Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl mezi keramickými noži

Od: stejmar* odpovědí: 22 změna:

Jaký je rozdíl mezi bílými a černými keramickými noži?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

0x

Myslím, že žádný.

Mám oba a rozdíl vlastně mám a to" tvar rukojeti" a v ceně.

malvinka*

Papi , včera jsem na ně koukala a zkoušela je v Albertu byla tam ,,ekšn ,, bratru chtěli za ně 1500,- za 3 ks

zasvět nás prosím do cenotajů díky.

papene*

*placni*Já kupovala 3 v sadě i se stojánkem za 999kč.V Globusu.

petr123*

dealextreme.com/...

Tedy je máš za polovinu, ale bez stojánku ;)

papene*

To je sice hezké, ale já si je raději prohlídnu a vemu do ruky.Tzv.na vlastní oči.

petr123*

Copak o to, to já taky. Ale kvalitu materiálu stejně člověk nedokáže na pohled rozeznat, takže jde jen jak moc padne rukojeť do ruky a jak je nůž vyvážený. No a když je nůž třeba zatavený ve tvrdé folii tak to stejně nepozná :(

Osobně mě ale chuť pořídit si domů keramiku přešla, přece jen ta křehkost mi nevyhovuje. Spíš plánuju zainvestovat do kvalitních ocelových nožů - jenomže i tady má člověk problém poznat co je kvalitní a co jen hezky vypadá ale materiál je "bláto"...

papene*

Já ty nože mohla vyndat z krabičky i z pouzdra.Takže to byla výhoda.

ferda1954*

Musíte koukat na reklamu tam se dozvíte jak se pozná kvalitní nůž.Tak to si vezmete na nákup svěrák a již vyzkoušený kvalitní nůž a pak budete zkoušet nože v obchodě.Teda když vám to dovolí.

malvinka*

Díky moc zdálo se mi přemrštěné.

malvinka*

Aha, tak proto ty kurzy vaření*haha*

doplněno 22.11.09 21:09:

pro papene

hodnocení

0x

Černé ostří keramického nože
keramické nože s černým ostřím řady ceramio PROFI. Tyto profesionální černé keramické nože jsou exkluzivní nejen svým vzhledem, ale také kvalitní černou keramicko-zirkoniovou sloučeninou, která se vyznačuje extrémní tvrdostí.
petr123*

Bílé jsou z "Zirconium Oxide", černé "Zirconium Carbide" - sorry za anglické názvy ale netroufám si je přeložit do češtiny, už mám dlouho po škole a chemie nebylo moje silná stránka - tak bych v tom asi stejně udělal chybu. Ty černé jsou teoreticky cca 2x tvrdší než ty bílé, nicméně stejně jsou o několik řádů pevnější než běžná ocel ze které se vyrábí "spotřební" nože, takže se to v reálu nepozná. Na křehkost to nemá vliv, ta je u obou velká :(

Navíc u těch černých je ta vyšší tvrdost "teoretická" proto, protože výrobci dokáží i do bílých přidávat barvivo a díky tomu i "bílé" nože můžou mít klidně černou barvu...

doplněno 23.11.09 20:59:

Tak jsem si dneska prohlédnul jaké keramické nože nabízejí zase v nějaké superakci v Intersparu. Bez ohledu na to jestli měly bílou nebo černou čepel byly z oxidu zirkonu - takže ty černé byly právě ten případ kdy nešlo o kvalitnější černý materiál ale jen o obarvený bílý ;)

no stejně bych tolik peněz za nože nedal

není nad klasiku + ocilku

a ušetřím spoustu peněz

petr123*

No mezi námi, opravdu kvalitní nůž taky za pětistovku nekoupíš...

papene*

Pánové a jaký kvalitní nůž máte na mysli?

petr123*
papene*

Zde jsou taky supr nože:

http://www.noze.cz/

za litr mám 5 nožů, ocilku vlastním

a tyto nože mám do ALELUJA

fiskars-online.cz/...

doplněno 24.11.09 09:25:

anebo si koupit obyč. TESCOMÁCKÉ a stejně udělají službu jako ty předražené keramické

podle mne jsou to opět vyhozené peníze;)

doplněno 24.11.09 09:26:

samozřejmě jsem myslel za ty keramické nože

hodnocení

0x

dnes přišly letáky z hypermarketů a byly tam i keram. nože od cca 250,- kč 18cm , 24cm 459,-

co vy na to, že by to byly "šidy"?

papene*

Tak to nevím?A z jakých letáků to je?

doplněno 25.11.09 10:50:

Díky*jasne*

25.11.09 10:34

albert

hodnocení

0x

Pokud chci normalni primerene kvalitni nuz do domacnosti a nechci za nej vyhazovat tisice, sahnu po znacce KDS.
Za ty penize jsou bez konkurence.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]