Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bazenová chemie - průmyslový chlor

Od: pancho* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.Všude uvaděná bazenová chemie typu chlor šok,stebil atd.po mých zkušenostech,se mi zdá málo učinná.I když dodržuji všechny návody voda se vždy zakalí a zezelená.Stejně v polovině sezony vodu musím měnit,přijde to na 600Kč.Nemůže mi někdo poradit,jak ochranit vodu nějakým průmyslovým chlorem,který bych mohl celkem běžně koupit,a jak se taková sloučenina cl.jmenuje?Potřebuji pitnou vodu zachlorovat a ten dobrý chlor udržet.Vím,že je to otázka spiše na chemika,přesto děkuji za radu.M.P.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dracek*
hodnocení

0x

Dobrý den,nejsem chemik ale samotné chlorování nestačí ,používám modrou skalici + chlorové tablety ,a delší fitrování než je doporučené,chlor ničí bakterie ale modrá skalice ničí řasy ,množství skalice malou kávovou lžičku tu nejmenší na jednu náplň bazénu

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Používám Vodnář komplexon a mám pískovou filtraci.Voda je po celou sezónu O.K.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je v bazénu voda trvale,každý přídavek chlorových solí zvyšuje jejich koncentraci nad únosnou míru.Učinný pro desinfekci je chlor ve stavu zrodu,ten z vody vytěsňuje kyslík atomární a ten likviduje mikroorganizmy.A jak jsem už řekl,zvyšovat jeho množství zdraví neprospěje.Odstranění řas je záležitostí spíše UV zářičů v cirkulačním a filtračním okruhu.Holt se to neobejde bez trochu investic.Ještě jedna cesta vede ke spokojenosti.Najít recept na složení mořské vody a ten aplikovat v bazénu.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]