Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám 20cm sokl (KB blok), nad nim mám první vrstvu cihel 3-5 cm přestrčenou, tudíž se mi defacto ze spodu té první vrstvy cihel může více ochlazovat obvodové zdivo Heluz. Čím bych ten prostor otevřené cihly měl ze spodu zadělat? Flexi lepidlo, aby to nevypadalo?Nejlepší by bylo asi zalehnout a do každé dírky v cihle fouknout montážní pěnu, ale ta práce 40m obvod nic moc.
Děkuji za jakékoliv nápady
Marek Tomeš
Problém je v tom, že už mam fasádu, která končí na spodku této nejspodnější cihly a ja potřebuji zadělat otvůrky v tom 3-5 cm přestrčení ze spodu tak aby dodáný materiál(tmel, polystyren) nebyl vystrčení směrem dolu(aby nebyl videt).Musím zadělat otvůrky v cihlách, tak aby z nich nic nekoukalo a časem nevypadalo.
MT
Wieneberger teď dělá variantu pro první řadu cihel, která bývá přesazená, vyplněnou termoizolační hmotou aby neprofukovalo. My to samozřejmě před dvěma lety ještě neměli, tak jsem zalehl, do přesahujících dutin nacpal ulamovaný polystyren a zespoda přemázl lepidlem. Bez polystyrenu utopíte spoustu materiálu v těch dutinkách, protože se nemá o co opřít. Obvod byl 54m a za sobotu bylo hotovo. Ale neměl jsem terénní úpravy, tak jsem měl manipulační prostor cca 30 cm na výšku, Jinak by to bylo mnohem složitější. Pak kontrola přes zrcátko, domázání případných mezer a je to utěsněný.
Asi nezbývá nic jiného, než nacpat polystyren do dírek a flexi lepidlem to umáznout nebo nějaký tmel (pěnu) vstříknout do dír a zase lepidlem to umaznout.
Už jsem udělal náčrtek
MT
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.