuhými palivy a výkon nám dá na další radiátor tak mě napadlo radiátor páč mám přes zeď stačí vyvrtat a doplnit metr trubky a bouchnout radiátor nebo něco co bude salát teplo i do stran ještě mě napadá sálavý infrapanelem ale topit elektrikou seminář moc nechce napadá vás něco? Dekuji

Čemu říkáte nehoda a proč jste neudělali radiátor pod oknem, když děláte úpravy? Pokud byla příčina odstraněna, mělo by na problém stačit něco z toho, co je zde. Podíval bych se na recenze.

hodnocení

0x

Prostě se snažte co nejvíce větrat a ono se to časem upraví. Topení v zimě vám moc nepomůže. Co nejvíce větrat, pokud není mráz, tak i několik hodin denně, v případě velké zimy topit a nechat pootevřené dveře třeba do chodby, Chce to čas,

vlhko
hodnocení

0x

Co si tak půjčit z půjčovky kvalitní odsavač vlkosti? Za tři dny máte pokoj suchý (pokud k tomu budete topit čímkoliv). Měli jsme jej půjčený po povodních.

fik
hodnocení

0x

Mám starý dům,takže s odstraňováním vlhkosti mám bohaté zkušenosti. V první řadě musíš odstranit zdroj vlhka-moc jsem nepochopil tvůj dotaz,ale jestli odpadní trubka po nehodě není opravena a pořád to sákne do zdi,vlhka se nezbavíš ničím a můžeš to vysoušet jak chceš a čím chceš. Až odstraníš zdroj vlhnutí,pak ani nemusíš nic speciálního dělat,v místnosti stačí normálně topit,semtam otevřít okno a vyvětrat a zeď vyschne sama i bez toho aby jsi montoval radiátor za postel. Pak v lepším případě tu zeď jen přemaluješ a máš hotovo-v horším případě budeš muset opravit i odchlíplou omítku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]