Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Havárie s vodou

Od: elem odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, mám menší prosbu.
Bohužel se mi stala veliká havárie s vodou kdy během půl roku mi bylo naměřeno přes 1000kubíků vody. Voda odtékala pod zemí takže byla minimální šance to se sousedem zjistit. Jsem si vědoma toho, ze jsem si to mohla kontrolovat, ale do první havárie si to určité množství lidí ani neuvědomí. Nejsem ani pojištěná to jsem se také poučila a napravím to. Je nějaká možnost, jak situaci vyřešit a neplatit tak vysokou sumu?
Předem děkuji za odpovědi :(

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkuste jednat s dodavatelem. Někdy se to podaří usmlouvat na zlomek částky. Cena vody je totiž ve skutečnosti méně, než 10% účtované částky. Platí se hlavně za trubky a rozpočet na kubík je nesmyslný.

fik
hodnocení

1x

Jestli se to stalo za vodoměrem je to tvoje potrubí a vodárnám je to zcela u zadele a zaplatíš plnou částku. Kdyby se to stalo před vodoměrem je to něco jiného,to si platí vodárny...ale to by ti zase nenaměřil vodoměr

jjirka
hodnocení

1x

No jediná rada je asi na místě:vzhledem k tomu, že voda prokazatelně (alespoň předpokládám že prokazatelně) odtekla do půdy, takže na dohodu, že budete platit jen vodné a nikoliv i stočné, takže by to mohlo být zhruba za polovinu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]