Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastové záslepky na venkovní straně okna

Od: viktor8 odpovědí: 18 změna:
Dobrý den,
na venkovní straně plastových oken mi vypadaly (steřely a rozpadly se) malé záslepky.
Nevíte někdo k čemu tam jsou a zda je shánět nebo tam být nemusí?
Na jedné fotce jsou jen otvory, na druhé je ještě záslepka.
Děkuji

Plastové záslepky na venkovní straně okna
Plastové záslepky na venkovní straně okna #2

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

7x
Ty "záslepky" bych tam dal osobně nové (a koupil do zásoby další, stojí cca 2 Kč), protože to láká vosy a sluníčka sedmitečná na přezimování. Pokud je tam krytka, tak si toho hmyz tolik (spíš vůbec) nevšimne.

Tak to je jen Vaše spekulace, nebo u nás není tento hmyz. Páč já krytky nemám a nic tam nelítá.

olinl
No mě ty odtoky kondenzátu ucpaly právě vosy a ty sluníčka si před dvěmi měsíci udělaly v meziprostoru okna na rámu zimoviště. Okna cca 9 let stará.
etem

Já tam ty okapničky mám a také se mi tam občas nastěhuje nějaký hmyz. Takže také bych je tam určitě vrátil.

Tako to se omlouvám, když máte vlastní zkušenost.

balaro

Můžu se zeptat, kde jste ty záslepky koupili? Nemůžu je nikde sehnat :-/

hodnocení

3x

To nejsou záslepky, jsou to krytky, které chrání odtokové otvory kondenzované a zateklé vody z žlábku okenního rámu. Nejsou nezbytně nutné, jejich role je spíše estetická.

hodnocení

3x

Nejsou potřeba, jsou jen estetika zakrytí otvoru. Jak správně napsal Satam.

hodnocení

0x

Krytky odtoku kondenzátu a případné zateklé vody, lze koupit tam, kde se objenávají montáže plastových oken. Většinou prodávají i ostatní části různých plastů, použitých na oknech. Některé mohou mít jiný rozměr, ale většinou se to dá napasovat, nebo zajít do jiné prodejny a tam zkusit jiný tvar.

jabraka*
hodnocení

0x

Udělal jsem to zcela jednoduše.kosek polystyrenu jsem do otvoru napěchoval a ostrým nožem podle okna odřízl..Lze to ještě vylepšit přebarvením latexem,nebo akrylem.

JABRAKA

Což je totální nesmysl, protože jsi zrušil původní funkci a odtokové otvory jsi ucpal. PARÁDA*plac*

Jak píše Satam - ucpat to je hloupost ! To by tam ty díry nemuseli frézovat a ušteřili by si práci ! Jsou tam proto, že když se dostane voda do falců rámu (typicky třeba při prudkém dešti, tak má kudy odtéct VEN na parapet. Pokud ty díry ucpete, tak to poteče DOVNITŘ což není úplně žádoucí, že ...

Alke krytky bych tam dal, plastový okna jsou samy o sobě řešení z nouze se spoutou problémů a do otevřených otvorů bude jen foukat.

viktor8
hodnocení

Dobrý den,
koupil jsem si ty plastové záslepky, jen z jedné strany nemají plast, je tam otvor, mohu je na okna nainstalovat?
Otvorem dolů? Nenastěhují se mi tam pak vosy apod tím otvorem?
Děkuji
Plastové záslepky na venkovní straně okna #3

Ano otvorem dolů ! Tak je to spravně, tak to ma byt ...

viktor8
hodnocení

Děkuju, hotovo :)
balaro

Můžu se zeptat, kde jste ty záslepky koupili? Nemůžu je nikde sehnat :-/

Lze je koupit i na netu

eshop.oknamacek.cz/...

ale velmi pravděpodobně poštovné bude dražší, než samotné zboží.

Spíš navštívit nějakého prodejce/ výrobce plasťáků ve Vašem okolí.

pepan*
hodnocení

0x

Krytka / okapnička / záslepka otvorů rámů oken

Jde jen o krytku odvodňovacích otvorů rámů oken, zespodu je prostor pro případný odtok vody, která by zatekla do rámu okna třeba při dešti a nedovřeném okně. Krytka (nejde o záslepku) je pro zakrytí otvorů, v podstatě tam být nemusí, možná komplikuje hmyzu, aby se chtěl do otvorů v rámech nastěhovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]