Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penetrovat kamennou zeď?

Od: kajda® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, v koupelně máme klenutý strop, dost vysoký a tak jsem se ho rozhodl snížit. Oťukal jsem omítku a vše co tam bylo, a že tam toho bylo, a myslel jsem, že tam budou cihly. Ale ouvej, je tam kámen. Byla to dřív nějaká černá kuchyň či co, protože ty kameny jsou celé černé a strašně to smrdí kouřem. Otázka zní - mám ty staré kameny napenetrovat nebo ne? Co jsou obnažené tak se rosí a podle mého by kameny asi měly dýchat. Ale mám strach, aby to nedělalo neplechu až tam budu dávat ty podhledy na snížení stropu... bude určitě vypadávat ještě to co tam zbývá mezi kameny a proto bych to potřeboval nějak "zacelit" aby se tohle nedělo. jde to nějak? Poradíte? Díky moc...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

kameny nedýchají, není nutná žádná penetrace.

...až tam budu dávat ty podhledy na snížení stropu...

zkuste popsat složení snížení stropu, které hodláte dělat

zkuste popsat složení stávajícího stropu, co je vespod a co nahoře.

hodnocení

Strop je z kamene, výplň mezi kameny neurčím, je to něco do žluta, takže s pískem, dům je hodně starý. Do zdi se přivrtají kovové nebo dřevěné konstrukce, do kterých se dají desky - podhledy. Ve stropě bude i odvětrávací šachta a světlo. Dělat to bude zedník, já měl za úkol jen obouchat starou zeď až na cihlu, jenže je tam místo ní kámen. Cihly jsem měl napenetrovat. Tím by se zabránilo asi tomu, že budou na podhledy odpadávat zbytky co se časem budou drolit. Ale tím, že kameny penetrovat nebudu, mi ty zbytky co budou vypadávat budou ležet na těch podhledech...

To co má vypadávat je třeba zpevnit. Třeba vyspárovat lepidlem. Z popisu jsem nepoznal co je nad stropem, a jaký bude strop. To nevadí, nepotřebuji to vědět.

Co to našpricovat (nařídko namíchaný písek s cementem)

kejikle, já podobně používám cementové lepidlo, jakéhokolik výrobce. Stačí to nejlevnější. Kulatou štětkou namažu stěnu...

jabraka*
hodnocení

0x

Úplně nejlepší je natřít celý strop hašeným vápnem.Je to nejlepší penetrace.Tím se dokonale zpevní a může se zakrýt podhledem.

JABRAKA

rv*
hodnocení

0x

Použil bych hloubkovou penetraci. Jednak zamezí pachu kouře a zároveň zpevní spáry. Použil bych více vrstev a nanášel postřikem, ať se nenadřu.

hodnocení

Všem děkuju za postřehy, využiju asi hloubkovou penetraci postřikem, protože při natírání štětkou by tam toho napadalo tolik, že by se žena zbláznila. Stačí obyč hloubk. penetrace nebo raději duvilax? Zedník řekl, že cihly pak napenetrovat duvilaxem, ale když tam cihly nejsou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]