Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často perete zimní bundu,

Od: aja1946® odpovědí: 12 změna:

když ji nosíte denně, Dnes jsem o tom moc přemýšlela. Časté praní jí samozřejmě nepřidává.Ale když třeba svetr nebo mikinu vezmu max. tak 4x, tak i ta bunda uvnitř nemusí být za měsíc zrovna moc čisstá.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Světlou bundu jsem prala tak 3x za zimu - světle šedou. Černou asi postačí dvakrát. Pak po zimě samozřejmě.

hodnocení

2x

Černou až po zimě, bílou asi 3 x. Střídám jich víc, také nosím kabáty.

72mona3*
hodnocení

1x

No, nemám jen jednu. Takže většinou to prostřídám a po zimě hurá do pračky a čistírny. M.

lidus*
hodnocení

0x

Běžně až po zimě, pokud ale točím venku kola inv. vozíku tak po každé vycházce.

hodnocení

0x

Když je potřeba, někdy je dobré, po vyprání a usušení přestříknout impregnací. Odpudí vlhkost a neušpiní se tak často.

hodnocení

Jak seta impregnace jmenuje a kde se koupí

Např. toto, nebo je možno vybrat i zde, impregnace jsme vyzkoušeli i na deštník, který po letech používání začal propouštět vodu.

hodnocení

0x

Když se okolí krku umaže od make-upu.

Pokud se neumaže, tak až když smrdí.

Pokud nesmrdí, tak až si vzpomenu, že není měsíc až dva praná. Myslím, že víc než 2x za zimu to nezvládnu :) Letos jsem ještě neprala a chystám se k tomu mezi svátky.

Ještě k tomu svetru a mikině... čím blíže ke kůže je oblečení, tím více se pere, to je jasné. Zároveň ale také platí, že čím dále od kůže, tím méně vadí, že je to trochu špinavé. Takže kdybych nosila jen jednu bundu, prala bych asi jednou za měsíc, tedy za předpokladu, že není špinavá a nesmrdí. Peru bundy šetrně a přihodím vždy k nim všechny nošené čepice, šály a rukavice.

hodnocení

0x

Poněvadž pořád někde něco kutím, peru bundu, když se ušpiní manžety nebo límec. Takže většinou 1x během sezóny a 1x po.

majsterjoe*
hodnocení

0x
No jelikož jsem zimni jeste nevytahl, takze pokud se nejak nezaspini, tak az po zime. Kdyz se kourilo v hospodach, bylo to desive, jak cerstve vypranou bundu jsem musel znovu prat. Ted se to uz nedeje a bundy peru az kdyz je to potreba. Rozhodne po sezone vzdy. Kozenou bundu nikdy :)

hodnocení

0x

Dle potřeby.jednu spoučasnou ještě nebylo nutno za asi 3 roky toto řešit.

zenaa
hodnocení

0x

Měla jsem před časem světle růžovou zimní bundu a tu jsem musela prát každý týden, hodně se špinila. Teď nosím raději černou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]