Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bublání v odpadu

Od: radkam odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, prosím o radu, při vypouštění pračky mi bublá ve dřezu. Nikde jinde, ani ve vaně ani v umyvadle v koupelně. Je někde něco ucpané? Děkují Radka

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

2x

když odtéká tak to není ucpané a když ano pak jen málo. Spíš by to odpovídalo špatně odvětrané kanalizaci

hodnocení

2x

Radko, pan Jiří má naprostou pravdu. Ničeho se neobávejte, jen si voda přisává vzduch.

santafreud*
hodnocení

2x
Bývá to tím, že je to potrubí s malým průměrem, takže odtékající voda se chová jako píst a strhává s sebou vzduch a ze sifonu podtlakem přisává. Mohou být trubky třeba jen malým spádem už hodně zanešené.
A nebo to může být Lomikel, bůh potrubí a kanálů, který nespokojeně rourácí v potrubí, když na něj chrsteneme nějakou zvláště nešistou žblebel, jak nás učí vírá Krhůtská.

jabraka*
hodnocení

1x

pračka se vypouštěcí hadicí připojuje do nejbližšího syfonu.A ten je samozřejmě u dřezu,když je pračka zabudovaná v kuchyňské lince.Proto vypouštěná voda v tomto případě dělá bordel tady.Má to i pozitivní přínos.Vypláchne to z dřezového syfonu všechny mastnoty.

JABRAKA

radkam
hodnocení

Jabraka - neni tomu tak. Pračka je v předsíni, je napojená na odpad ve zdi. Do sifonu v kuchyni je napojená myčka

23.11.09 20:26

to nic...

jabraka*

Tak nic.Radko.Ale pokud voda nevytéká,skutečně se nic neděje.

JB

ferda1954*

Stává se to když je spád velký a potrubí slabé.Vyrábějí se takzvané zvonky a ty umožní přisávání vzduchu ale jejich cena je tak vysoká , že bych si raději vyslechl bublání a následně bych dopustil vodu do sifonu aby to nezapáchalo.Alespoň víte ,že je konec programu.

santafreud*
...no, připusťme, že nejdou samostatné trubky z předsíně až do kanálu a z kuchyně až do kanálu: prostě se někde spojují a ta větev v síni evidentně nemá na konci odvětrání (tedy přisávání). Já jsem si dělal odpady vlastní a odvětrání taky nikde nemám... ještě aby mi to tak smrdělo u baráku! :_)
Takže když jde píst vody trubkama, saje kudy to jde a jde to zrovna z kuchyně.

hodnocení

0x

Kdyz jsem delal takovou menzi rekonstrukci, zapomeli jsme take na odvetrani odpadu. Dela nam to to same co vam, vysaje to dva nejblizsi sifony. Ten smrad (pokud si toho clovek hned nevsimne) je desnej. Ale rozkopavat kvuli tomu barak uz nebudu.
Takze jen ponauceni, bez odvetravani ne! Odvetrani se da trubkou vyvest nad strechu a nahore osadit jednosmernou klapkou, ktera umozni prisavani vzduchu dovnitr, ale ven se pachy nedostanou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma bublanie v odpade
Otázky na téma bublanie v sifone

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]