Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak doplnit vodu do kotle

Od: stehlikova odpovědí: 7 změna:

Dobrý den ,neteče mi voda a potřebuji doplnit vodu do kotle Atmos,

Vždy to dělám hadicí z vodovodu,ale odešlo mi čerpadlo ve studni , jde to nějak jinak,

asi nebudu ani topit Díky Stehlíková

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak jestli máte "otevřenou" soustavu tak nalít vodu ručně do expansky ale asi máte expansku tlakovou a to bude problém tam tu vodu musíte "natlačit".A mohu se zeptat jak vaříte,umíváte..

stehlikova
hodnocení

Vařím si chleba s něčím,nádobí myji v dešťovce a sebe taky a modlím se ,aby nemrzlo.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, bez vody to půjde těžko - jedině se zásobit balenou v PETkách (stačí neperlivá), na štafle a ručně nalévat do exp. nádoby. Zdravím!

doplněno 01.01.19 14:04:

stehlikova - ne, to by asi nešlo. Myslel jsem, že máte exp. nádobu otevřenou. Nejlepší by bylo to, co stejně musíte udělat - zavolat si na opravu čerpadla instalatéra (budete mít zase vodu a budete zase topit).

doplněno 01.01.19 15:16:

stehlikova - jo, tak chlapa (dědka) Vám neseženu . Také Vám přeji hezký rok 2019.

stehlikova
hodnocení

Myslíte do té expanzní nádrže,kde je jen takový ventilek?

Omlouvám se za blbý dotaz,ale je mi 70,ale není prtoblém na štafle dokážu.

Díky a hezký den

stehlikova
hodnocení

Díky na opraváře čekám,mám čerpadlo ještě v záruce,ale holt přes svátky nikdo pracovat nechce.

Děkuji za odpověď,jak chybí chlap v chalupě je to na prd.

Zdravím a přeji pěkný nový rok.

asd1
hodnocení

0x

Sehnat čerpadlo v okolí..

Bez čerpadla to jde taky (potřebujete pumpičku nebo lépe kompresor):

1. vypustit ventilkem všechen vzduch z expanzky (vyšroubovat ventilek),

2. nalít vodu nejvyšším bodem soustavy (odvzdušněním nahoře - vyšroubovat odvzdušňovák) - voda nateče i do expanzky, tj. ta bude plná vody

3. zase nafoukat vzduch do expanzky (expanzka plná vody tak není kam foukat = tlak v systému rychle stoupne)

4. Nahoře systém odvzdušnit (průběžně dofukovat vzduch do expanzky = udržovat v systému přetlak i v horním bodě)

5. Aby expanzka fungovala, tak je třeba vypustit z ní polovinu až 2/3 objemu vody (aby v ní byl dostatek vzduchu). Tj. 30 litrů expanzka = dofukuju vzduch a upustím postupně 20 litrů vody (odměřit kýblem). Tlak vzduchu (= i vody) na normální domek 8metrů vysoký je ideál 1 bar. Pokud má kotel čidlo nízkého tlaku, tak musí být tlak vyšší než hodnota čidla (při nízkém tlaku spadne kotel do poruchy), např. čidlo 1 bar, tlak vody za studena 1,2 až 1,3 bar

hodnocení

0x

Pokud máte k dispozici vodu,sehnat v okolí ochotného instalatéra s čerpadlem na tlakové zkoušky.. Ruční pumpou to půjde dost pomalu,v případě potřeby doplnění většího množství vody dolít přes nejvyšší místo a jen dotlakovat . Elektrická pumpa to zvládne docela rychle napustit komplet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]