Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nátěry, barvy, laky a povrchové ůpravy kovů

Od: ctyrykola* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, rád bych se trochu zorientoval v oblasti natírání, lakování,.. kovů. Jako různé typy, způsoby, použití atd. Rád ohodnotím dobré odpovědi. Děkuji

doplněno 09.01.19 17:16:

A ještě by mě zajímalo, pod ten alkyton taky základovku? Jakou? Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

3x
ctyrykola- spíš napiš, co přesně budeš opravovat či chceš barvit. Barev je hodně druhů. Na auto používej dvousložkové barvy, jak základ, tak vrchní- ty už po vytvrdnutí snadno nerozpustíš. Na orezlý výfuk používám stříbrný Hammerite, osvědčil se mi nejvíce. Nějaké "komínkové superbarvy" selhaly během projetí louží/za deště. Snad někdo přidá další barvy na plechové výrobky ve stavebnictví, pokrývačství apod.

kimbert*
hodnocení

3x

Taky doporučuji Alkyton,popřípadě levnější možnost je tato nejlevnejsi-barvy-laky.cz/...

ctyrykola*
hodnocení

No právě ten alkyton byla první varianta když jsem procházel Barvy-laky u nás...

Ten hammerite má taky dobré recenze, a v tom obchodě je taky. Ale tak ta stovka navíc... kolik lidí u Alkytonu psalo že jim vydržel 10 let ;)

Ještě se rozhodnu, ale díky moc.

jabraka*
hodnocení

2x

Před hodinou jsem potkal na parkovišti před domem člověka,jenž měl na autě reklamu "ZERO barvy".Dal jsem se s ním do řeči i získal katalog jejich firmy.Je možno se informovat na WWW.zerobarvy.cz.Jsou orientováni především na profesionály.Jejich sortiment podle katalogu je velmi sympatický.

JABRAKA

ctyrykola*
hodnocení

Potřeboval bych odolnou, ne křehkou, ideálně otěruvzdornou barvu na železo na venek - občas bláto, voda, sníh... Potřebuju něčím natřít rám na čtyřkolku a když už to budu natírat, tak ať to vydrží.

olinl
Jedna z možností by bylo svařit pozinkovaný rám, očistit, odmastit, nastříknout dvousložkovým základem a na to dvousložkovou finální barvu. Pokud máš jen železo, můžeš ho nechat pozinkovat a opět dvousložkové barvy. Dalo by se i na to železo nanést práškový lak-taky dost odolné proti mech. vlivům. To pozinkování nebo nanesení práškového laku musíš někam odvézt, ostatní se dá zvládnout doma-předpokladem je dílna a stříkací pistole+kompresor.
jabraka*

Už jsi prosondoval ty ZERO barvy,Já jsem prostudoval jejich katalog a skutečně tam jsou od nich špeky právě na venkovní konstrukce!

JABRAKA

111®
hodnocení

0x

a co Alkyton?

ctyrykola*
hodnocení

Jo, ten je prý fajn

ctyrykola*
hodnocení

Ne, pozinkované to není. Odvézt to do zinkovny nemám možnost, a asi by to bylo dost drahé, takže pozink asi nebude. O práškovém laku jsem už něco pěkného četl, ale tady je stejný problém jako u pozinku. Počítal jsem s tím, že si to natřu doma. Stříkací pistol a kompresor se mi líbí, kompresor by se možná dal půjčit, koupit pistol bych si možná mohl, myslíte že se to bude hodit (jestli to stojí za to kupovat)?

Preventivně hodnotím =) , díky za rady.

Jinak na ZEROBARVY jsem se ještě nedíval, udělám to co nejdříve.

olinl
Kompresor je dobrý, pokud si sám opravuješ auta nebo někomu(lakýrnické práce), můžeš dofukovat pneu vzduchem, tlakovým vzduchem čistit špatně dostupná místa (osobně si takhle šetrněji čistím počítač + štěteček s dlouhými jemnými štětinami), můžeš renovovat nějaké plechové věci/díly, můžeš zakoupit pistoli na UBS hmotu a stříkat spodky aut. Nedávno jsme lepili zadní sklo Fábie, kde používáš vzduchovou vytlačovací pistoli na tmel, jsou i ruční brusky poháněné vzduchem, je toho hodně. Jen je při koupi nebo sestavování kompresoru potřeba vybrat větší vzdušník. Mám dělaný samodomo- vzduchojem je z "vejtřasky" a kompresor toho taky za minutu moc nezvládne. Na drobné práce to jde, ale nastříknout s tím střechu osobního auta je o nervy. Lepší stříkací pistole poháněné vzduchem s měnitelnými tryskami se cenově pohybují od 1300,-Kč. Vyrábí se s horní či spodní nádobkou na barvu. Osobně mám raději vrchní nádobku-využiješ veškerou barvu, ale stříkané věci musí být výše od země, pro zdravého člověka minimálně 50-60cm. Lepší je mít ty pistole dvě (na auta), jedna na základovou barvu-tryska 1,5 až 1,8 a druhou pistoli s možností vyměnit trysky na vrchní barvu a drobné opravy- 0,9 až 1,3 mm.

ctyrykola*
hodnocení

Já teda zase tak často nestříkám, ale díval jsem se na heureku a je tam jakási pistolka za 200,- (extol). Asi to není kdovíjaká kvalita, ale natírám jednou za uherský rok. Kompresor bych si půjčil.

Na ty zerobarvy jsem se díval, moc se tam nevyznám. ( a mají to i nějaké drahé)

olinl
Nejdéle ti na rámu vydrží dobře nastříklý práškový lak, ale cena je vyšší, druhé budou dvojsložkové barvy a nakonec obyčejné jednosložkové barvy-relativně levné, ale s výdrží nic moc..

ctyrykola*
hodnocení

No a kolik si tak myslíte že by to přibližně mohlo stát? Já teda nevím, popravdě nevím jestli do toho nátěru investovat více než 500,- , co si o tom myslíte? (zas tolik peněz nemám ;))

doplněno 29.12.18 10:41:

A co si myslíte o tomto?

alkyton.heureka.cz/...

Jsou tam různé typy a odstíny, myslíte že je vhodná kladívková barva ( = vyrovnání povrchu)

Nátěry, barvy, laky a povrchové ůpravy kovů

ctyrykola*
hodnocení

Děkuji moc všem rádcům.

111®
hodnocení

0x

Alkyton přímo na odmaštěné železo, bez základovky,

Alkyton - přímo na rez je samo základová antikorozní barva na bázi alkydových pryskyřic modifikovaných uretany. Nátěr Alkytonem vykazuje vynikající pružnost, odolnost proti úderu a dobrou charakteristiku zasychání.

Antikorozivní přípravky Alkyton jsou samozákladové barvy v provedení RAL odstínů a kladívkovém provedení pro ošetřování různých povrchů a jejich ochraně proti korozi. Systém Antikorózní barva Alkyton zahrnuje i některé speciální materiály, jako například Galvinol, Primer a Penetrátor.
Alkyton vstoupil na trh teprve nedávno, dokázal svoji konkurenci předběhnout a nabídnout něco víc.
Antikorózní barva Alkyton je především určena k nátěrům nových ale i zkorodovaných železných kovů v exteriérech. Antikorózní barvu Alkyton lze aplikovat přímo na kov v prostředí s mírným průmyslovým znečištěním, nebo s použitím v systému se základovými nátěry na kovové konstrukce vystavené agresivnějšímu průmyslovému prostředí.
Barva Alkyton kryje v 1vrstvě v celém spektru dodávaných odstínů. Účinné antikorozní pigmenty vytvářejí dlouhodobou antikorozní ochranu. Výrobek má velmi dobrou přilnavost i na zkorodovaný povrch po ručním očištění. Použitá rozpouštědla dodávají výrobku vynikající slévatelnost- při aplikaci štětcem lze dosáhnout vzhled obdobné kvality jako při stříkání. Modifikace alkydových pryskyřic uretany dodává výrobku dlouhodobou barevnou stálost a podstatně prodlužuje lesk.
Rozdíly v hladkém a kladívkovém provedení.
Hladké odstíny odpovídají vzorkovnici odstínů RAL. V tom je velká výhoda barev Alkyton mezi svými konkurenty.
Barvu Alkyton v hladkém provedení lze aplikovat při teplotě od 5°C do 25°C. Nižší teploty mají vliv na dobu zasychání barvy, vyšší teploty naopak na kvalitu nátěru. Alkyton RAL 9006 a 9007 jsou stejně jako u ostatních výrobců jen přibližné odstíny (obsahují Aluminiový prach, který při natírání štětcem zvýrazní tahy štětcem různým směrem.)
Jak na to? Je lepší nanést štětcem první vrstvu barvy, druhou vrstvu po zaschnutí nanést stříkací pistolí.
Kladívkové efekty se používají na optické vyrovnání nerovností. Kolečka (oka) dělá silikonová složka, která je v barvě obsažena. Při nanášení barvy silikon částečně odpuzuje barvu díky odlišnému povrchovému napětí silikonu. Při nanášení barvy štětcem nemusí být všechna "oka"stejná.
Jak na to? Je možné nanést jednu vrstvu štětcem, druhou vrstvu stříkat vzduchovou pistolí. Větší ředění "kladívkové barvy"způsobuje větší velikost "ok"barvy.

ZDROJ: nejlevnejsi-barvy-laky.cz/...

ctyrykola*
13.01.19 19:48
hodnocení

Děkuji :)

hodnocení

0x

Alkyton jsem použil i na natření dřevěných panelákových oken. Původní barva byla částečně oloupaná, při mytí oken špinila, dřevo nahnilé. Natřel jsem to bez opalování nebo broušení na omytý a proschlý povrch. Výsledek byl skvělý. Žádné praskání nebo loupání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vytlačovací pistole

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]