Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel protherm tiger tece slabe tepla voda

Od: bojda odpovědí: 11 změna:
Prosim kdo poradi ohledne kotle protherm tiger.Studena voda tece normalne jen tepla tece strasne slabe.Topeni je v poradku.Cim by to mohlo byt?Mame novou expanzni nadobu a pretlakovy ventil.Dekuji za rady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

podíval bych se na filtr na vstupu vody do kotle a pak až na sítko za baterií

hodnocení

1x
Máte tvrdou vodu? My museli po cca 5 letech měnit přírubu bojleru, protože z něj vede dlouhá úzká trubka do bojleru a ta byla plná vodního kamene. Po výměně tekl proud úžasný.
Teď plánuji další výměnu, ale původní vycistim kyselinou a budu je prostě po 3-5 letech točit.

111®
hodnocení

0x

jestli to dělá po výměně, hledal bych vadu tam , stačí blbá gumová podložka co se rozmáčkne více než je zdrávo například...

bojda
hodnocení

No mame to uz od dubna ale posledni dobou je to horsi.Sprcha nejde vubec a vana se napousti tri hod.Fakt to tece uplne curuckem.

hodnocení

0x

Expanzka ani ventil s tím nemají nic společného ty jsou na otopném okruhu.Nejspíš někde ucpané ,nejčastějc to bývá za bateriama (v sítku)*nevi*

doplněno 03.01.19 21:56:

Tak jestli neteče už s kotle (a do kotle jo) tak bude asi zanešen vodním kamenem někde uvnitř

olinl
hodnocení

0x
Používám stejný kotel a zanáší se PVC trubky na horkou vodu. Kotel tuším v provozu od roku 1993, ale každodenní používání od 2003. Nyní horká voda teče tak polovičním tokem. Jinak máme dost tvrdou vodu. Chtělo by to odmontovat vodovodní baterii a podívat se do trubky pro teplou vodu, jak je hodně zanešena vodním kamenem.
bojda
hodnocení

Manzel sundal hadici od kotle a netece ani z kotle.

llll
hodnocení

0x
Měl jsem tentýž problém,slabý čůrek teplé vody pomalu se zhoršující, při odpojování hadic a čištění sítek jsem dloubl zespoda do přetlakového ventilu (malý kohouteček přišroubovaný hned na vstupu studené vody do boileru) a po našroubování přívodní hadice jsem byl šokován tlakem teplé vody.
Tento přetlakový ventil je zarostlý bordelem, stačí ho zespodu prošťourat šroubovákem.
kimbert*

Ten pojištovák se má pravidelně čistit protočením alespon jednou měsíčně,pak by nezarostl... obrazky.cz/... ,samozřejmě u těch co tam mají páčku nebo ovládací klobouček,jiné jsou levné šmejdy.

bojda
04.01.19 22:13
hodnocení

Děkuji.
llll
Přesně, mám tam ten typ bez páčky či kroužku
nejtzb.cz/...
A a na ten funguje jedině prošťourání šroubovákem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kotel protherm
Otázky na téma protherm
Otázky na téma protherm tiger

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]