Nejste přihlášen/a.
Právě jsem se vyděsila, že sem dávám dotazy a ani o tom nevím , ale není to můj Alzeimer, jen stejný problém. Já už tu mám v bytě myš asi dva měsíce, zpočátku jsem ji tolerovala a i krmila, ale včera mne těžce naštvala, protože mi sežrala petrželku v květináči. Škod bylo samozřejmě víc, ale tady moje trpelivost byla u konce. Udělala jsem pastičku podle návodu :
dala jsem do ní vlašáky, jenže zatím mi pokaždé ořechy zmizely a pastička nezaklapla. Dojít si koupit klasickou pastičku nemůžu a stejně bych myšku zabít nechtěla. Zřejmě dělám chybu u návnady, ale zatím nevím jak na to
Po několika marných pokusech nakonec přece jen pastička sklapla. Teď jsem nastražila další, kdyby tu náhodou byla ještě další
Tak už jsem odlovila 9 myší a ještě nekončím. Původně taky byla jen jedna...
Ještě je tu možnost, že je to jen imaginární myš
Ne, vážně. Jednu jste chytila, od té doby máte nervy na pochodu a opravdu ji můžete slyšet. Já takhle slyšela kňučet svého psa, ale on tam ani nebyl... M.
Pokud vím, také se prodávají lepivé pasti. Myš není lákána na návnadu, stačí, když se jí dá na používanou "stezku".
Přesněji lepové.
Pastičku položit do cesty, kudy myš běhá, obvykle kolem zdi, mnohdy i pod kanapem a za nábytkem, takže do míst, kde by chtěla zdrhnout do tmy za skříní, nebo kde vylézá.
Do pastičky něco voňavého, například čtvereček špeku, ten voní i lidem, nebo čtvereček šlupky z banánu (a pravidelně vyměňovat).
Myš také potřebuje pít a tak ji láká vůně vody, možná by k přilákání k pastičce pomohla mistička s vodou, nebo rovnou otevřená sklenice se zbylým lákem od okurek, to znají babičky, že se myš ve špajzce nejčastěji chytla a utopila ve čtyřlitrové láhvi s naloženými vajíčky v láku, nebo v láhvi s okurkami. Kdo ji chce chytit, tak myši pomůže vylézt nahotu po nějakém prkénku,nebo šikmo položeném kusu lepenky z krabice, nebo dá láhev se širokým hrdlem k polici tak, aby myš lezoucí po polici měla volnou cestu k láhvi ve výšce hrdla, aby si mohla snadno do láhve vlézt. Láhev nemusí být plná, někdy myš vleze i do úplně prázdné láhve a nemůže ven.
Funguje dobrá návnada. Já dávám kousíček ztvrdlého chlepa, který máznu máslem a nacpu do odvoru pro návnadu (měla jsem tu plastovou pastičku), aby byla myška nucena se snažit. Zatím jsem tuto zimu chytila na balkoně (mám tam ořechy) už 12 myší!
Jo a "pracuju" v plastových rukavicích! (aby myška neucítila lidský pach na pastičce)
Pokud nemáte doma mazlíka: agrochema-shop.cz/...
Také jedna hupsla do tohohle koše merida.cz/...
Jenom pro dodatečné doplnění: zajímavé pasti na myši popsal již v roce 1590 Leonard Mascall i s obrázky (kliknutím na podtržený odkaz se otevře stránka s ilustracemi na straně 230 až 232 i popisem), pružinová past je na mojevideo.sk/...
Zkuste jako nástrahu použít kousek tatranky, tomu neodolá. Ideální pastičky jsou takové ty 3 až 5-ti dírové, kde myš musí překousat nit, která pastičku jistí, aby se k nástraze dostala. Pastičky je taky třeba dobře umístit, nikdy ne do prostoru, vždy do zákoutí např. za skříní, odpadkovým košem... nebo aspoň ke zdi.
Takto jsem odlovil už několik myší v našem sklepě: Nasypu návnadu, třeba slunečnici na židli v místnosti, kde jsou přístupné stěny a nepřekáží nábytek. Počkám až si myš příjde pro jídlo. Obvykle ji nachytám ráno. Zavřu dveře, aby myš neutekla a naženu ji předem připraveným koridorem do otevřené krabice se zavíracím víkem. Mně se osvědčila krabice od pracího prášku s několika zmuchlanými papíry uvnitř. Hloupá myš se tam doběhne schovat a vy zaklapnete víko a je to. Musíte být rychlí, myš je VELMI rychlá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.