Nejste přihlášen/a.
Ahoj, bydlím v bytě s více lidmi a mám pokoj, kde jsou takové ty "záchodové" (koupelnové) dveře. Z jedné strany (vnější) nemají nic, pouze šroubek, z druhé (vnitřní) páčku na zamknutí. Potřebovala bych, aby ten pokoj šel zamknout z venku, ale nemůžu měnit dveře, dlabat do nich atd. Vůbec mě nenapadá, jak to vymyslet. Nepotřebuji hypersuper zabezpečení, jen nechci, aby mi do pokoje mohl vejít kdokoli, koho mají ostatní obyvatelé bytu na návštěvě nebo tak. Mám tu PC, dražší věci. Jen pro takovou jistotu.
Vůbec nic mě ale nenapadá. Do dveří dloubat nemohu. Říkala jsem si, že by možná šla taková ta západka, co se dává např. do stodol a tak. Jednu část přivrtat ke zdi a druhou ke dveřím a dát tam visací zámek, ale zeď je panel a do něj se neprovrtám. Pevností si taky nejsem úplně jistá.
Nechci za to dávat nějakou velkou sumu, jsem tu jen dočasně.
Máte nějaké tipy, prosím?
To vypadá zajímavě. Ale asi bych musela provrtat dveře, ne?
Jinak dodám, že ty dveře jsou asi nějaké plastové nebo tak. Prostě jak od záchodu, neměněno od roku 1980 nebo kolik, kdy to sem nainstalovali :D. Jsou prosklený, takže kdyby šel někdo krást, tak by se sem stejně v pohodě dostal. Spíš jen proti čumilům a nebo kdyby se chtěl někdo nakouknout jestli tu není něco k vzití, jen tak nenápadně.
Pokud ta "klička uvnitř" je součástí kování dveří, tj. je umístěná (skoro) těsně nad klikou, slouží k zablokování kliky, tj. pokud ji dám ze svislé do vodorovné polohy a pak nemohu úplně stisknout kliku = neotevřu, býval z druhé strany dveří nad klikou "záslepka" = bílý kousek plastu. Ten když vyndáte, uvidíte čtverec, či obdélníl se zářezem na šroubovák. Šroubovákem otočíte o 90stupňů a máte "zamčeno" zvenku. Bohužel, při manipulaci to každý uvidí. Tak fungovaly dřívější dveře v panelácích, bez zámku "zvenku" a šly zamknout.
No, do dveří vrtat nechcete, zámek (kování) měnit také ne, ale o "petlici na dveře přemýšlíte"? To mi nějak nejde dohromady.
Jestli chcete tip, pořiďte si "tajný magnetický zámek" za pár korun. Bez vrtání se ale neobejdete. Stačí vyvrtat delší díra do rámu dveří, tj. ve spodní, nebo horní části a díru naproti do zárubně. Do díry vložíte kovový váleček (klidně kus většího hřebíku) a zvenku (i zevnitř) jej můžete magnetem posununout (zamknout, či odemknout) poměrně nenápadně a nikdo nic neuvidí, přesto budete mít zamčeno. Akorát musíte nosit magnet s sebou ;-D
Zkoušela jsem to tím šroubovákem zvenku, ale když jsou dveře zavřené, tak to nejde. Jenom když je otevřu, tak tím šroubovákem "zamknu". Tohle byla první varianta, kterou jsem zkoušela.
Petlice - asi takhle, neznám nikoho, kdo by mi pomohl. Nemám vrtačku, jenom kladívko a šroubováky. Takže 2 dírky na dveřích a dvě na zdi by nikdo nepoznal, když bych to pak montovala a zatmelila.
Chci se vyhnout spíš tomu dlabání nebo měnění dveří (nemám skříň, za kterou bych je dala). Dneska zkusím, jestli jde vůbec ta klika odšroubovat. Ty šroubky už vypadají dost zrezle.
Futra jsou kovový, tam nevyvrtám nic :D
Dobrý den, jak tak sleduji toto vlákno, tak se obávám, že tato situace nemá přijatelné řešení. Když někdo volí spolubydlení, tak musí počítat s menším soukromím a je to potom o důvěře či dohodě (sem nelezte a já nepolezu zase tam). Jakýmkoliv zámkem dáte najevo, že spolubydlícím nevěříte a navíc ani technické řešení zřejmě nezvládnete (a ještě levně). Já bych doporučil neřešit dveře, ale vše, co nemá být sledováno nebo používáno ve Vaší nepřítomnosti, si ukládat do uzamykatelné skříňky nebo skříně (včetně vypnutého NTB) a klíč nosit u sebe. Není to přesně řešení, které hledáte, ale míra nedůvěry ve spolubydlící je menší a pochopitelná. Zdravím!
Mám klasické PC, to nikam nezamknu. Jde mi hlavně o tohle a aby tam nešmejdil nikdo. Důvěra jo, ale zase nemůže být nekonečná a úplně dobré vztahy tam nemáme.
kolikoli - tak stolní PC někam uklízet pod zámek je opravdu komplikované (vycházel jsem z toho, že máte stále NTB, který jste řešila i zde). Doufám, že na PC máte vstupní heslo, tak Vám tam stejně nikdo nevleze a drobnější věci si můžete uzavřít do nábytku. No, toto není Vaše první spolubydlení (samostatný pronájem zřejmě odmítáte z finančních důvodů), tak asi situaci vyřeší až zase další spolubydlení, kde si prohlédnete dveře (a jejich zámek) dříve, než uzavřete smlouvu.
Teda dveřmi se zabývám spoustu let, ale velmi rád si nechám od Váse předvést, jak tohle
nacpete do díry po tomto
aniž byste to předlabal. Holt jak říkal Terazky - na všetko nám treba odborníkov...
Pokud by nevadil visací zámek, tak použít běžnou petlici. Do dveří dva menší šroubky, kryté petlicí, do zdi další dva šroubky, do hmoždinky (do panelu vrtat vidiákem a příklepovou vrtačkou). Pak visací zámek. Při odchodu z bytu se vše demontuje a malé dírky se snadno zatmelí a nic se nepozná. Jak ve zdi, tak na dveřích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.