Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Všude uvaděná bazenová chemie typu chlor šok,stebil atd.po mých zkušenostech,se mi zdá málo učinná.I když dodržuji všechny návody voda se vždy zakalí a zezelená.Stejně v polovině sezony vodu musím měnit,přijde to na 600Kč.Nemůže mi někdo poradit,jak ochranit vodu nějakým průmyslovým chlorem,který bych mohl celkem běžně koupit,a jak se taková sloučenina cl.jmenuje?Potřebuji pitnou vodu zachlorovat a ten dobrý chlor udržet.Vím,že je to otázka spiše na chemika,přesto děkuji za radu.M.P.
Pokud je v bazénu voda trvale,každý přídavek chlorových solí zvyšuje jejich koncentraci nad únosnou míru.Učinný pro desinfekci je chlor ve stavu zrodu,ten z vody vytěsňuje kyslík atomární a ten likviduje mikroorganizmy.A jak jsem už řekl,zvyšovat jeho množství zdraví neprospěje.Odstranění řas je záležitostí spíše UV zářičů v cirkulačním a filtračním okruhu.Holt se to neobejde bez trochu investic.Ještě jedna cesta vede ke spokojenosti.Najít recept na složení mořské vody a ten aplikovat v bazénu.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.