Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v koupelně máme klenutý strop, dost vysoký a tak jsem se ho rozhodl snížit. Oťukal jsem omítku a vše co tam bylo, a že tam toho bylo, a myslel jsem, že tam budou cihly. Ale ouvej, je tam kámen. Byla to dřív nějaká černá kuchyň či co, protože ty kameny jsou celé černé a strašně to smrdí kouřem. Otázka zní - mám ty staré kameny napenetrovat nebo ne? Co jsou obnažené tak se rosí a podle mého by kameny asi měly dýchat. Ale mám strach, aby to nedělalo neplechu až tam budu dávat ty podhledy na snížení stropu... bude určitě vypadávat ještě to co tam zbývá mezi kameny a proto bych to potřeboval nějak "zacelit" aby se tohle nedělo. jde to nějak? Poradíte? Díky moc...
Strop je z kamene, výplň mezi kameny neurčím, je to něco do žluta, takže s pískem, dům je hodně starý. Do zdi se přivrtají kovové nebo dřevěné konstrukce, do kterých se dají desky - podhledy. Ve stropě bude i odvětrávací šachta a světlo. Dělat to bude zedník, já měl za úkol jen obouchat starou zeď až na cihlu, jenže je tam místo ní kámen. Cihly jsem měl napenetrovat. Tím by se zabránilo asi tomu, že budou na podhledy odpadávat zbytky co se časem budou drolit. Ale tím, že kameny penetrovat nebudu, mi ty zbytky co budou vypadávat budou ležet na těch podhledech...
To co má vypadávat je třeba zpevnit. Třeba vyspárovat lepidlem. Z popisu jsem nepoznal co je nad stropem, a jaký bude strop. To nevadí, nepotřebuji to vědět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.