Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych se trochu zorientoval v oblasti natírání, lakování,.. kovů. Jako různé typy, způsoby, použití atd. Rád ohodnotím dobré odpovědi. Děkuji
A ještě by mě zajímalo, pod ten alkyton taky základovku? Jakou? Děkuji
Před hodinou jsem potkal na parkovišti před domem člověka,jenž měl na autě reklamu "ZERO barvy".Dal jsem se s ním do řeči i získal katalog jejich firmy.Je možno se informovat na WWW.zerobarvy.cz.Jsou orientováni především na profesionály.Jejich sortiment podle katalogu je velmi sympatický.
JABRAKA
Potřeboval bych odolnou, ne křehkou, ideálně otěruvzdornou barvu na železo na venek - občas bláto, voda, sníh... Potřebuju něčím natřít rám na čtyřkolku a když už to budu natírat, tak ať to vydrží.
Ne, pozinkované to není. Odvézt to do zinkovny nemám možnost, a asi by to bylo dost drahé, takže pozink asi nebude. O práškovém laku jsem už něco pěkného četl, ale tady je stejný problém jako u pozinku. Počítal jsem s tím, že si to natřu doma. Stříkací pistol a kompresor se mi líbí, kompresor by se možná dal půjčit, koupit pistol bych si možná mohl, myslíte že se to bude hodit (jestli to stojí za to kupovat)?
Preventivně hodnotím =) , díky za rady.
Jinak na ZEROBARVY jsem se ještě nedíval, udělám to co nejdříve.
Já teda zase tak často nestříkám, ale díval jsem se na heureku a je tam jakási pistolka za 200,- (extol). Asi to není kdovíjaká kvalita, ale natírám jednou za uherský rok. Kompresor bych si půjčil.
Na ty zerobarvy jsem se díval, moc se tam nevyznám. ( a mají to i nějaké drahé)
No a kolik si tak myslíte že by to přibližně mohlo stát? Já teda nevím, popravdě nevím jestli do toho nátěru investovat více než 500,- , co si o tom myslíte? (zas tolik peněz nemám )
A co si myslíte o tomto?
Jsou tam různé typy a odstíny, myslíte že je vhodná kladívková barva ( = vyrovnání povrchu)
Alkyton přímo na odmaštěné železo, bez základovky,
Alkyton - přímo na rez je samo základová antikorozní barva na bázi alkydových pryskyřic modifikovaných uretany. Nátěr Alkytonem vykazuje vynikající pružnost, odolnost proti úderu a dobrou charakteristiku zasychání.
Antikorozivní přípravky Alkyton jsou samozákladové barvy v provedení RAL odstínů a kladívkovém provedení pro ošetřování různých povrchů a jejich ochraně proti korozi. Systém Antikorózní barva Alkyton zahrnuje i některé speciální materiály, jako například Galvinol, Primer a Penetrátor.
Alkyton vstoupil na trh teprve nedávno, dokázal svoji konkurenci předběhnout a nabídnout něco víc.
Antikorózní barva Alkyton je především určena k nátěrům nových ale i zkorodovaných železných kovů v exteriérech. Antikorózní barvu Alkyton lze aplikovat přímo na kov v prostředí s mírným průmyslovým znečištěním, nebo s použitím v systému se základovými nátěry na kovové konstrukce vystavené agresivnějšímu průmyslovému prostředí.
Barva Alkyton kryje v 1vrstvě v celém spektru dodávaných odstínů. Účinné antikorozní pigmenty vytvářejí dlouhodobou antikorozní ochranu. Výrobek má velmi dobrou přilnavost i na zkorodovaný povrch po ručním očištění. Použitá rozpouštědla dodávají výrobku vynikající slévatelnost- při aplikaci štětcem lze dosáhnout vzhled obdobné kvality jako při stříkání. Modifikace alkydových pryskyřic uretany dodává výrobku dlouhodobou barevnou stálost a podstatně prodlužuje lesk.
Rozdíly v hladkém a kladívkovém provedení.
Hladké odstíny odpovídají vzorkovnici odstínů RAL. V tom je velká výhoda barev Alkyton mezi svými konkurenty.
Barvu Alkyton v hladkém provedení lze aplikovat při teplotě od 5°C do 25°C. Nižší teploty mají vliv na dobu zasychání barvy, vyšší teploty naopak na kvalitu nátěru. Alkyton RAL 9006 a 9007 jsou stejně jako u ostatních výrobců jen přibližné odstíny (obsahují Aluminiový prach, který při natírání štětcem zvýrazní tahy štětcem různým směrem.)
Jak na to? Je lepší nanést štětcem první vrstvu barvy, druhou vrstvu po zaschnutí nanést stříkací pistolí.
Kladívkové efekty se používají na optické vyrovnání nerovností. Kolečka (oka) dělá silikonová složka, která je v barvě obsažena. Při nanášení barvy silikon částečně odpuzuje barvu díky odlišnému povrchovému napětí silikonu. Při nanášení barvy štětcem nemusí být všechna "oka"stejná.
Jak na to? Je možné nanést jednu vrstvu štětcem, druhou vrstvu stříkat vzduchovou pistolí. Větší ředění "kladívkové barvy"způsobuje větší velikost "ok"barvy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.