Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uvolněné madlo u trouby

Od: mirka* odpovědí: 14 změna:
Vestavěná trouba Fagor, 10let, uvolnilo se madlo, šrouby jsou uvnitř dvojitých dveří mezi skly. Netuším, jak se do nich dostat, když jsou šroubky směrem od trouby. Musí se vysunout celá trouba? Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Fotka, radši několik by nebylo? JInak těžko radit.

mirka*
hodnocení

Foto - uvolněné madlo
+ Šipka ukazuje, kde jsem objevila šroubky snad na otevření těch dvojitých dveří.
Uvolněné madlo u trouby
Uvolněné madlo u trouby #2

hodnocení

0x

Zadní strana dvojitých dvířek musí jít odmontovat. Buďto je na šroubky (dříve), nebo je "nacvaknutá". Jednoduchá montáž, ale o to horší demontáž, neboť je nutno vědět kde jsou západky a jak je uvolnit, Toto bývá problém a kdo to neví, může dveře poškodit a pak to nedrží. Pozor, aby vám skla nevypadla! Po odstaranění zadní starny je možno šroubky madla utáhnout. Pokud jde o madlo na dvířkách, trouba se vysouvat nemusí.

mirka*
hodnocení

Tam jak naznačuje šipka na fotce jsou šroubky, takže předpokládám, že nejsou jen na zacvaknutí. Jen nevím, jak se k nim dostat, když jsou ve škvíře mezi troubou a dvířky.

berger*
hodnocení

0x

Pokud budete ta dvířka operovat na troubě,mohly by se Vám slušně rozpadnout. Začal bych tím,že bych odklopil pojistky na pantech a metodou pokus/chyba oddělal dvířka od trouby. Potom můžete pohodlně rozebírat. Jen zpětná montáž bývá docela k vzteku,než ta dvířka nasadím,vždy slušně raplím...

mirka*
hodnocení

Děkuji, jen netuším, kde je ta pojistka , zkusím najít.
berger*

Tady,jsou dvě,po jedné na každé straně

Uvolněné madlo u trouby #3

No právě. Ta zpětná montáž bývá opravdu poměrně problémová. A při demontáži se jí ty závěsy mohou rozpadnout tak, že to pak ani dohromady nedá. Doporučoval bych nejdřív spíše použít vhodný šroubovák (třeba i nějak upravený) a pokusit se odšroubit ty šroubky při dvířkách zavěšených. Budou to nejspíš šroubky s křížovou hlavou a ty jdou občas povolit i z poměrně většího úhlu. Jak křížovým, tak i třeba rovným šroubovákem. Pokud budou dvířka otevřená pouze do vodorovné polohy, tak se jí nějak rozpadnout moc nemohou.

mirka*
hodnocení

Díky moc, zítra zkusím

cernyvlasek*
hodnocení

0x

při dotahování rukojeti pozor. Nesmí se utáhnout moc, jinak sklo praskne. A je to pořádná rána a sklo létá pěkně daleko a dokáže i pěkně pořezat.

mirka*
hodnocení

Hotovo! Takže pro ty, kteří budou řešit podobný problém: nebudu sáhodlouze popisovat, jak jsem povolila dva vruty bez šroubováku, ale povolila! Jsem prostě holka šikovná :). Nakonec jsem ale vysadila i celé dveře, protože jsem nevěděla, jak ty dvě půlky od sebe oddělit, bála jsem se, že něco ulomím. Na fotce je pant dveří (trouba Fagor Innovation Classic A) a na druhé s odklopenou pojistkou. To mi chvíli trvalo, než jsem na to přišla. Pak už stačí dveře šikovně nadzdvihnout a pant se vyhákne. Trošku nahoru a zase dolů, těžko se to popisuje. Ale nic se nerozpadlo ani nerozsypalo. Položené na zemi už mi šly dveře opatrně rozdělit, vyčistit a utáhnout šrouby od madla. S nasazením pantů jsem si musela trochu pohrát, aby zase dobře dosedly a pojistka šla zacvaknout zpět. S trochou trpělivosti se to dá zvládnout :).
Uvolněné madlo u trouby #4
Uvolněné madlo u trouby #5
berger*

*palec2* šikulka...

pet*

Stačí povytáhnout troubu a vruty na dvířkách povoliřt zespoda, dvířka se nemusí sundavat.

martinf

Mockrát díky hlavně za tip na ty pojistky v pantech včetně fotek, podařilo se taky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]