Prosím o radu, nebo zamyšlení jak dopojit sifon (na fotce) na odpad, tak abych odboural flexi připojovací hadici. Ta je nalepena v novodurovém kolenou dn50. Prostě na pevno a se zápachovou uzávěrou. Myslel jsem pouze ht koleny, ale nevím jestli se dopojím na sifon nějakou maticí.
Asi bych to celé vyházel a poskládal znovu a jinak. Celkem si koledujete o plovoucí podlahu. Pračka,myčka,dřez přes jeden sifon,to není moc fajn. Pokud tedy dobře vidím. No a ta flexi,to je jen třešnička,tento vynález bych zakázal.
Tu velkou maticí jsem nezkoušel, ale důvod předělání je zápach, dle toho soudím že o sifon nepůjde.
aaa*
Pro mh23- Zápach jde z čeho? Jestli jde z prvního- hlavního dřezu, tak bych se nedivil. Jestli nejde z druhého, tak to s velkou matkou je sifon a je obráceně. Z té flexi hadice ať si udělá sifon. Takhle to smrdět musí. Není tam nikde voda, která dělá tu zátku. A zdá se mi, že tam je zbytečně jedno koleno navíc. Hned u toho menšího dřezu pod ním. To napojení myčky dát pod ten malý dřez - koleno - odtok druhý dřez- sifon z HT kolen a do zdi.
To jestli se dopojíš do místa, kde je převlečná matice nevím. Vem posuvné měřítko (šupleru) a změř průměr té trubky, kterou drží převlečná matice.
Podle toho průměru musíš najít stejnou trubku v HT. Pak z ní uřízneš hrdlo, abys měl pouze holou trubku a přes nějaké těsnění (třeba o-kroužek) tam holou trubku převlečnou maticí dotáhneš.
Pak už můžeš kombinovat různé tvarovky HT.
Problém nastane až při vstupu do zdi, kde máš lepený spoj. Zkus se zeptat jestli neexistuje novodurová přechodka na jednom konci pro nalepení a na druhém konci s hrdlem o rozměru HT.
(A když už děláš fotku, tak bys mohl vytáhnout ten koš. Fotka by byla trošku jasnější).
Vzadu jsou vodoměry, takže zabírají místo pro napojení pračky a myčky zvlášť
berger*
Začal bych tímto - eshop-koupelny-topeni.cz/... - .Napojil bych to do zdi,ze stran redukce 50/32,do těch pračkové sifonky a odpad pračky a myčky.Zepředu redukci 50/40 a pokračoval bych v HT 40. Tím by mohl jít sifon dřezů výše a měl bych kousek místa. Už jsem něco podobného párkrát dělal a vždy se to nějak vešlo.
Když to vidím takto v detailu, tak jsem si uvědomil, že vlastně princip dvojité nádoby sifonu zde není, potubí je připojené do odpadu bez sifonu, tak to musí zákonitě smrdět. Celé je to opravdu špatně sestavené.
Blb jsem to zapomněl nafotit, samozřejmě byl ten spodní díl naopak, a ten funguje jako zapachovka. Přeskládal jsem ho a místo flexi jsem to nápoji v ht. Snad bude klid. Díky všem zúčastněným.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.