Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení domu - vata na polystyren

Od: hepcziiik* odpovědí: 6 změna:

V Lysé nad Labem jezdívám kolem stavby domu. Dům je cihlový, tuším asi tří nebo čtyř patrový. Nyní ho zvenku "obalují" izolací. Co mě zaráží a dosud jsem to nikde neviděl, že na cihly nejdříve nalepili Polystyren a na ten polystyren nyní připevňují kamennou vatu, předpokládám, že bude následovat omítka. Je to postup správný? Není to naprostá zbytečnost či hloupost, dávat dva druhy izolace na zeď?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Osobní můj názor,který i doporučují výrobci některých stavebních systémů,je,nedávat doplňkovou izolaci žádnou.Vesměs jsou nové materiály i technologie staveb takové,že splňují i bez přiteplení normu minimálních ztrát tepla.Tak proč stavět novostavbu a ještě vyhazovat peníze za další tepelnou zábranu,která už neušetří tolik,aby se to vrátilo.Ten případ z dotazu může mít několik důvodů.Buď investor našel zdroj relativně levných materiálů,nebo to vyžadují třeba požární předpisy,nebo jiný důvod.V podstatě nic nestojí v cestě tomuto způsobu zateplení.I když z praktického hlediska bych asi dával polystyren nahoru.

JABRAKA

Jak může někdo udělit Jabrakovi dva body za takové špatné rady.

ferda1954*
hodnocení

0x

Jestli oni to nedělají proto aby jim do toho neklovali datlové.

hodnocení

0x

Není to správný postup, někde dělají chybu!

Etics nepřipouští toto řešení, rozum už vůbec ne.

Je to špatná volba firmy.

stany*

Jestli je pani nevidela zrovna kdyz podlepovali, jinak nevim

tazatel je můž, ale stejně je to špatné!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]