Nejste přihlášen/a.
Jaký je rozdíl mezi bílými a černými keramickými noži?
Papi , včera jsem na ně koukala a zkoušela je v Albertu byla tam ,,ekšn ,, bratru chtěli za ně 1500,- za 3 ks
zasvět nás prosím do cenotajů díky.
Copak o to, to já taky. Ale kvalitu materiálu stejně člověk nedokáže na pohled rozeznat, takže jde jen jak moc padne rukojeť do ruky a jak je nůž vyvážený. No a když je nůž třeba zatavený ve tvrdé folii tak to stejně nepozná ![]()
Osobně mě ale chuť pořídit si domů keramiku přešla, přece jen ta křehkost mi nevyhovuje. Spíš plánuju zainvestovat do kvalitních ocelových nožů - jenomže i tady má člověk problém poznat co je kvalitní a co jen hezky vypadá ale materiál je "bláto"...
Bílé jsou z "Zirconium Oxide", černé "Zirconium Carbide" - sorry za anglické názvy ale netroufám si je přeložit do češtiny, už mám dlouho po škole a chemie nebylo moje silná stránka - tak bych v tom asi stejně udělal chybu. Ty černé jsou teoreticky cca 2x tvrdší než ty bílé, nicméně stejně jsou o několik řádů pevnější než běžná ocel ze které se vyrábí "spotřební" nože, takže se to v reálu nepozná. Na křehkost to nemá vliv, ta je u obou velká ![]()
Navíc u těch černých je ta vyšší tvrdost "teoretická" proto, protože výrobci dokáží i do bílých přidávat barvivo a díky tomu i "bílé" nože můžou mít klidně černou barvu...
doplněno 23.11.09 20:59:Tak jsem si dneska prohlédnul jaké keramické nože nabízejí zase v nějaké superakci v Intersparu. Bez ohledu na to jestli měly bílou nebo černou čepel byly z oxidu zirkonu - takže ty černé byly právě ten případ kdy nešlo o kvalitnější černý materiál ale jen o obarvený bílý ![]()
za litr mám 5 nožů, ocilku vlastním
a tyto nože mám do ALELUJA
doplněno 24.11.09 09:25:anebo si koupit obyč. TESCOMÁCKÉ a stejně udělají službu jako ty předražené keramické
podle mne jsou to opět vyhozené peníze![]()
samozřejmě jsem myslel za ty keramické nože
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.