Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který svěrák?

Od: nevime odpovědí: 6 změna:

Rozhoduji se mezi dvěma,ale nevím jaký svěrák koupit? buď xtline xt19100 nebo v Mountfieldu ted mají ve slevě svěrák za 690 kc.predem dekuji za rady:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

5x

Staří machři i dnešní pracanti používali a používají klasické české York a dají si pozor, aby to byl český výrobek a ne dovoz z daleka. Svěráků je hodně druhů, dá se vybrat, pro běžné dílenské použití jsou oblíbené a rozšířené YORK Standard s litinovým tělem a kvalitními kalenými čelistmi s přišroubováním na ponk. Většinou stačí se šířkou čelistí 100 mm, na mohutnější kusy 125 nebo i pořádný macek 150 mm. Takže bych volil kvalitu a tradici.

jenomže York je ne jen kvalitou jinde, ale i v jiné cenové relaci... York 100-150 je také 2000-5000Kč...

hodnocení

1x

Tak ono bude dost záležet, na co ten svěrák potřebujete. Pokud jde o nějaký to šmrdlání, tak klidně toho číňana. Pokud ale chcete něco na pořádnou práci, tak za sebe radím York. Mám dva, jeden ještě po mém dědovi, používám je docela fest a jsou nesmrtelné.

jimik
hodnocení

1x

nedavno jsem taky investoval do "nového" svěráku a vzal jsem nakonec na bazosi z druhé ruky zachovalý York. 100mm čelisti a stačí bohatě.

vinca*
hodnocení

0x
Dobrý den, potřeboval bych poradit, jaký mazací tuk se dává na ten šroub uvnitr svěrák, renovuji jeden starší svěrák. Díky za info.

Zde na vazelíně až tak nezáleží, hlavně to promazat. Klidně použijte běžnou vazelínu, nebo i grafitovou. Neuvádím žádné označení, myslím, že v tom případě to není podstatné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]