Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myš v bytě - jak na ní?

Od: didi odpovědí: 24 změna:
Zdravím, mám dotaz, objevila se mi v pokoji myš. Jednou jsem už chytila myš v kuchyni klasicky do pastičky, ale v pokoji kde spím to nějak nejde. Mám pastičky všude kde běhá, ale vůbec se nechytá. Přitom mám ozkoušené že okamžitě jak se myš dotkne past zklapne. Nevíte co s tím? Pořád jí tu slyším běhat a rozčiluje mě to, v noci mě to občas budí.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

3x

Opečený kousek chleba nad svíčkou,vyzkoušeno když nic už nezabíralo.

odp
hodnocení

1x

Zkuste dát do pastičky kousíček másla. Bude tak hltat, až se "zadáví". *smich* V práci jsme jí chytli i na uzený špek.

planetka*
hodnocení

1x

Zde několik pasti:

hodnocení

0x
Chce to trpělivost a do pastičky dát něco lákavého
Nebo pozvat zkušeného myšilovce
didi
hodnocení

Čekám už 14 dní, trpělivost už skoro nemám:(
buzu

Použijte chleba, přilepte izolepou. Háček úúúúplně na konec, aby byl co nejméně zaháknutý.

janys79
hodnocení

0x

Přidávám se k rádcům přede mnou. Mám ještě jeden nápad, zavolejte na kocoura Toma. :)

marfusa*
hodnocení

0x

Do obyčejných pastiček dávám. kousek vlašského ořechu. Zastrčím do zobáčku co je na pasti. Je to velmi účinné. Přeju dobrý lov.

patronka*
hodnocení

0x

Právě jsem se vyděsila, že sem dávám dotazy a ani o tom nevím *nevi*, ale není to můj Alzeimer, jen stejný problém. Já už tu mám v bytě myš asi dva měsíce, zpočátku jsem ji tolerovala a i krmila, ale včera mne těžce naštvala, protože mi sežrala petrželku v květináči. Škod bylo samozřejmě víc, ale tady moje trpelivost byla u konce. Udělala jsem pastičku podle návodu :

loupak.fun/...

dala jsem do ní vlašáky, jenže zatím mi pokaždé ořechy zmizely a pastička nezaklapla. Dojít si koupit klasickou pastičku nemůžu a stejně bych myšku zabít nechtěla. Zřejmě dělám chybu u návnady, ale zatím nevím jak na to *hledam*

doplněno 13.01.19 21:36:

Po několika marných pokusech nakonec přece jen pastička sklapla. Teď jsem nastražila další, kdyby tu náhodou byla ještě další :)

doplněno 23.01.19 11:24:

Tak už jsem odlovila 9 myší a ještě nekončím. Původně taky byla jen jedna...;)

Myš v bytě - jak na ní?
72mona3*

No, není nádherná?*palec*

72mona3*
hodnocení

0x

Ještě je tu možnost, že je to jen imaginární myš *smich*

Ne, vážně. Jednu jste chytila, od té doby máte nervy na pochodu a opravdu ji můžete slyšet. Já takhle slyšela kňučet svého psa, ale on tam ani nebyl... M.

doplněno 12.01.19 10:16:

Pokud vím, také se prodávají lepivé pasti. Myš není lákána na návnadu, stačí, když se jí dá na používanou "stezku".

doplněno 12.01.19 10:18:

Přesněji lepové.

hodnocení

0x

Koupit v drogerii granule, nebo zavolat deratizátora.

Mi říkali lovci myší,,že jí dát čokoládu.Syn to zkoušel a zabralo to

host
hodnocení

0x

Pastičku položit do cesty, kudy myš běhá, obvykle kolem zdi, mnohdy i pod kanapem a za nábytkem, takže do míst, kde by chtěla zdrhnout do tmy za skříní, nebo kde vylézá.

Do pastičky něco voňavého, například čtvereček špeku, ten voní i lidem, nebo čtvereček šlupky z banánu (a pravidelně vyměňovat).

Myš také potřebuje pít a tak ji láká vůně vody, možná by k přilákání k pastičce pomohla mistička s vodou, nebo rovnou otevřená sklenice se zbylým lákem od okurek, to znají babičky, že se myš ve špajzce nejčastěji chytla a utopila ve čtyřlitrové láhvi s naloženými vajíčky v láku, nebo v láhvi s okurkami. Kdo ji chce chytit, tak myši pomůže vylézt nahotu po nějakém prkénku,nebo šikmo položeném kusu lepenky z krabice, nebo dá láhev se širokým hrdlem k polici tak, aby myš lezoucí po polici měla volnou cestu k láhvi ve výšce hrdla, aby si mohla snadno do láhve vlézt. Láhev nemusí být plná, někdy myš vleze i do úplně prázdné láhve a nemůže ven.

hodnocení

0x

Funguje dobrá návnada. Já dávám kousíček ztvrdlého chlepa, který máznu máslem a nacpu do odvoru pro návnadu (měla jsem tu plastovou pastičku), aby byla myška nucena se snažit. Zatím jsem tuto zimu chytila na balkoně (mám tam ořechy) už 12 myší!

Jo a "pracuju" v plastových rukavicích! *smich* (aby myška neucítila lidský pach na pastičce)

mraf
hodnocení

0x

Pokud nemáte doma mazlíka: agrochema-shop.cz/...

Také jedna hupsla do tohohle koše merida.cz/...

Pustíme tam kocoura,on tu myšku vyšťourá.Táto,mámo,už tam není nic!

host
hodnocení

0x

Jenom pro dodatečné doplnění: zajímavé pasti na myši popsal již v roce 1590 Leonard Mascall i s obrázky (kliknutím na podtržený odkaz se otevře stránka s ilustracemi na straně 230 až 232 i popisem), pružinová past je na mojevideo.sk/...

mak*
hodnocení

0x

Zkuste jako nástrahu použít kousek tatranky, tomu neodolá. Ideální pastičky jsou takové ty 3 až 5-ti dírové, kde myš musí překousat nit, která pastičku jistí, aby se k nástraze dostala. Pastičky je taky třeba dobře umístit, nikdy ne do prostoru, vždy do zákoutí např. za skříní, odpadkovým košem... nebo aspoň ke zdi.

houbes*
hodnocení

0x

youtu.be/...

host
hodnocení

0x

Pro zajímavost se podívejte, co se stane, když myš vleze na klasickou pastičku z opačné strany :)

mojevideo.sk/...

pampalini
hodnocení

0x

Takto jsem odlovil už několik myší v našem sklepě: Nasypu návnadu, třeba slunečnici na židli v místnosti, kde jsou přístupné stěny a nepřekáží nábytek. Počkám až si myš příjde pro jídlo. Obvykle ji nachytám ráno. Zavřu dveře, aby myš neutekla a naženu ji předem připraveným koridorem do otevřené krabice se zavíracím víkem. Mně se osvědčila krabice od pracího prášku s několika zmuchlanými papíry uvnitř. Hloupá myš se tam doběhne schovat a vy zaklapnete víko a je to. Musíte být rychlí, myš je VELMI rychlá.

hodnocení

0x

Doporučuji lepové pasti. Papírek s lepidlem. Myš se chytne apřilepí zaživa. V ČR ekoteroristi zakázali, ale na SR běžně dostupné a účiné. Dovoz i do ČR.

Pak leda opečený chleba nebo ořech a dobře uvázat nití na klasickou zklapovací past české výroby (ty druhovýrobní kdo ví odkud se rozpadají).

mak*
hodnocení

0x

Divný, v bytě nemá moc co žrát, tak se obvykle chytí rychle. Já lákám na Tatranku, na myši 100%ní. Pokud ale bydlíte v RD na vesnici, mohl by to být i hryzec a ti zas jdou na mrkvičku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]