Nejste přihlášen/a.
V Lysé nad Labem jezdívám kolem stavby domu. Dům je cihlový, tuším asi tří nebo čtyř patrový. Nyní ho zvenku "obalují" izolací. Co mě zaráží a dosud jsem to nikde neviděl, že na cihly nejdříve nalepili Polystyren a na ten polystyren nyní připevňují kamennou vatu, předpokládám, že bude následovat omítka. Je to postup správný? Není to naprostá zbytečnost či hloupost, dávat dva druhy izolace na zeď?
Osobní můj názor,který i doporučují výrobci některých stavebních systémů,je,nedávat doplňkovou izolaci žádnou.Vesměs jsou nové materiály i technologie staveb takové,že splňují i bez přiteplení normu minimálních ztrát tepla.Tak proč stavět novostavbu a ještě vyhazovat peníze za další tepelnou zábranu,která už neušetří tolik,aby se to vrátilo.Ten případ z dotazu může mít několik důvodů.Buď investor našel zdroj relativně levných materiálů,nebo to vyžadují třeba požární předpisy,nebo jiný důvod.V podstatě nic nestojí v cestě tomuto způsobu zateplení.I když z praktického hlediska bych asi dával polystyren nahoru.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.