Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych prodloužit nohy židle aby byla vyšší. Nápady?
Dal by se použít kluzák emi 50 ad (viz nápad @bena) nebo gumová dveřní zarážka. Výška vyhovuje, účel to splní ale na vzhledu to židli určitě nepřidá.
No to bych se asi pohlédl po šikovném truhláři, nebo dřevomodeláři, protože ty nohy nejsou jen obyčejný hranol, ale ty přední, někde od půlky, komolý jehlan a zadní vypadají, že jsou trochu do oblouku. Na koleně dost dobře nepředstavitelné. Také to bude otázka dobrého materiálu. I se spojením si truhlář poradí. S ohledem na délku, bude asi potřeba do středu zavrtat a zalepit, nějaký kovový trn (nebo čep). Ale levné to jistě nebude.
Dobrý den, nápady? Nohy ponechat a zvednout podsedák. Zdravím!
spok - kolik cm do výšky řešíte? Jinak si myslím, že žádné domácí řešení nebude dostatečně estetické a zároveň bezpečné (hlavně, jestli sáhnete do těch noh).
spok - podívejte se na Google na nábytkové kluzáky (jsou různých velikosti, resp. výšek). Možná by to bylo docela elegantní i bezpečné řešení.
Jak moc to má být hezký? Protože udělat neviditelný spoj nejde, vždy to bude nějak vidět.
Další a skoro hlavní otázka je, k čemu to je dobrý? Protože se na tom bude dost blbě sedět. Jedině, že by jsi měl hodně přes dva metry.
Neviditelný spoj není problém, když se to umí a je dobrá lazura. Opravoval jsem trochu jiné židle (patřily ke stylovému nábytku), ale poznat nic není.
Já si myslím, že cokoliv, jakkoliv dobře uděláno, nebude dělat dobrotu. Ale dá se z toho vybruslit vysokým podprdelníkem. Dostával ho vnouček, když byl maličký a mám ho já, protože mi rameno dělá nedobrotu. Potřebuji, při delším sezení, mit předlokti na stole, bez vytočení kloubu v rameni. I dlouhým nohám se to líbí. Také nezapomínejte, že když prodloužíte nohy židle, nohy sedícího budou přitištěny na spodek desky stolu. Vyzkoušejte vysoký podprdelník dříve, než začnete židli upravovat.
Pokud jde o krátkodobější (třeba pro dítě) tak odšroubovat podsedák, koupit-sehnat 5 cm polystyren, vyřezat nožem do tvaru podsedáku, oblepit vhodným plátnem, nebo tapetou, přilepit bodově mamutem na rám židle pod podsedákem a na něj opět bodově mamutem podsedák. V případě nepotřeby odstranit polystyren a podsedák vrátit zpět. Spoje mamutem odříznout-proříznout ostrým nožem.
Odmontoval by som samotný sedák a vyrobil rám z dosiek podla rozmeru toho horného rámu samotnej stoličky. Šírku dosiek zvoliť podľa výšky o akú to má byť zdvihnuté . Namoriť a nalakovať a sedák namontovať nazad už na túto konštrukciu . Síce sa o to zmenší využiteľná výška operadla, ale to by nemalo byť na škodu ak tam bude sedieť dieťa ktoré má menšiu výšku a tým aj chrbát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.