Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, já bych volil variantu č. 1 - zdá se být nejjednodušší a docela elegantní. Použít můžete např. kus desky Cetris a máte volbu 15 mm nebo 2 x 7,5 mm (také by šla použít např. voděodolná překližka). Zdravím!
Dobrý den,zvolte variantu č.1,na stojku v místě patky přilepte montáž.lepidlem dřvěnou podložku(zesílení),kterou
můžete na horní hraně seříznout pod úhlem 45°,aby to dělalo dojem zesílené patky stojky.Doporučuji stáhnou stojky
v patkách vratovými šrouby průměr 10 mm.Stažení vrutem je nedostatečné.Vrut průměr 5 mm můžete přidat ke
šroubu,aby se zajistila stojka proti posunu(pootočení)při montáži.
Přidám možnost č. 4. Patku upravit tak, aby měla rozměr pro 12cm trám, viz obr.
"Nějaké ohýbání když to je v betonu si nedokážu představit."
Já ano. Chce to jen odpovídající nářadí, fortel a důvtip.
V žádném případě bych do těchto prefbrikovaných patek, kde se zabetonovává jedem centrální trn, nešel. Nemá to tuhost a pak se celá konstrukce klepe ja sulc a vibruje. Já s úpěchem používám tyto home-made patky 24*24 cm, hezky zalité 9 ks roxorů do 60 cm hloubky - betonové základy a je to navždy a tuhé
Taky bych volil 1, je to nejjednodušší a bez komplikací. Spíš tak pro zajímavost (když už se tu předháníme, kdo co vymyslí ) mě napadá ještě jedno řešení, a to jednu z bočnic spolu s cca 2 cm základny uříznout a trámek pak do patky umístit jen letmo středovým šroubem M10, nebo M12 (popř. závitová tyč) s velkplošnou podložkou na straně uříznuté bočnice. Ten pořádný centrální šroub bych použil i ve varinatě 1, ať to pořádně drží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.