Nejste přihlášen/a.
13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
jabraka*
0x
Domnívám se,že tepelné čerpadlo V-V je nevýhodné.Určitě bude fungovat,když venku bude kolem 5 stC.Ale při - 10 mám pochybnosti.Fyziku nelze ošálit.Životnost je přibližně stejná jako u chladničky.
JABRAKA
jenda2*
0x
Tepelne cerpadlo ma smysl jako nahrada primotopu. Plynu konkurovat nemuze. Porizovaci cena pro dum hruzostrasna,denni spotreba pri mrazech 50 kw a vice. Pri -5 ve vetsine pripadu u vzduch-... Jede na elektrinu. Soused si male tc koupil a za hodinu spotrebuje pri soucasnych teplotach 800 Wh pri 21 st. Kupodivu horkovzdusny ventilator polovinu.
Ten ventilátor bude žrát polovinu jen když nepoběží...
Topím klimou 3 roky v domě a asi 10let v kanceláři.
Do -15 jede čistě na kompresor, pod -15 už roste spotřeba skokově takže si pomáhá elektrikou.
Topím klimou 3 roky v domě a asi 10let v kanceláři.
Do -15 jede čistě na kompresor, pod -15 už roste spotřeba skokově takže si pomáhá elektrikou.
0x
Než koupit staré rádoby značkové čerpadlo, tak radši vezmu nové čínské...
Dřív šlo koupit v Polsku vzduch-voda 12kw za 50tis.
Dneska už jsem ho u nich nenašel a z GB je trošku dražší doprava (cca 10tis)
rover.ebay.com/...
Dřív šlo koupit v Polsku vzduch-voda 12kw za 50tis.
Dneska už jsem ho u nich nenašel a z GB je trošku dražší doprava (cca 10tis)
rover.ebay.com/...
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]