Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrokotel Protherm hřeje málo

Od: aljosadonda odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,vytápím rodinný domek kotlem Protherm. Vždy stačilo pouze na jednu patronu. Před cca 2 dny začal topit málo, topná voda má pouze 40-50 stupňů. Nevíte, prosím, čím b to mohlo být? Tlak vody je dobrý. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Mám ten samý kotel je pravda, že má 3 topné spirály. Ale zapínají se ručně a opravdu je nemusíte mít zapnuté všechny. Také jedu jen na jednu topnou spirálu. Druhou zapínám jen v případě, že potřebuji vodu zahřát na určitý stupeň rychleji a pak ji vypnu pokračuji zase jen na tu jednu. Vodu zahřívám na 60 stupňů a také vytápím celý baráček 6 radiátorů. Na 3 spirály jsem nejela nikdy, nebylo to potřeba. Zřejmě víte, že máte na kotli kolečko, je to to velké černé, na kterém jsou stupně teploty vody. Tak tam si právě nastavím, na jak vysokou teplotu chci, aby se voda v oběhu ohřála. Já to mám na té předposlední čárce, teda ne naplno. Tak zkuste přidat. Ale tohle určitě víte. Ale měla jsem problém s relátky a kotel opravdu skoro netopil, i když jsem ho měla naplno otevřený, tak se spínal nějak divně. Prostě se v něm voda neohřála. Bylo to vadnými relátky. Tak jsem se objednala a kamarád mi ta relátka vyměnil. A od té doby kotel jede jako z praku. Ale tohle Vám opravář neudělá, ten bude chtít vyměnit celou řídící desku a ta stojí kolem 8 tisíc, plus práce. Po mně to tak chtěli 3 topenáři. To se mi teda nechtělo platit, když jsem věděla, že to jsou jenom ta relé. Tak jestli jste šikovný, nebo máte kamaráda, který se vyzná trochu v elektrice, tak si kupte nová relé. Mně to vyšlo na 7 stovek. Kamarád za výměnu nic nechtěl. Trvalo mu to asi hodinu. Posílám foto toho relé.

Elektrokotel Protherm hřeje málo

hodnocení

0x

Z tvého popisu se dá odvodit pouze to, že je v elektrickém kotli vadné topné těleso a kotel nemá takový výkon, jako měl dříve.

To že by kotel topil pouze jedním topným tělesem se mi nezdá. Pokud má kotel nějakou elektroniku, tak ta spíná topná tělesa střídavě tak, aby jejich doba provozu byla přibližně stejná.

olinl

Přesně jak píše colombo-tedy proměřit topná tělesa/spirály zmiňované "patrony" ( bývají tam tři ). Pokud budou v pořádku, je něco s relátky pro spirály .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kotel protherm
Otázky na téma protherm

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]