Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím jako sama ženská o laskavou radu zručné kutily. Koupila jsem kolem vany těsnící pásku značky Wenko. I když jsem plochu odmastila, páska se odlepuje. Na instalatéra nejsou peníze, jsem samoživitelka, partner je ve vážném stavu v léčení. Šetřím každou korunu,to tím chci říct. Mám koupit nějaké lepidlo a přilepit to? Jaké konkrétně,aby to drželo a moc nestálo? Děkuji moc za laskavou radu.
Možná mám takový dost netradiční pohled: A musí tam ta páska vůbec být? Proč? Okraj vany je přece rovný, stěna také, proč se ten roh vlastně "začišťuje"? Páska stejně dělá problémy, časem se bude stále odlupovat, bude se za ní udržovat nečistota a plíseň. Jenom si přiděláváte práci.
Nechala bych to bez "začištění".
Zřejmě proto, aby za vanu nezátékala voda...a pak i logicky k sousedům pod nimi.
Jak to máte vyřešeno doma vy?
Máme to vyřešené přesně tak, jak říkám, už přes 10 let. Původně se to mělo "začistit" silikonem, ale zjistili jsme, že to není potřeba.
Záleží na tom, jestli se ve vaně jenom koupete, pak tam voda skoro vůbec nezatýká, nebo jestli se ve vaně i sprchujete, pak tam asi zatéká víc. Nevím. Závisí na provedení "rohu" mezi stenou a vanou. .
Pokud se jedná o roh mezi vanou a obkladem, může to vyřešit akrylátový, nebo nebo podobný tmel. Např. tento.
A je to bez pásky.
Použil bych bílý sanitární silikon.
JABRAKA
Ještě k tomu dodám.Když se instaluje nová vana,měla by být nejprve utěsněna kolem stěn,jedno zda gumou,nebo silikonovým tmelem a pa obložit až k vaně.Tím je těsnivo zakryto a zůstane jen dolní spárka.Tam se použije silikonový uzávěr,slabá vrstvička silikonu.Pak kolem vany nejsou potřeba žádné lišty,ani pásky.
JB
Taky se mi odlepovala páska i silikon na acetické bázi,pak mi poradili,že mám požít neutrální např. tento a od té drží ,těsní
tmely-silikony-lepidla.he/... ,mimochodem ten kdo koupelnu nemyje pravidelně,tak ta plísen tam bude tvořit vždy.
páska problém neřeší. Mezi vanu a obklady patří sanitární těsnící/.... Ale nemusí to být zrovna ten, co vidíte v linku. Navštivte nějaké Barvy-Laky a řekněte, že potřebujete tmel na utěsnění vany. Prodavačky vám určitě dají ten správný.
Dále je potřeba koupit nebo si od někoho půjčit kovové ruční vymačkávadlo, protože palcem tmel z tuby nedostanete. Tomuhle vymačkávadlu někdo říká lis a někdo jiný pistol. Není nijak obtížné s ním pracovat. Tmel vložíte do pistole, stiskem rukojeti ho opatrně tlačíte ven a rovnoměrně nanášíte po celé délce spáry. Až je tmel nanesený, kávovou lžičkou ho zatlačíte hlouběji do spáry a uhladíte. Za pár hodin tmel vytvrdne a dílo je hotovo. Víceméně není co pokazit. Kdyby první vrstva byla příliš slabá nebo nepovedená, přidáte druhou.
Tento technologický postup experimentálně vymyslela a úspěšně používá moje žena.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.