Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová myčka nejde spustit

Od: blankarackova* odpovědí: 29 změna:
Dobrý den, mám novou vestavnou myčku MoraIM690 a včera jsem ji chtěla poprvé zkusit. Nejde spustit. Displej stále bliká a tlačítka nereagují na krátké ani dlouhé stisknutí. Zkoušela jsem vyndat z elektřiny, ale pokaždé stejný výsledek. Voda je puštěná, v myčce je nádobí, sůl i tableta.
Nová myčka nejde spustit

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ja bych vyp vodu demontoval přívodní hadici a kouknul do tý matky jestli tam neni záslepka či husté sítko
Pak tam nejde voda jak má a myčka nespustí

doktpr365*
hodnocení

1x

Málo informací, co presne vám bliká? Urcite neblika vse. Hlásí to nějakou chybu,chybovy kód?

riddick
hodnocení

1x

Pokud myčka bliká,čeká na volbu myciho programu a následný start.

hodnocení

1x

Já bych si znova pečlivě přečetla návod. Máte tam program "auto". Kterým tlačítkem jste spustila start? Nemám tu samou myčku, ale po nastavení programu musím zmáčknout tlačítko, aby se myčka rozjela. Nezlobte se, že se tak hloupě ptám, ale píšete, že jste mačkali všechna tlačítka a ty nereagují. Normálně stačí záčknout jenom jedno tlačítkoa myčka se rozjede.

To, že jste nedala leštidlo nemá na chod myčky vliv, jen na výsledek mytí.

blankarackova*
hodnocení

Zítra to ještě jednou podvacáté projedu. Program auto tam je, ale když se nahodily pojistky, tak to takhle blikalo. Zkusii jsme teda od tlačítka pover přes jednotlivé programy a nic. Samotné tlačítko start tam není. Z návodu jsem pochopila, že se vybere program, zabouchnou dvířka a myčka jede. Určitě to bude nějaká blbost a pak se budenm tlouct do hlavy jací jsme blbci, ale teď přes svátky ti nevyřeším, tak jsem myslela, jestli se s tím třeba nikdo nesetkal...
mycka

Když nedáváte leštidlo, máte tuto funkci nastavenou na nulu? Tovární nastavení je na pětce.

blankarackova*
hodnocení

Nemám...neudělám nic...tlačítka nereagují

hoststary*
hodnocení

1x

Když všechny pokusy selžou, je dobré si přečíst návod viz manuall.cz/... ale to vám už radili předchozí rádcové.

juraja*
hodnocení

1x

A zkoušela jste to tlačítko (I) zmáčknout a podržet?

1. Nejprve otevřete dvířka. Podržte stisknutý hlavní vypínač, dokud se displej nerozsvítí.

2.Do 10 sekund - Stiskněte volič programu a tlačítko možnosti SpeedWash. (P)

3. Na displeji se zobrazí menu nastavení (aktuální nastavení a aktuálně nastavená hodnota).
(Menu ukončíte jeho procházením nebo stiskem hlavního vypínače.)

Strana 10 v návodu

hodnocení

0x

A co chcete vědět? Asi to, že byste ji měla reklamovat, když je nová, ne?

A mezi námi, Návod k obsluze už jste četla? A udělala jste vše podle něj?

blankarackova*
hodnocení

Bliká celý displaj, žádnou chybu to nehází

hodnocení

0x
A co říká návod k obsluze?

Štírku, promiň, ale máš 10 hodin zpoždění:-D

To protože ti ještě neodpověděla :)

blankarackova*
hodnocení

V návodu je zvolte program a spusťte myčku, ale tlačítka na nic nereagují. Když už mě štvalo to blikání, zabouchla jsem ji a za pár minut začala pískat.
jurajjuraj*

to ze je voda pustena neznamena ze dojde az do mycky, zkontrolovat

blankarackova*
hodnocení

No, kontrolovali jsme to sítko, jak píše v komentáři výše - tam problém není. Jinak za myčku se nedostaneme, abysme zkontrolovali i druhý konec hadice a nechci do toho moc šťourat kvůli případné reklamaci. Každopádně nastala změna - po zabouchnutí dvířek hučí jako při mytí, ale to se dělo celou noc, když jsem ráno otevřela, tak trocha vody z horních trysek, tableta netknutá, displej stále bliká.

rv*
hodnocení

0x

V návodu obvykle bývá, že po doplnění soli máte smýt zbytky na dně myčky. Proto do myčky nalijte trochu vody, aby se sůl v zásobníku rozpustila a čidlo soli začalo fungovat. Třeba to pomůže.

blankarackova*
hodnocení

Jj, to tam bylo. Litr vody jsem dala hnedna začátku - jela jsem podle návodu. Jediné co jsem vynechala je leštidlo - to nepoužívám.

hodnocení

0x

Já jsem si našla návod na myčku Mora, nevím, jestli je to stejný model, ale je hodně podobná a tam se píše, že se musí samozřejmě zavřít dveře, vybrat program a zmáčknout tlačítko start. U Vás je to tlačítko "P", což znamená power-neboli start. Takže vyberete program a stisknete to P a myčka se po několika vteřinách rozjede.

Oddíl A:

Při každém cyklu mytí.

Oddíl B:

Pouze u programů s předmytím.

(Řiďte se pokyny!)

Mechanický ukazatel C.

Případná elektrická kontrolka na ovládacím panelu.

Kontrola hladiny

oplachovacího prostředku

Kontrola hladiny

regenerační soli

Naplnění košů

Výběr pr

Zapnutí spotřebiče

Spotřebič se zapíná stiskem tlačítka hlavního vypínače (Power) a otevřením dvířek.

Rychlý návod k obsluze

Podrobné postupy obsluhy najdete v jednotlivých kapitolách návodu.

C

Spuštění myčky

(Pouze u modelů se systémem změkčování vody.)

Případná elektrická kontrolka na ovládacím panelu.

Pokud na ovládacím panelu není kontrolka nízkého stavu regenerační soli (u

některých modelů), dá se nutnost doplnění soli do změkčovače odhadnout

podle počtu cyklů, po které byla myčka v provozu.

Případné větší zbytky jídla je nutné seškrábnout. Zbytky připáleného jídla na pánvích a

kastrolech změkčete a potom naplňte koše. Viz pokyny k plnění myčky.

Opakovaným stiskem tlačítka Program vyberte příslušný program. (Viz oddíl nazvaný

Pokyny k obsluze.)

Zavřete dvířka, otevřete přívod vody a stiskněte tlačítko Start/Pause. Přístroj se

spustí asi za 10 vteřin.

Tak POZOR není to to tlačítko P, to je na vybrání programů. Tak jsou to ty šipky, které jsou hned vedle. Šla jsem se podívat na svou myčku a také tam nikde nemám žádné tlačítko s názvem "start", ale zmáčknu ty šipky myčka se rozjede. Člověk to už dělá automaticky a tak si ani nevšimne co to mačká. :-D Vy nemůžete zmáčknout nic jiného, protože tam žádné tlačítko s označením "start/pause" nemáte. Koukněte se do manuálu, kde jsou hned na začátku označená všechna tlačítka a příslušenství myčky, tam musí být označeno tlačítko, kterým se myčka spouští. A nemůže to být nic tak složitého. Podle mne to budou ty šipky. Když to nepůjde, tak holt do obchodu kde tu myčku mají a tam se zeptat přímo prodavače. Ale bude to úplně jednoduché. Pak napište, protože jsem zvědavá jako opice, čím se to teda spouští.

No nevím, četl jsem si manuál, na který je na začátku odkaz a tam se píše, že ovládací tlačítka reagují, jen pokud nejsou dvířka zavřená, zavřením se spustí program…
mycka

suzymon - u této myčky je to naopak, než radíte. Tlačítka by měla reagovat pouze při otevřených dveřích ! Tak jak píše rádce výše.

Aha, tak to pardon. To je ale zase výmysl. Až pojedu do města, tak se schválně na ten zázrak od Mory podívám. To bych teda já měla dost problém, protože jsem leta letoucí napřed myčku zavřít. Navíc bude na ta tlačítka dost blbě vidět. Ale proč něco nedělat komplikovaně, když to jde jednoduše, že? Doufám, že nám tazatelka nakonec napíše, co teda s myčkou bylo.

Tak jsem našla přesně tu myčku i návod a je pravda, že tam se zapíná tím prvním spínačem, což je logické. Pak se navolí program, zavřou se dvířka a myčka by se měla rozjet. Ještě je tam napsáno, aby se otevřel kohoutek kterým přitéká voda. Ale to paní ví a má ho otevřený. *nevi*

blankarackova*
hodnocení

Ne,...prostě nic nejde. Nemůžu ji ani vypnout...pořád doufám, že najdu kouzelné tlačítko, které ji oživý, ale asi marně. Když ji zavřu, začne hučet a tváří se bude něco dělat, po chvíli začne pískat. Po otevření troška vody napěněná na dně, trochu stéká z horních trysek, ale nádobí a tableta netknuté. Už ať je po svátcích a já konečně budu moci vyřešit...každopádně to vypadá, že do konce roku a kdo ví jak dlouho po něm budu mýt v minidřezu...

Já teda nic od Mory nekupuji. "Spálila" jsem se s jejich sklokeramickou deskou. Nebyla to dobrá kvalita, přesně 48 hodin před skončením záruky, vyhořela plotýnka. Měla jsem kliku, opravdu jsem neplatila. Přijel někdo od nich a opravil. Jenomže ani ne za půl roku znova a zase jiná a pak zase ta první. Bylo to strašné. Další problém byl, že se velmi rychle ošoupaly stupnice na knoflících, a ty prý nevyměňují, ani když byla ještě v záruce a jeden nový bakelitový knoflík byl dost drahý. Nakonec jsem desku vyhodila, jenom samé problémy. A od té doby jsem se zařekla, že Moru už nikdy ne.

mak*
hodnocení

0x

Dobrý den, mám stejný problém. Proto se chci zeptat jak jste to tehdy vyřešila? Děkuji za odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]