Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlhkoměr do místnosti- jaký?

Od: oahrnek odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit jaký mám koupit spolehlivý vlhokoměr do místnosti.

Přistěhovali jsme se do baráčku, dopíme tepelným čerpadlem, máme trojskla okna, a v místnosti je hodně teplo. V noci se špatně spí, nejspíše je malá vlhkost vzduchu...řekněme že to je suchý vzduch...

Jaký by jste poradili vlhoměr? popřípadě...jak snížit malou vlhkost? Děkuji Pavel

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlhko
hodnocení

2x

Máme 4 ks v RD a to od Vietnamců za 150,- Kč/ kus, je podobný tomuto

merice-teploty-vlhkosti.h/...

Měly minimální rozdíly mezi sebou, zadním šroubkem jsme je seřídily na průměr. Určitě to není přesné, ale orientačně dostačující. Zvláště jsou li doma jen chlapi a ručička vlkoměru začne nakukovat do červeného pole, usoudí, že musí vyvětrat*smich*

hodnocení

1x

Pokud je v ložnici teplo, ani se nedivím, že se vám špatně spí. My v ložnici netopíme, pouze při větších mrazech nepatrně temperujeme.

Vlhkoměr zde.

hodnocení

0x

Špatně spíte, protože se dusíte. Nevětráte. A vlhkost máte spíš vysokou.

Vlhkoměr jakýkoli ..

hodnocení

0x

Já jsem si přála analogový, dobře čitelný, abych viděla, kdykoliv projdu. Jeden rok jsem dostala pod stromek jeden z těchhle. Analogové vlhkoměry. Když se jedná o domek, pak bych koupila několik levnějších, aby se dal pověsit. A pak neměla pochyby o tom, jak vlhko je v ložnici nebo u dětí.

host

Nebo tento pro terárium nebo i do bytu s pěkně přehlednou barevnou stupnicí, přesná čísla vás moc nezajímají, jen jestl je vlhkosti hodně nebo málo, nebo normálně, jestli se zvětšila nebo zmenšila V bytě stačí uvařit, vyvětrat, nebo vyžehlit, atd. a vlhkost se mění.

jendad
hodnocení

0x

Nejspolehlivější je analogový (vlasový) , aby mě vzadu štelovací šroubek na seřízení . A seřízení je uplně jednoduché . Zabalíte do mokrého hadru na cca hodinu a měl by ukazovat 95 až 100% . Případně seřídit.

Vlhkost by se měla pohybovat od 40 do 60% .

Pokud jde o kalibraci mechanického vlhkoměru - na malou mističku (víčko od sklenice nebo tak něco) nasypte hromádku kuchyňské soli a přilejte trochu vody. Ne mnoho, musí zůstat i nerozpuštěná sůl. Zavřete ji spolu s vlhkoměrem třeba do krabičky na potraviny nebo něčeho podobného vzduchotěsného. Asi na hodinu. Při pokojové telotě by měl vlhkoměr ukazovat 75%.

Tím se ověří přesnost měření v okolí požadované hodnoty. Případně šroubkem seřídí.

Já si myslím, že nějaká velká kalibrace je zbytečná. Jedná se o malé hodnoty, které kvalitu života ani nezlepší, ani nezhorší. ;) Dívala jsem se u Vietnamců na levné, plný košík jich byl a rozcházely se snad o 3%, což je spíše sranda, než vážné pochybení.

No, můj mechanický od Conrada za 350 šmajdal o 20%.

novak1*
hodnocení

0x

Mám digitálný ,na tuškovú baterku.Vlhkost se zníži vetraním a topením,vetrat krátko a často když treba-intenzívne. Ted v zime máme vlhkost pod 60%. Nábeh na plísne je hlavne když je vonku mokro a teplo kolem 15-19°C,vtedy se musí topit a vetrat i když je v dome 22°C.

hodnocení

0x
ACEHE 1Pc WS-A7 Thermometer Hygrometer Wet Hygrometers Humidity Temperature Meter Mechanical Thermometer White Indoor Outdoor
s.click.aliexpress.com/...

jabraka*
hodnocení

0x

Jako malý kluk jsem si všimnul,že fotografie na nočním stolku se během dne různě ohýbá.Tak jsem k ní udělal stojánek a stupnici.Konec fotografie mi na stupnici ukazoval vlhkost vzduchu.když svítilo sluníčko a bylo jasno,Ukazoval na spodní rysku stupnice,když jsem přistavil hrnek s vroucí vodou,ukázal úplně nahoru jak se fotografie narovnala.Pak jsem mohl odhadovat vlhkost vzduchu.Jen bych takový přístroj musel nakalibrovat.Stejně jsem později vymyslel vlhkoměr s vlasem.

JABRAKA

planetka*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]