Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda v odtokové trubici pračky: vedení trubic

Od: jirkas* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den.

Nastěhoval jsem se do nového bytu, kde byl již odvod odpadu z pračky udělaný do "přizdívky" (panelák). Zvenčí je jen konec trubky, a na ní kolínko sifonu s pružinou a kuličkou. Trubka je cca 60cm nad zemí, vede ze "zdi" vodorovně s podlahou. Co je ve zdi, nevím. Trubice je vyvedená z pračky cca 80cm nad zemí.
Snažil jsem se napojit pračku podle nejlepšího svědomí a vědomí (délka trubice je příliš dlouhá) - snažil jsem se o to, aby vedení mělo spád, nemělo ostré zákruty, ale aby nebyl velký zdvih.

Po praní jsem často zjistil, že v odtokové trubici je voda, není úplně prázdná. Pro zamezení případné budoucí poruchy pračky se to snažím řešit. Snažil jsem se optimalizovat vedení trubice (nevím, jak ji "bezpečně" zkrátit), moc nepomohlo. Podezíral jsem sifon, jestli náhodou není pružina příliš silná, a nechává trochu vody v trubici. Vyndal jsem pružinu a kuličku. Mám to tak doteď (žádný zvýšený zápach jsem nezaznamenal, nevím, jestli je tam ta kulička nutná nebo ne), ale po praní lze pořád cítit vodu v trubici (je to subjektivní, někdy mi přijde, že je jí tam dost, někdy se mi zdá prázdnější). Půjčil jsem si železené "šťouchadlo", strkal do odpadu až po rukojeť, na žádnou překážku jsem tam nenarazil.

Na fotkách jsem se pokusil přiblížit, jak je odtok vedený teď a chtěl bych Vás poprosit o radu, je tam něco špatně? Dalo by se něco zlepšit?

Pračka je v podstatě nová. Stará (cca 7let) mi odešla krátce po nastěhování, zůstávala jí voda v bubnu - nechci hned vinit odpad, možná prostě byla stará a už se zanesla (filtry mela vyčištěné a nic), ale i z tohoto důvodu bych si nerad zadělal na problémy u pračky nové.

Děkuju za rady

Voda v odtokové trubici pračky: vedení trubic

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Hledáš problémy tam, kde žádné problémy nejsou.

Pračka má vypouštěcí čerpadlo (někde u podlahy) a toto čerpadlo tlačí vodu vypouštěcí hadicí pryč. Dokud čerpadlo jede a má co odčerpávat, tak voda odtéká do odpadu.

Až pračka čerpadlo zastaví, tak ta odpadní voda, která je v odpadní hadici pračky, se vrátí a část nateče do pračky a část zůstane v hadici. Toto je vlastnost, která je u praček odjakživa. Jediné co můžeš udělat je to, že odpadní hadici po praní odpojíš a odpadní vodu necháš vytéct na zem. A před dalším praním zase musíš hadici připojit na odpad, protože jinak tě pračka vyplaví.

hodnocení

2x

Myslím, že to žádná závada není. Prostě tam voda zůstane, kvůli malému spádu. Závada by byla, pokud by voda neodtékala vůbec.

hodnocení

2x

Voda v hadici ostane stále. Odtoková hadica má byť uchytená tak ako to predpisuje výrobca,nemyslím detailne,ale tak aby výška na odtokovej hadici bola nad hladinou vody v bubne pri praní,aby nevytiekla samospádom.

jirkas*
hodnocení

ještě připojuji manuálové údaje, aby byly k přečtení

Voda v odtokové trubici pračky: vedení trubic #2
Voda v odtokové trubici pračky: vedení trubic #3
Voda v odtokové trubici pračky: vedení trubic #4

jirkas*
hodnocení

Děkuju Vám, tak já budu klidnější. A ta kulička s pružinou, mám ju hledat a vracet? Smrad žádný není (možná je sifon v té podezdívce, nevím), spíš aby nebyl problém s nějakým odzvdušňováním apod..

Ještě teda ideální by byla možnost tu trubici zkrátit, ale na to si netroufnu (nevím, jakým systémem je přidělaná "hlava", spíš bude prostě součástí a nevím, jak bych ji těsnil na zkrácenou řezanou trubici).

ddd

Tu kuličku tam dát nemusíš. Je tam jen proto, aby se voda nevracela zpět do pračky, pokud by byla hadice tažena níže, než je odpad. Smrad Ti tam jít nemůže, protože v tom brání právě ta voda, co ji chceš mermomocí dát pryč.*nene* Kdyby Ti tekla voda do pračky, tak tam tu kuličku vrať. Voda Ti může ale bez tý kuličky téci do pračky, jestliže použiješ zvon, kdyby se Ti ucpal odpad někde. Bacha na to. *hej*

Jinak tu odpadní hadici nezkracuj. Mohlo by to téct. Koukni se na konec tý hadice a uvidíš co tam je.

jirkas*
hodnocení

Děkuju. Kuličku tedy pro jistotu vrátím, hadici nechám tak a zkusím se o vodu v ní nestrachovat :)

Ještě jednou děkuju všem za rady a názory.

111®
hodnocení

0x

co to máš na té fotce za druhou vypouštěcí hadici? upevněnou na zeď?

ddd

Má tam jen jednu vypouštěcí a jednu napouštěcí. Jestli myslíš co je za pračkou ten oblouk, tak to se používá na zaháknutí hadice do vany a nebo umyvadla.

111®
hodnocení

0x

jo myslím tu na zaháknutí , a proč tam vůbec je když je dopad do zdi?

ddd

Má to za to uvázaný k tomu špuntu na dlaždici. Klikni na tu fotku levym tlač. a zvětši si to.

111®

to mám dávno za sebou, ale proč to tam je a jak je to napojeno, že to má dva odtoky

Jaké dva odtoky? Asi jste to zas tak dobře neviděl. Odtok je jeden, do zdi, a "koleno na vanu" jen použil na přidržení hadice na správném místě.
111®

jo to je jen ten plastovej nesmysl,,, tak to pardon, já to viděl jako zahnutou hadici na vanu..

jirkas*
hodnocení

jojo, je to jen "nesmysl", pomáhá mi držet profil hadice ve spádu, který jsem chtěl (nevím jak lépe to udělat s tou délkou hadice)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]